woensdag 31 januari 2024

Veel identiteitsfraude in ziekenhuizen

 Ziekenfonds betaalt zorg voor familie uit het thuisland

    foto © Belga 

Veel Marokkaanse Belgen laten hun niet-verzekerde familieleden uit het thuisland behandelen in Belgische ziekenhuizen.

Bron: https://doorbraak.be/riziv-wil-identiteitsfraude-in-ziekenhuizen-bekampen-met-strengere-controles

WEF Sympathisant Jan Jambon toont geen empathie met het boerenprotest

… Ook logisch want hij “moet” de onzin van agenda 2030 doorvoeren als WEF onderhorige van baas Klaus Schwab

 Zie artikel in de GVA hieronder:

   N-VA wil dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) de boerenprotesten strenger aanpakt.

Jambon wil dat Verlinden forser ingrijpt tegen boerenprotesten: “Actievoerders laten weten dat ze gestraft kunnen worden”

Terwijl premier Alexander De Croo (Open VLD WEF Young Global Leader) ostentatief de landbouwers ontvangt en CD&V niets anders dan “begrip” toont, is bij N-VA een heel andere toon te horen. Daar wil men dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) de boerenprotesten strenger aanpakt.

Wouter Verschelden

31/01/2024 om 14:04

Bron: https://www.gva.be/cnt/dmf20240131_94709060

dinsdag 30 januari 2024

Nieuwe studie: Meer dan vier COVID-prikken veroorzaken een bijna volledige ineenstorting van het immuunsysteem bij muizen

 januari 19, 2023   3

    © Nataliya Vaitkevich / Pexels

Muizen die meer dan vier injecties met het Covid-vaccin kregen, hadden een instorting van hun vermogen om het coronavirus te bestrijden, zo ontdekten Chinese onderzoekers, schrijft Alex Berenson.

De schade ging verder dan antilichamen, de voorste verdedigingslinie van het immuunsysteem tegen virussen en bacteriën, tot de T-cellen die de cruciale back-up vormen.

De onderzoekers meldden deze bevinding in een peer-reviewed artikel dat op 22 december in het tijdschrift iScience werd gepubliceerd. In verrassend duidelijke bewoordingen waarschuwden zij:

Onze bevindingen tonen potentiële risico’s aan bij het continue gebruik van SARS-CoV-2 vaccin boosters, wat onmiddellijke implicaties heeft [nadruk toegevoegd] voor de wereldwijde COVID-19 vaccinatie verbeteringsstrategieën.

Later in het artikel waren de onderzoekers nog directer:

Wij vonden dat de beschermende effecten van de humorale immuniteit en de cellulaire immuniteit die door de conventionele immunisatie tot stand waren gebracht, beide ernstig werden aangetast tijdens de verlengde vaccinatiekuur.

Deze bevinding is nog niet bevestigd bij mensen.

Maar de muizen die de onderzoekers gebruikten, zijn genetisch veranderd om de menselijke reactie op het coronavirus nauwkeurig te modelleren en er is “aangetoond dat zij diepgaande overeenkomsten [nadruk toegevoegd] delen met mensen in hun reactie op SARS-CoV-2 infecties”, zoals in het artikel wordt uitgelegd.

De wetenschappers gebruikten een vaccin dat een ander werkingsmechanisme heeft dan de mRNA-prikken van Pfizer en Moderna, die onze eigen cellen veranderen in spike-eiwitfabrieken. Maar net als deze vaccins zorgt het in China geteste vaccin ervoor dat het immuunsysteem zich concentreert op een specifiek deel van het coronavirus spike-eiwit, waardoor andere reacties vrijwel worden uitgesloten.

De bevinding kan helpen verklaren waarom grote epidemiologische studies blijven vaststellen dat mensen die meerdere boosters hebben gekregen een hoger risico lopen op Omicron-infectie dan ongevaccineerde mensen.

  15-jarige jongen sterft aan een hartaanval twee dagen nadat hij was ingeënt met Pfizer/Biontech

 

(Highlights: Langdurige vaccinaties vernietigen het vermogen van het immuunsysteem om het coronavirus te bestrijden)

BRON

Het Chinese rapport komt op het moment dat het aantal Covid-doden weer toeneemt in verschillende landen met een hoge mRNA-vaccinatie, waaronder Australië, Denemarken en Japan – waar het nu een recordhoogte heeft bereikt, het voor de bevolking gecorrigeerde equivalent van ongeveer 9.000 wekelijkse sterfgevallen in de Verenigde Staten.

