zondag 1 oktober 2023

Professor lijkt bij het World Economic Forum te zinspelen op aanstaande watercrisis


Professor Mariana Mazzacuto klaagde op de vorige bijeenkomst van het World Economic Forum dat ‘we’ er niet in zijn geslaagd om de hele wereld te vaccineren.

Daarnaast is ‘klimaatverandering’ een ‘abstract begrip’. “Sommige mensen begrijpen het heel goed, sommigen een beetje en sommigen begrijpen er niets van.” Maar een watercrisis zou volgens haar wel alle neuzen dezelfde kant op krijgen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Water is iets wat mensen begrijpen

“Ieder kind weet hoe belangrijk het is om water te hebben. Als je gaat voetballen en je krijgt dorst, dan heb je water nodig,” zei Mazzacuto tijdens een panel over de ‘economische aspecten van water’.

“Dit is dus iets waar burgers bij betrokken moeten worden,” voegde ze toe. Volgens haar is het belangrijk om te benadrukken dat water een mondiaal gemeengoed is. Ook omdat we er niet in zijn geslaagd om andere soortgelijke problemen op te lossen. Water is iets wat mensen begrijpen, aldus Mazzacuto.

Transformeren

Tijdens het panel werd een groot initiatief gelanceerd om ‘de economische aspecten van water te transformeren’.

Dit actieplan zal ‘de manier waarop we water beheren en praten over water in de rest van de 21e eeuw veranderen’, aldus het WEF.

Krijgen we straks ook Water Hubs?


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...