zondag 16 juli 2023

Belastingspecialist waarschuwt: ‘Ik denk dat we aan de vooravond staan van een bloedbad’


Ik denk dat we aan de vooravond staan van een bloedbad in het mkb (Midden en Klein Bedrijf in NL, onze  KMO's m.a.w., nvdr.)  Dat zei belastingspecialist Pim van Rijswijk in gesprek met Ab Flipse en Paul Buitink.

In oktober vorig jaar verwachtten we eigenlijk al dat het zou beginnen en dat ondernemers in het mkb hun coronaschulden aan de Belastingdienst moesten gaan terugbetalen, aldus Van Rijswijk.

Dat konden ze niet. Er zou gehandhaafd worden. Dat is uitgesteld naar mei, juni. Nu heeft de Belastingdienst gezegd dat deze maand, de maand juli, ondernemers hun belastingschuld per direct moeten gaan terugbetalen als er onregelmatigheden zijn in het terugbetalen van de schuld.

(Video verwijderd? Klik hier...)

250.000 ondernemers

Sommige ondernemers hebben enkel onregelmatigheden, die missen misschien een paar maanden, maar 60.000 ondernemers hebben niets terugbetaald, benadrukte Van Rijswijk.

Bij die ondernemers begint de Belastingdienst nu met het invorderen en het sturen van deurwaarders.

Nog eens 250.000 ondernemers hebben onregelmatigheden. Die moeten ook in juli hun onregelmatigheden inlopen en anders moeten ze in één keer alles terugbetalen.

Olievlek

Als veel ondernemers omvallen, nemen ze andere bedrijven mee in hun val. Van Rijswijk voorziet dan ook dat het zich gaat verspreiden als een olievlek. “Dat kan niet anders.”

Demissionair minister Kaag heeft ondertussen meer bezuinigingsvoorstellen aangekondigd. Ze zei daarbij dat we ‘weg moeten van de neiging alles te willen compenseren’. Dus we krijgen te maken met veel faillissementen en een overheid die niet thuis gaat geven, aldus de belastingspecialist.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...