Ondertussen blijven grote epidemiologische studies – die de reële resultaten van vaccins meten – aantonen dat mRNA-vaccins een “negatieve werkzaamheid” hebben tegen het coronavirus. Met andere woorden, mensen die ze hebben gekregen lopen meer kans om geïnfecteerd te raken dan mensen die nooit zijn gevaccineerd.

Vorige maand meldden onderzoekers van de Cleveland Clinic dat zij hadden vastgesteld dat “hoe hoger het aantal eerder ontvangen vaccins, hoe hoger het risico om COVID-19 op te lopen.”

En vorige week meldde een zeer groot Frans onderzoek dat een tweede mRNA-booster minder effectief was dan de eerste bij elk vergelijkbaar tijdsinterval – en dat het na vier maanden het risico op infectie zelfs verhoogde in vergelijking met mensen die het niet hadden gekregen. Nog erger,

In de onderstaande grafiek staan lagere punten voor een hoger infectierisico. De horizontale as is de tijd, ongeveer één stip per maand. De blauwe stippen zijn mensen die een tweede mRNA-booster, of vierde prik, hebben gekregen. Na zes maanden hebben zij een 30 procent hoger infectierisico dan voordat zij de prik kregen. Erger nog, de negatieve werkzaamheid lijkt na verloop van tijd te versnellen.

(Met excuses aan Howard Cosell: Naar beneden gaat de werkzaamheid! Naar beneden gaat de werkzaamheid! Naar beneden gaat de effectiviteit! Het gele gebied vertegenwoordigt een hoger risico bij mensen die de vierde prik kregen).

Houd voet bij stuk - Niet toegeven!

 

BRON,

De Chinese onderzoekers keken daarentegen naar de effecten van het Covid-vaccin op cellulair niveau. Zij injecteerden muizen met verschillende doses gezuiverd spike-eiwit receptorbindingsdomein (RBD).

Het receptorbindingsdomein is het meest cruciale onderdeel van het coronavirus spike-eiwit. Het hecht zich aan de receptoren op onze cellen die het virus in staat stellen zijn lading in hen te dumpen.

BioNTech en Pfizer overwogen aanvankelijk om dit alleen te gebruiken voor hun mRNA-vaccin, voordat ze besloten een bredere versie te maken die ervoor zou zorgen dat onze cellen de hele spike zouden maken. (De RBD-versie heette BNT162b1, in tegenstelling tot BNT162b2, dat uiteindelijk de versie werd die BioNTech en Pfizer verkopen).

Het vaccin dat de Chinese wetenschappers gebruikten, verschilt van de Pfizer- of Moderna-injecties omdat het er niet voor zorgt dat cellen in de ontvanger het coronavirus-spike-eiwit produceren. Het lijkt meer op het Novavax-vaccin, dat zelf spike-eiwit is.

Maar zowel het mRNA- als het Novavax-vaccin werken uiteindelijk door een immuunrespons te veroorzaken die niet alleen gericht is op het spike-eiwit, maar ook op het RBD-gedeelte ervan. Op die manier lijken ze sterk op het vaccin dat de Chinese onderzoekers gebruikten.

De onderzoekers ontdekten dat de muizen na drie of vier doses van het vaccin een sterke immuunrespons hadden, vergelijkbaar met de vroege respons bij mensen die het standaard mRNA-regime met twee doses kregen:

Wij vonden dat de conventionele immunisatiekuur aanhoudende niveaus van neutraliserende antilichamen kon stimuleren en de antigeenspecifieke CD4+ en CD8+T-celreactiviteit kon bevorderen.

Maar toen de onderzoekers de muizen de vijfde en zesde dosis gaven, vonden zij een paradoxaal verzwakkend effect in zowel antilichamen als onderliggende delen van het immuunsysteem, waaronder B-cellen en T-cellen.

