vrijdag 20 oktober 2023

5G, krachtige radarstations, elektromagnetische velden: De wereldwijde omvang van “Vogel Armageddon”

oktober 20, 2023

Anders Brunstad maakte me attent op de installatie van een van de krachtigste radarstations ter wereld op het schiereiland Varanger in Finnmark, Noorwegen, vlak voordat tienduizenden vogels dood neervielen over het hele schiereiland. De zuidelijke en oostelijke kusten van het schiereiland hebben ook 4G+ en, in toenemende mate, 5G service, die onlangs is toegevoegd, schrijft Arthur Firstenberg.

In natuurreservaat Ekkerøy, aan de zuidkust van het schiereiland, stierven eind juli en begin augustus 2023 minstens 15.000 bedreigde drieteenmeeuwen. Ze nestelen daar in de zomer op hoge kliffen waar ze direct in de vuurlinie liggen van de radar, die 50 kilometer verderop staat. Het restaurant op Ekkerøy moest deze zomer sluiten omdat het dode vogels “regende”. De totale populatie van deze zeevogels in Noorwegen was slechts ongeveer 50.000. Er zijn ook dode sterns en andere soorten meeuwen verzameld. De helft van de kraanvogels op Ekkerøy is gestorven.

De radar, Globus III genaamd, werd door de Verenigde Staten gebouwd op het eiland Vardøya in Vardø, de meest oostelijke stad van Noorwegen, die aan de overkant van een baai van Noord-Rusland ligt. Het lijkt deel uit te maken van een civiel verdedigingsnetwerk dat de Space Fence wordt genoemd. Details over deze locatie zijn geheim gehouden, maar ik vond een Request for Information dat op 22 februari 2022 gepubliceerd werd op de website van de Amerikaanse overheid, SAM.gov. Hierin staat:

“Dit systeem is een uniek ontwerp dat in 2023 in gebruik zal worden genomen. Het programma is een binationaal, collaboratief gespecialiseerd verzamelsysteem. Het GLOBUS-programma is een dualband grondradarsysteem dat bestaat uit een S-band solid state phased array, een X-band schotelantenne, een Integrated System Controller (ISC) en een Mission Communications Suite (MCS) die gehost wordt op een locatie buiten het vasteland van de Verenigde Staten (OCONUS).”

Andere Space Fence-radars bevinden zich op Kwajalein Island in de Marshalleilanden en in West-Australië. Deze S-band (2 GHz tot 4GHz) phased array radars hebben elk 36.000 zendantennes, een piekvermogen van 2,7 MW en, wanneer gefocust in een smalle bundel die de hemel in alle richtingen aftast, een effectief uitgestraald piekvermogen van enkele miljarden watt.

De uitbarsting is niet beperkt tot Finnmark of Noorwegen. Afgelopen zomer heb ik verslag gedaan van massale sterfte onder broedende zeevogels op locaties in de buurt van nieuwe antennes in Nederland en Frankrijk (Birds on Texel IslandSea Birds’ Last Refuges). Deze zomer is de situatie nog veel erger. De voortdurende wildgroei over de hele wereld van 4G en 5G zendmasten en antennes, evenals offshore windmolenparken, heeft miljoenen wilde vogels gedood op vijf continenten, samen met vossen, stinkdieren, wasberen, vissers, dassen, marters, zwarte beren, grizzlyberen, bobcats, lynxen, bergleeuwen, wilde zwijnen, otters, Virginia opossums, zeehonden, pinguïns en andere dieren.

 5G: Gevaccineerden EN ongevaccineerden zijn allemaal doelwitten

 

Vorig jaar stierf 40% van de Dalmatische pelikanen die in Griekenland nestelden, samen met 20% van die in Roemenië en grote aantallen in Montenegro en Albanië. Tegen mei 2023 waren er meer dan 50.000 dode wilde vogels van alle soorten gemeld in het Verenigd Koninkrijk, 40.000 in het oosten van Canada en tienduizenden in de Verenigde Staten. Op 31 juli 2023 meldde China 5.100 dode vogels in Tibet.

