vrijdag 20 oktober 2023

Filmpje van ECB-baas Lagarde over digitale euro valt slecht: ‘Recept voor een ramp’


De Europese Centrale Bank heeft woensdag besloten om verder te gaan met de voorbereiding voor de digitale euro. Het is de bedoeling dat je in de toekomst met zo’n digitale euro dezelfde betalingen kunt doen als met een pinpas. De transactie gaat dan direct via de centrale bank.

Volgens De Nederlandsche Bank is een voordeel van de digitale euro dat die wordt uitgegeven door een centrale bank. “En die kan nooit failliet gaan.”

De Europese politiek moet later nog een beslissing nemen over de eventuele komst van de digitale euro.

Slavernij

ECB-baas Christine Lagarde plaatste een filmpje op X en schreef erbij dat een digitale euro onze valuta ‘toekomstbestendig’ zal maken. Volgens haar zal hij ‘veilig en makkelijk te gebruiken’ zijn.

Veel mensen zitten hier helemaal niet op te wachten. “CBDC is slavernij,” reageert financieel journalist Arno Wellens.

“Recept voor een ramp, nog even afgezien van de wenselijkheid,” voegt journalist en auteur Lucas Hartong toe.

Ik zie het voordeel niet

Lagarde stelt dat het voordeel van de CBDC is dat je die overal in Europa kunt gebruiken, zowel digitaal als cash. Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vraagt zich af: “Ik zie het voordeel niet. Dat kunnen we toch ook al met de euro?”

“Deze ondemocratische spraytan-feeks komt u vertellen dat de CBDC weer een stap dichterbij is. Nog (even) cash gedoogd voor snellere acceptatie. Verder natuurlijk vooral voor ‘uw gemak’. Welterusten,” aldus oud-Statenlid Daniël Osseweijer.

Bron: https://www.ninefornews.nl/filmpje-van-ecb-baas-lagarde-over-digitale-euro-valt-slecht-recept-voor-een-ramp/ 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...