 

In wezen leken de muizen te lijden onder immuuntolerantie of regelrechte uitputting en kwetsbaarder te worden voor besmetting met het coronavirus. De onderzoekers schreven:

Toen wij extra doses van hetzelfde vaccin toedienden, in een poging om een even versterkte of tenminste aanhoudende immuunrespons op te wekken, zagen wij een duidelijke vermindering van de totale immuunrespons.

(Veel grafieken, die allemaal hetzelfde zeggen: meer dan vier doses zijn niet goed voor T-cellen in muizen).


De onderzoekers suggereerden dat een mogelijke oplossing voor het probleem zou zijn om van vaccintype te wisselen voor boosters, een strategie die bekend staat als “heterologe” boosting. Helaas hebben zij noch iemand anders aangetoond dat deze strategie werkt.

Het artikel is tot nu toe nauwelijks opgemerkt.

Ik vond het alleen omdat de Franse preprint over de tweede booster er terloops naar verwees: “Bovendien is in diermodellen aangetoond dat herhaalde boosters humorale en cellulaire immuuntolerantie induceren.”

Maar nu regeringen over de hele wereld doorgaan met het opdringen van boosters aan grotendeels onwillige bevolkingsgroepen, toont dit artikel duidelijker dan ooit aan welke risico’s zij lopen – en waarom verdere Covid-vaccinaties moeten worden opgeschort, tenzij onderzoekers kunnen bewijzen dat de ineenstorting van het immuunsysteem die bij muizen werd vastgesteld, niet ook bij mensen zal plaatsvinden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/nieuwe-studie-meer-dan-vier-covid-prikken-veroorzaken-een-bijna-volledige-ineenstorting-van-het-immuunsysteem-bij-muizen/

Dit is er over … WHO: Wie zich niet houdt aan NWO zal gedood worden door ‘Ziekte X’

 januari 30, 2024   24


     ITU Pictures from Geneva, Switzerland / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft soevereine naties gewaarschuwd dat staten die weigeren zich aan te sluiten bij de “Nieuwe Orde” van de globalisten de prijs zullen betalen wanneer de zogenaamde “Ziekte X” wordt losgelaten op het publiek, schrijft Hunter Fielding.

Volgens WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus zal de “Nieuwe Wereldorde” worden ingeluid wanneer landen het “Pandemieverdrag” van het VN-agentschap voor “gezondheid” ondertekenen.

Door het verdrag te ondertekenen, zullen landen de Verenigde Naties (VN) en de WHO in staat stellen om een ongekozen wereldregering op te richten.

Onder de voorwaarden van het verdrag moeten landen hun bevoegdheden afstaan aan de VN ten behoeve van de “Nieuwe Orde”.

De WHO eist nu dat alle lidstaten het verdrag ondertekenen om “beschermd” te worden tegen “Ziekte X”.

Wie zich hier niet aan houdt, tekent een doodvonnis voor zijn burgers, waarschuwt Tedros.

Steve Watson en professor Michel Chossudovsky gingen in op deze samenzwering in een artikel dat op 25 januari werd gepubliceerd door het Center for Research on Globalization.

Ze citeren een artikel van Forbes over Ziekte X, die door medische tirannen wordt gebruikt om “de ontwikkeling van tegenmaatregelen aan te moedigen, waaronder vaccins en tests, om in te zetten in het geval van een toekomstige uitbraak.”

Volgens het artikel riep de WHO in november 2022 een groep van meer dan 300 wetenschappers bijeen om Ziekte X te bestuderen.

Deze ziekte, veroorzaakt door een “onbekend pathogeen dat een ernstige internationale epidemie zou kunnen veroorzaken”, heeft naar verluidt een sterftecijfer “dat 20 keer zo hoog is als dat van [het Wuhan coronavirus] (COVID-19).”

 

Tijdens de bijeenkomst van het globalistische World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, benadrukte Tedros dat regeringen zich moeten voorbereiden op de uitbraak van Ziekte X.

Toch gaf het hoofd van de WHO toe dat het momentum voor deze voorbereiding “was vertraagd door vastgeroeste standpunten en een stortvloed aan nepnieuws, leugens en samenzweringstheorieën.”