Sterftemeldingen kwamen uit elke staat van de Verenigde Staten, van 129 vogelsoorten. Enorme aantallen zeearenden zijn gestorven. Alleen al in november en december 2022 stierven er meer dan 50.000 zeevogels langs de kust van Peru, waaronder 16.890 Peruaanse pelikanen en 4.324 bruine boobies, beide bedreigd in Peru. In Chili waren op 1 januari 2023 10.000 zeevogels gestorven, waaronder pelikanen, kelpmeeuwen, Belcher’s meeuwen, grijze meeuwen, guanay aalscholvers, Peruaanse boobies, elegante sterns en kalkoengieren.

Op 9 mei 2023 meldde de Chileense regering de dood van 27.977 zeevogels, en op 21 juli 2023 meldde de Peruaanse regering de dood van 519.541 zeevogels. Het ging hierbij om vogels van 65 soorten. Daarnaast meldde Chili de dood van 2.517 humboldtpinguïns, 460 magelhaenpinguïns, 16.856 zeeleeuwen en kleinere aantallen dolfijnen, bruinvissen, otters en andere soorten zeehonden, terwijl Peru de dood van 9.314 zeeleeuwen en 100 andere zeezoogdieren meldde. Volgens een rapport van OFFLU, een wereldwijd expertisenetwerk op het gebied van dierengriep, heeft Chili minstens 13% van zijn Humboldtpinguïns verloren, Peru minstens 36% van zijn Peruaanse pelikanen, en Chili en Peru samen minstens 9% van hun zeeleeuwen.

Ornithologen geven deze catastrofe allemaal de schuld van vogelgriep, ondanks het feit dat de meeste dode vogels negatief getest zijn op een griepvirus, en dat de vogels die positief getest zijn allemaal verschillende varianten van het virus hebben en het dus niet op elkaar kunnen overdragen, laat staan op beren en pinguïns. Tussen 14 augustus en 1 oktober 2023 werden bijvoorbeeld 233 dode vogels door het Noorse veterinaire instituut onderzocht op het griepvirus. Ze vonden hoogpathogeen H5N1-virus in 8 vogels, hoogpathogeen H5N5 in 2 vogels, hoogpathogeen H5Nx (andere subtypes) in 2 vogels, laagpathogeen H5Nx in 6 vogels, “ander influenza A-virus” in 8 vogels, en helemaal geen virus in 207 vogels.

 Massale afname van insecten sinds 5G op het Griekse eiland is geactiveerd

 

Toch leggen de Verenigde Staten al voorraden aan van een vaccin tegen H5N1 voor het geval het virus zich naar mensen verspreidt en een pandemie veroorzaakt.

Het verdwijnen van insecten is ook in het nieuws geweest. Dr. Norman Leppla, een professor in de entomologie aan de Universiteit van Florida, zei dat de lovebugplaag in die staat volledig verdwenen is. Vroeger kwamen ze massaal in de lente en herfst, rond mei en september, met een kleine variatie afhankelijk van of je in het noorden of zuiden van de staat bent. “Het is niet subtiel, ze zijn er dit seizoen echt niet,” zei hij in een interview dat op 5 oktober 2023 gepubliceerd werd. Maar niemand wijt dat aan “vogelgriep”.

Windmolenparken verwoesten ook vogels, zoals gedocumenteerd door Duitse wetenschappers in een artikel dat gepubliceerd werd in Nature op 13 april 2023. Zij ontdekten dat de populaties roodkeelduikers in de Noordzee drastisch afnamen nadat daar tussen 2010 en 2014 vijf clusters van offshore windmolenparken waren gebouwd. Hun populaties namen gemiddeld met 94% af binnen 1 kilometer van een windmolenpark en met 52% binnen 10 kilometer, met enige afname van de populatie op afstanden tot 24 kilometer.

Windmolenparken doden ook walvissen. Minstens 32 walvissen zijn de afgelopen maanden dood aangespoeld aan de Amerikaanse oostkust, wat een groep wetgevers uit New Jersey ertoe aanzette om een onmiddellijk moratorium op offshore windmolenparken in het gebied in te stellen.

