zaterdag 26 augustus 2023

Vertrouw de wetenschap: CDC zegt dat nieuwe COVID-19 variant infecties kan veroorzaken bij gevaccineerde mensen

Betekent dit dat al die mensen die zich gehoorzaam hebben laten vaccineren tegen Covid-19 het proces nu moeten herhalen?

augustus 26, 2023   599   3 

De U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) verklaarde woensdag dat de nieuwe BA.2.86 COVID-19 variant infecties kan veroorzaken bij mensen die gevaccineerd zijn of het virus eerder hadden.

Het CDC zei dat het nog te vroeg is om te weten of dit ernstiger ziekte kan veroorzaken dan eerdere varianten. Maar vanwege het grote aantal mutaties dat in deze stam is ontdekt, maakt men zich zorgen over de invloed ervan op de immuniteit van vaccins en eerdere infecties, aldus het agentschap, schrijft Jack Phillips.

“Het grote aantal mutaties in deze variant wekt bezorgdheid over een grotere ontsnapping aan de bestaande immuniteit van vaccins en eerdere infecties in vergelijking met andere recente varianten,” verklaarde de CDC in haar beoordeling. “Eén analyse van mutaties suggereert bijvoorbeeld dat het verschil even groot of groter kan zijn dan dat tussen BA.2 en XBB.1.5, die bijna een jaar na elkaar circuleerden.”

Maar het agentschap zei dat “virusmonsters nog niet algemeen beschikbaar zijn voor betrouwbaardere laboratoriumtests op antilichamen, en het is nog te vroeg om de gevolgen voor de immuniteit in de echte wereld te kennen”.

Het agentschap voegde eraan toe dat het ten minste twee gevallen met de BA.2.86-variant in de Verenigde Staten had ontdekt, hoewel er verder weinig details werden verstrekt. De variant werd ook aangetroffen in Israël, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Denemarken, aldus het agentschap.

Eén van de BA.2.86 gevallen werd gevonden bij een persoon die werd opgespoord via het reizigerscontrolesysteem van het CDC, en het voegde eraan toe dat het feit dat er in verschillende landen gevallen werden gevonden, wijst op internationale overdracht.

“Met name de hoeveelheid genomische sequentiebepaling van SARS-CoV-2 wereldwijd is aanzienlijk afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren, wat betekent dat er meer varianten kunnen ontstaan en zich gedurende langere tijd onopgemerkt kunnen verspreiden,” aldus de beoordeling. “Het is ook belangrijk om op te merken dat de huidige toename van ziekenhuisopnames in de Verenigde Staten waarschijnlijk niet veroorzaakt wordt door de BA.2.86-variant. Deze beoordeling kan veranderen als er aanvullende gegevens beschikbaar komen.”

De CDC merkte op dat het grootste deel van de Amerikaanse bevolking COVID-19 antilichamen heeft van een eerdere infectie, vaccinatie of beide. Het is waarschijnlijk dat de antilichamen enige bescherming bieden tegen de variant, aldus de CDC.

Het CDC zei op woensdag 23 agustus dat de lichte recente toename van ziekenhuisopnames in de Verenigde Staten waarschijnlijk niet veroorzaakt wordt door de BA.2.86 variant.

Op basis van een analyse van de mutaties in het nieuwe virus, verklaarde het CDC dat COVID-19 tests en antivirale geneesmiddelen er waarschijnlijk nog steeds tegen zullen werken. “Op dit moment weten we niet hoe goed deze variant zich verspreidt, maar we weten dat hij zich op dezelfde manier verspreidt als andere varianten,” aldus het CDC.

Een topambtenaar van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft ondertussen BA.2.86 aangeduid als een “variant die in de gaten wordt gehouden”, waarbij hij opmerkte dat er “beperkte” informatie over de variant is.

Maar sommige wetenschappers waarschuwden dat mensen niet te snel conclusies moeten trekken over de variant.

“De intrinsieke ernst van een virus is een bijproduct van vele eigenschappen, een product van selectie op andere eigenschappen. Elke poging om de intrinsieke ernst van BA.2.86 te raden (binnen redelijke parameters) is slechts dat – een gok,” schreef Aris Katzourakis, een bioloog aan de Universiteit van Oxford, op sociale media. “Het is veel, veel te vroeg om het potentieel van deze variant te evalueren.”

Michael Osterholm, het hoofd van het Center for Infectious Disease Research and Policy van de Universiteit van Minnesota, vertelde Stat News dat de nieuwe subvariant goed in de gaten moet worden gehouden, maar hij merkte op dat een groot aantal subvarianten en varianten van COVID-19 niet van de grond zijn gekomen.

“Ik ga ervan uit dat ze allemaal onschuldig zijn totdat het tegendeel is bewezen,” zei hij,

En op basis van het bewijs tot nu toe is de bedreiging van BA.2.86 niet duidelijk, zei een woordvoerder van het CDC. “We weten nog niet welke risico’s, als die er al zijn, dit voor de volksgezondheid met zich meebrengt, naast wat er is gezien bij andere momenteel circulerende stammen,” vertelde de woordvoerder aan EveryDay Health.

De verklaring van de CDC komt op het moment dat Moderna, Pfizer en Novavax deze herfst bijgewerkte COVID-19 vaccins zullen uitbrengen, waardoor ze mogelijk opnieuw beschikbaar worden voor alle leeftijden. Er wordt verwacht dat de U.S. Food and Drug Administration de boostervaccins in de komende weken zal goedkeuren.

Dit komt ook doordat een klein aantal bedrijven, scholen, kantoren en ziekenhuizen er de afgelopen dagen voor hebben gekozen om de maskermandaten opnieuw in te voeren. Een hogeschool in Atlanta, Hollywoodstudio Lionsgate, verschillende ziekenhuizen en anderen hebben onlangs maskers verplicht gesteld, wat bij sommige gebruikers van social media de bezorgdheid heeft gewekt dat er in de herfst of winter misschien een bredere poging komt om de mandaten opnieuw in te voeren in de Verenigde Staten.

“Werknemers moeten een gezichtsbedekking van medische kwaliteit (chirurgisch masker, KN95 of N95) dragen wanneer ze binnen zijn, behalve wanneer ze alleen in een kantoor zijn met de deur dicht, actief eten, actief drinken aan hun bureau of werkplek, of wanneer ze de enige persoon zijn die aanwezig is in een grote open werkruimte,” schreef een manager van Lionsgate in een memo, volgens Deadline Hollywood.

Het mandaat werd ingevoerd terwijl het lokale Los Angeles County Department of Public Health rapporteerde dat voor COVID-19 “de algemene statistieken op een laag niveau van bezorgdheid blijven”.

The Epoch Times nam woensdag contact op met het CDC voor commentaar.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/vertrouw-de-wetenschap-cdc-zegt-dat-nieuwe-covid-19-variant-infecties-kan-veroorzaken-bij-gevaccineerde-mensen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...