Volgens Watson en Chossudovsky is deze veronderstelde voorbereiding echter niet voor de hypothetische Ziekte X – maar voor de grotere plannen van de globalisten door middel van het Pandemie Verdrag.

Onder dit verdrag zouden alle acht miljard mensen ter wereld hun gegevens gedigitaliseerd zien en gekoppeld zien worden aan de digitale ID en de digitale valuta van de centrale bank.

“Driehonderd wetenschappers om iets te bestuderen dat onbekend en hypothetisch is?” schreven de twee.

“De media propaganda buzz, die ‘wetenschappelijke opinie’ citeert, is dat ‘Ziekte X is 20 keer gevaarlijker dan COVID-19’.”

“Een hernieuwde 24/7 angstcampagne is gelanceerd, die bericht over een vermeende nieuwe golf van COVID-19 sterfgevallen, terwijl de vloedgolf van oversterfte als gevolg van het COVID-19 ‘vaccin’ volledig wordt genegeerd.”

Volgens de twee werd het idee van Ziekte X tussen 2017 en 2018 voor het eerst ontwikkeld door een WHO-expertcomité bestaande uit virologen en ziekte-experts.

Het werd vervolgens overwogen tijdens twee evenementen in mei 2018 en oktober 2019.

De twee evenementen werden gehouden onder auspiciën van het Johns Hopkins Center for Health Security (JHCHS), met steun van de Bill and Melinda Gates Foundation (BMGF).

Het WHO-expertcomité kwam begin 2018 bijeen in Genève en categoriseerde Ziekte X als een “wereldwijde bedreiging”.

 

Dit werd versterkt tijdens een simulatie die in mei 2018 in Washington D.C. werd gehouden onder de titel “Parainfluenza Clade X”.

Volgens de beschrijving van het evenement “begint het scenario met een uitbraak van een nieuw parainfluenzavirus dat matig besmettelijk en matig dodelijk is, en waarvoor geen effectieve medische tegenmaatregelen bestaan.”

Later dook het idee van Ziekte X opnieuw op tijdens de “Event 201”-tabletopsimulatie.

Het evenement, dat in oktober 2019 werd gehouden in een hotel in New York City, simuleerde de uitbraak van een dodelijke pandemie met een coronavirus.

Deze uitbraak werd vijf maanden later in maart 2020 gedeeltelijk werkelijkheid, toen de WHO de COVID-19 pandemie uitriep.

“Ik verwacht dat we geconfronteerd zullen worden met een pandemie die zich snel ontwikkelt,” zei Dr. Mike Ryan, uitvoerend directeur van het WHO Health Emergencies Program.

Zelfs Microsoft-oprichter Bill Gates, die nauwe banden heeft met Tedros, waarschuwde voor hetzelfde.

De technocraat benadrukte dat terwijl de risico’s op ernstige ziekten door COVID-19 “drastisch zijn afgenomen”, een andere pandemie “zo goed als zeker is.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/who-wie-zich-niet-houdt-aan-nwo-zal-gedood-worden-door-ziekte-x/

Knijp me, maak me wakker, sla me – Heeft Newsweek dit gedrukt?

januari 30, 2024   1

    Navy Medicine from Washington, DC, USA / Wikimedia / (Public Domain)

Ik geloof mijn ogen niet. Het hele artikel staat hier omdat ik hier graag wil horen wat jullie hiervan vinden! schrijft James Lyons-Weiler.

Stormvloed aan vaccinrechtszaken dwingt Biden-regering tot het inhuren van meer advocaten

De regering van president Joe Biden huurt extra advocaten in om de werklast van vaccinrechtszaken te verlichten na een piek in het aantal mensen dat een claim indient.

De COVID-19 pandemie zette de mogelijke bijwerkingen van vaccins in de schijnwerpers, wat leidde tot een fel debat over de vraag of de voordelen opwegen tegen de mogelijke negatieve gevolgen. Hoewel de bijwerkingen van COVID-vaccins beperkt zijn gebleven, hebben verschillende rechtszaken van eisers die bijwerkingen hebben ondervonden geprobeerd om farmaceutische bedrijven aansprakelijk te stellen.