Gemeenschappen die wakker worden

In het district Gariaband in Chhattisgarh is het gezond verstand doorgebroken in het Indiase dorp Lachkera, waar 600 gezinnen wonen. Een dorpsbesluit verbiedt de installatie van zendmasten om vogels te beschermen. “We hebben geleerd dat zendmasten schadelijke straling veroorzaken; we leven liever met een zwakke netwerkverbinding vanaf de aangrenzende locaties. Het is een genot om Openbill ooievaars te verwelkomen bij het aanbreken van de moesson. Ze nestelen in de bomen van ons dorp en niemand in het dorp stoort ze. We staan geen enkele provider van mobiele telefonie toe om hun toren op te zetten, ondanks de druk en verleiding van hen,” zei Uday Nishad, het gekozen hoofd van het dorpsbestuur.

Dit hebben ze geleerd van een veldonderzoek dat wetenschappers van de C.V. Raman Universiteit in 2017 hebben uitgevoerd onder vogels in de buurt van de 9 zendmasten in het Bijapur district. De auteurs beoordeelden 113 studies over de ecologische effecten van RF-straling en schreven:

 Nergens heen te vluchten? Spike-eiwit shedding, 5G brengt de mensheid in gevaar, vooral de ongevaccineerden

 

“Wanneer vogels worden blootgesteld aan zwakke elektromagnetische velden, raken ze gedesoriënteerd en vliegen ze alle kanten op, wat hun natuurlijke navigatievermogen schaadt. Een groot aantal vogels zoals duiven, mussen en zwanen verdwaalt door interferentie van de ‘onzichtbare vijand’, d.w.z. mobiele zendmasten. De laatste tijd is ook opgemerkt dat dieren in de buurt van mobiele torens vatbaar zijn voor verschillende gevaren en bedreigingen voor het leven, waaronder doodgeboren jongen, spontane abortussen, misvormingen bij de geboorte, gedragsproblemen en algemene achteruitgang van de algehele gezondheid. Elektromagnetische vervuiling is ook een mogelijke oorzaak van misvormingen en de achteruitgang van sommige amfibiepopulaties. Naast vogels en dieren kan elektromagnetische straling van zendmasten ook groente, gewassen en planten in de omgeving aantasten.”

Ze bezochten de gebieden waar elke zendmast stond gedurende 2 tot 3 uur ’s ochtends en 2 tot 3 uur ’s avonds, elke dag gedurende 6 maanden, en telden vogels – pauwen, wilde eenden, kraaien, papegaaien, koekoeken, mussen, wilde duiven, arenden en spechten. Er waren veel minder vogels van elke soort in 2017 dan tijdens een onderzoek dat in 2006 werd uitgevoerd, voordat de torens werden gebouwd.

Het is goed om nog eens te herhalen dat influenza, of het nu bij mensen, dieren of vogels voorkomt, niet door een virus wordt veroorzaakt en dat nooit is aangetoond dat het een besmettelijke ziekte is. In 1918, op het hoogtepunt van de Spaanse griep, mislukten de pogingen van medische teams in Boston en San Francisco om de besmettelijke aard van de griep aan te tonen volledig. Dergelijke experimenten bij mensen werden gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association, het Boston Medical and Surgical Journal en Public Health Reports. Zulke experimenten bij paarden werden gepubliceerd in Veterinary Journal. De hoofdstukken 7, 8 en 9 van mijn boek, The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life, zijn gewijd aan een volledig, gedetailleerd onderzoek naar de geschiedenis en de wetenschap van influenza. Hoofdstuk 16, het langste hoofdstuk in het boek, is gedeeltelijk gewijd aan de effecten van elektromagnetische straling op vogels. Sommige ziekten worden veroorzaakt door virussen, maar influenza hoort daar niet bij. Ik stel nogmaals voor dat alle vogelbeschermingsorganisaties mijn boek aanschaffen en het aandachtig lezen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/5g-krachtige-radarstations-elektromagnetische-velden-de-wereldwijde-omvang-van-vogel-armageddon/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...