Een post op LinkedIn van het Ministerie van Justitie adverteerde voor procesadvocaten die gespecialiseerd is in zaken die verband houden met de National Childhood Vaccine Injury Act. De wetgeving voorziet in compensatie voor mensen die gewond zijn geraakt door bepaalde vaccins.

Het is onduidelijk of de advocaten die de regering Biden inhuurt verantwoordelijk zullen zijn voor COVID-19 vaccinclaims. COVID-19 vaccins vallen volgens de Health Resources and Services Administration onder het Countermeasures Injury Compensation Program (CICP), niet onder het National Vaccine Injury Compensation Program (VICP). Vaccins die onder het VICP vallen zijn onder andere tetanus, mazelen, bof en rode hond en polio.

Newsweek heeft het ministerie van Justitie maandag via een mediaformulier om commentaar gevraagd, maar kreeg geen antwoord op tijd voor publicatie.

In de vacature die online is geplaatst, wordt sollicitanten gemeld dat ze te maken krijgen met een zware werklast en dat ze moeten werken aan zaken die complexe wetenschappelijke kwesties betreffen waarvoor getuigen-deskundigen nodig zijn. Aangezien de meeste zaken worden opgelost zonder rechtszaak, moeten advocaten bereid zijn om deel te nemen aan onderhandelingen over schikkingen en schadevergoeding, aldus de vacature.

 

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn bijwerkingen van het COVID-19 vaccin zeldzaam, hoewel sommigen eraan zijn overleden. Myocarditis, een van de bijwerkingen, komt het meest voor bij jonge mannen.

Mensen die negatieve gevolgen hebben ondervonden van het vaccin hebben hun frustratie geuit over het krijgen van compensatie van de Amerikaanse overheid. In een recente rechtszaak in Louisiana noemden de aanklagers het proces ongrondwettelijk en een “zwart gat” in de rechtsgang. In de rechtszaak wordt gesteld dat de CICP “geen tijdlijn” biedt voor het oplossen van hun zaken en van één eiser werd de zaak afgewezen. De aanklagers beweren dat het COVID-19 vaccin bij hen leidde tot Bell’s palsy, bloedstolsels in de hersenen, vaatontsteking en hartkloppingen.

Het CICP werd in 2005 opgericht en werd gebruikt om claims af te handelen die het gevolg waren van noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, zoals blootstelling aan miltvuur en het ebolavirus. Volgens Reuters biedt het beperkte compensatie en heeft het niet de mogelijkheid om schadevergoedingen of juridische kosten te betalen.

Het programma was niet gewend om een groot aantal zaken te behandelen en werd overspoeld met meer dan 12.000 COVID-gerelateerde claims. Slechts 32 kwamen in aanmerking voor compensatie en 1.129 werden in oktober afgewezen, volgens Reuters.

Indieners voerden aan dat ze niet de mogelijkheid hadden om het bewijsmateriaal dat tegen hen gebruikt werd te bekijken of om deel te nemen aan andere basispraktijken die ze wel zouden hebben in een rechtszaak. Er zijn geen hoorzittingen in CICP-zaken en de beslissing wordt genomen door onbekende ambtenaren op basis van wat een eiser indient.

 

Frustraties over schadeclaims voor vaccins zijn niet uniek voor COVID-claims. Advocaten en activisten dringen al jaren aan op hervormingen en op het aannemen van extra personeel om de VICP-zaken te behandelen. In oktober was er een achterstand van bijna 4.000 claims, volgens Bloomberg. Advocaten die aan de zaken werken hopen dat het Congres wetgeving zal aannemen om de manier waarop vaccinverwondingen worden behandeld te hervormen en dat mensen actie kunnen ondernemen tegen farmaceutische bedrijven en niet alleen tegen de overheid.

“Dit is de eerste domino die valt,” vertelde David Carney, een advocaat van Green & Schafle LLC die mensen vertegenwoordigt die gewond zijn geraakt door vaccins, aan Bloomberg. “We gaan een meevaller zien.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/knijp-me-maak-me-wakker-sla-me-heeft-newsweek-dit-gedrukt/

 

En wij maar denken dat we in een democratie leven

dinsdag, 30 januari 2024 15:43  Hits: 2149

democratie is een showWat wij democratie noemen is niets anders dan een toneelspel van mooie praatjes.

Wat zij niet zien is wat er in de coulissen en achter de schermen gebeurt.


Het volgende artikel is een bijdrage van Erick van Dijk, met aan het eind een door hem in het Nederlands ondertitelde documentaire.

Democratie is een illusie. Het is een toneelspel van mooie praatjes. Wat het beste is voor het land, voor het volk, blablabla. Het toneel is wat het publiek ziet. Wat zij niet zien is wat er in de coulissen en achter de schermen gebeurt.


Het is hier waar beleid wordt gemaakt. Grote bedrijven kunnen zoveel geld uitgeven aan lobbyisten als ze willen. En, zoals J.R.R. Tolkien al opmerkte in zijn meesterwerk In de ban van de ring: “Het hart van de mens is makkelijk te corrumperen.”

Zo is het geld, niet de stem van het volk, dat de richting bepaald waarin we allemaal meegesleurd worden, of we willen of niet. Geen democratie maar oligarchie.

Fascisme wordt wel beschreven als het samengaan van de macht van overheid en bedrijfsleven. Als dat gebeurt dan heeft het volk weinig kans. De staat bezit immers het geweldsmonopolie en de wapens. Van het bedrijfsleven zijn we afhankelijk voor onze levensbehoeften. Een kind kan de potentiële macht zien die erin schuilt als die twee samenspannen.

Toen ik jonger was, en nog niet beschikte over de stukjes om de puzzel zover te leggen dat veel duidelijk werd, vroeg ik me vaak af wat rijke mensen toch dreef om altijd meer te willen? Ik dacht toen dat het een macho-ding was, een perverse wedstrijd, “kijk, ik heb meer dan jij.”

Maar informatie is de remedie tegen onwetendheid. Veel later ging ik begrijpen waar het om draaide. Het ging niet om het geld maar om de invloed die je ermee kunt kopen en de macht over anderen die je daarmee verwerft.

Om kort te gaan, met veel geld koop je politici, die voor het voortduren van hun politieke bestaan afhankelijk zijn van geld van bedrijven, die daar natuurlijk iets voor terug willen. Ze krijgen geld voor hun dure blablabla-campagnes in ruil voor de belofte de regels zo te maken dat ze in het voordeel zijn van de grote spelers en kleine ondernemers worden opgeruimd of overgenomen.

Zo keurde de Amerikaanse Voedsel en Warenautoriteit, die ook gaat over de goedkeuring van “medicijnen,” het middel Vioxx goed, tegen het advies van hun eigen toetsingscommissie. Het gevolg? 140.000 hartaanvallen en 60.000 overlijdens. Gelukkig werd het middel al snel van de markt gehaald. Na vijf jaar … En $2,5 miljard winst voor de aandeelhouders van farmaceut Merck …

Nog een voorbeeld, vers van de pers. De voorzitter van de Republikeinse Partij van de Amerikaanse staat Arizona is een paar dagen geleden afgetreden nadat Kari Lake, kandidaat voor een politieke zetel, een geluidsopname openbaarde waarin haar tientallen miljoenen wordt geboden om zich terug te trekken. Lees, lees. Oh, ze was tegen maskers en vaccinatieplicht, en voor hydroxychloroquine. Dat verklaart een boel … Daarom willen de rijken altijd meer. Want bijna iedereen heeft zijn prijs. Het hart van de mens is makkelijk te corrumperen. Dat van Kari Lake dan weer niet, zo lijkt het.

Hoe ver dit alles strekt zie je in deze documentaire vol humor en sarcasme van Tim Delmastro. Onderhoudend, verbijsterend en laagdrempelig.

Maar wat zou moeten gebeuren om dit schip te keren? In de VS is er al jarenlang de roep om het grote geld te weren uit de politiek. Want niks voor niks. Het zal altijd leiden tot beslissingen in het voordeel van de geldgevers, niet wat in het belang van het volk is dat zij voorwenden te dienen.

Ik zou pleiten voor uitgebreide en strikte persoonlijkheidstesten om acteurs met een psychopathische inslag eruit te filteren.

Salarissen dienen afdoende te zijn, maar niet overdadig, zodat er rijk van worden geen motief is. De drijfveer om een politieke positie te ambiëren zouden kennis en kunde moeten zijn, een democratisch meritocratische republiek, liefst.

Als we een transparante overheid willen, dan ook echt. Alle vergadering live gestreamd en alle politici voorzien van een body-cam gedurende het uitoefenen van hun functie, ook live gestreamd. Alle kabinetsleden zullen altijd worden begeleid door een willekeurig gekozen burger. Iedere dag een andere, als extra controle, ook voorzien van een body-cam. Voor deze personen zal het salaris voor die dag natuurlijk worden doorbetaald. En de bezem door het ambtenarenapparaat.

Alle mogelijke maatregelen om uit te sluiten dat ooit iemand met onzuivere motieven dergelijke posities kan bekleden.

Eén van degenen die ik zie als mijn leermeesters, Jim Marrs, zei eens:

“Als het gewoon stommiteit of incompetentie zou zijn dan zouden beslissingen van politici, al naargelang de wetten van de statistiek, even vaak in het voordeel als in het nadeel zijn van burgers.”

   

Suiker is de echte killer

 vrijdag, 26 januari 2024 15:24

Er wordt op dit moment terecht veel aandacht geschonken aan de enorme schade die wordt toegebracht door de 'coronavaccins'.

Daarom wordt er misschien wat minder aandacht besteed aan een andere killer die heel veel slachtoffers maakt.


De meesten van ons zullen dagelijks suiker gebruiken en niet of nauwelijks stilstaan bij de mogelijke gevolgen van dat gebruik van suiker.

Maar, probeer maar eens te stoppen met suiker en dan zal je merken dat er in veel gevallen sprake is van een echte suikerverslaving. 


Onderzoek wijst wel degelijk op een zeer verslavend effect op de hersenen. Aart Jan van der Lelij, hoogleraar endocrinologie bij het Erasmus Medisch Centrum, waarschuwt al jaren voor de, volgens hem, zwaar verslavende werking van suiker. ,,Als mensen na een copieus diner te horen krijgen: wil je nog een biefstuk, zullen ze dat niet snel doen, maar als er wordt gezegd: wil je appeltaart met ijs, dan willen ze het plotseling wel, ook als ze al genoeg hebben gegeten.’’ Waarom? ,,Omdat suiker een heel ander deel van onze hersenen aanspreekt dan voedingsstoffen als eiwit en vet. Je krijgt er een kick van, onafhankelijk van of je energie nodig had. Het eten van suiker stimuleert zo het eten van nog meer suiker, en daarom is stoppen met het eten van veel suiker net zo moeilijk als stoppen met roken.’’

Hier volgt een kort filmpje dat misschien een aantal zaken heel duidelijk maakt.



Het was niet altijd zo in onze maatschappij.
De meesten onder ons weten zo langzamerhand wel dat suiker een vergif is, maar dat wil nog niet zeggen dat de consumptie van suiker nu echt terugloopt.

Hiet wat cijfers uit 2012, weliswaar niet recent, maar het geeft wel een aardig beeld.

De oogst aan suikerbieten in Nederland was in 2012: 5.734.645.000 kilogram. Zegge: vijf-miljard-zevenhonderd-en-vier-en-dertig-miljoen-zes-honderd-vijf-en-veertig-duizend kilo!

Hieruit wordt 17% sacharose (tafelsuiker) gehaald, zodat 974.889.650 (dus iets minder dan één miljard) kilo kristalsuiker overblijft… Een stijging ten opzichte van 2006, toen de netto opbrengst nog ‘’maar’’ 800.000.000 kilo was.

Een deel van die vergifberg is voor de export, maar in Nederland wordt per hoofd van de bevolking -kinderen inbegrepen- jaarlijks 42 kilogram suiker geconsumeerd, zonder dat daar een cent accijns op wordt geheven.

Overigens krijgt men zo’n 80-85% hiervan binnen via snoep frisdrank en andere met suiker vervuilde ‘’voedingsmiddelen’’. Intussen is bijna 50 % van de Nederlanders te vet. Bij kinderen is dit 13%.


Het is dan ook niet voor niets dat er een sterke stijging valt te constateren van ziektes die direct gerelateerd kunnen worden aan het gebruik van suiker. Diabetes en hartproblemen zijn de bekende gevolgen, maar ook kanker en talloze andere (chronische) ziektes kunnen in verband worden gebracht met dit zoete vergif.

Je kunt merken dat je verslaafd bent aan suiker wanneer je op diverse momenten van de dag een grote trek hebt in iets zoets, waardoor je je tijdelijk iets beter voelt. Ben jij ondertussen suiker verslaafd? Eet jij teveel suiker?

Hierna volgen een tiental waarschuwingstekens waaruit zou kunnen blijken dat je teveel suiker eet.

1) Moe en gebrek aan energie

Wanneer je permanent vermoeid voelt dan is dat één van de belangrijkste tekenen dat je teveel suiker binnenkrijgt.

Voedsel met een hoog suikergehalte kan je een even een opkikker bezorgen en het gevoel geven dat je meer energie hebt. De crash die daarop onverbiddelijk zal volgen, is een heftige.

Wanneer je je de hele dag door lamlendig voelt en moe dan is het hoog tijd om je eetgewoontes nog maar eens goed onder de loep te nemen.

2) Hunkeren naar suiker

Wanneer je merkt dat je de hele dag door behoefte hebt om zoete snacks te verorberen dan is er een grote kans dat je suiker verslaafd bent.

Het eten van suiker kan een kettingreactie veroorzaken omdat het zo verleidelijk en verslavend is. Het verzuurt ook je lichaam wat je vatbaar maakt voor ziekte. Alkaliseren met bijvoorbeeld chlorella kan je lichaam helpen te ontzuren.

3) Regelmatige verkoudheid en griep

Wanneer je vaker last hebt van bovenstaande dingen dan voorheen dan zou dit kunnen komen door een teveel aan suiker in je dagelijkse dieet.

Het eten van teveel suiker kan je immuunsysteem verzwakken waardoor je lichaam veel minder in staat is om dingen zoals verkoudheid en/of griep te bestrijden.

4) Angsten en depressies

Wanneer je teveel suiker eet, stijgt je bloedsuikerspiegel waardoor je even tijdelijk een opleving voelt. De crash die daarna komt wordt veroorzaakt door de bloedsuikerspiegel die naar een bedenkelijk laag niveau zakt.

Net zoals je dit lichamelijk voelt, zo zal je dat ook op emotioneel gebied voelen. Net zoals je een dodelijke lichamelijke vermoeidheid kunt voelen, zo kan ook een psychologische vermoeidheid het gevolg zijn.

Suikerverslaafden kunnen dan ook symptomen ervaren die horen bij depressie zoals lethargie (niet vooruit te branden), verdriet en sociale afzondering.

Ook gevoelens van angst, nervositeit, permanent piekeren en het gevoel dat er een grote ramp gaat gebeuren, kunnen signalen zijn dat je dringend aanpassingen moet maken in je eetgewoontes.

5) Huidproblemen (inclusief donkere kringen onder je ogen)

Het eten van suiker bevordert het ontstaan van ontstekingen in het lichaam en dat geldt zeker ook voor de huid.

Wanneer je veel last hebt van acne, eczeem of een vette huid dan zou dit veroorzaakt kunnen worden door suiker. Sommige mensen merken dat wanneer ze suiker elimineren uit hun dieet hun huid aanzienlijke verbeteringen vertoont.

6) Gewichtsproblemen

Het menselijk lichaam is geschapen om met een beperkte hoeveelheid suiker om te kunnen gaan. Wanneer het lichaam genoeg heeft gehad en er blijft nog steeds suiker binnenstromen dan worden de suiker calorieën omgezet in lichaamsvet en opgeslagen.

Hierdoor kan uiteraard al vrij snel een gewichtsprobleem ontstaan waardoor er weer extra risico ontstaat op andere kwalen zoals een te hoog cholesterolgehalte en hartproblemen.

7) Hoge bloeddruk

Er zijn nog andere oorzaken die kunnen leiden tot een hoge bloeddruk afgezien van natrium en dat is suiker.

Een in 2010 uitgevoerd onderzoek onder 4.500 volwassenen door de universiteit van Colorado wees uit dat er een verband bestaat tussen hoge bloeddruk en het teveel eten van suiker.

8) Gebitsproblemen

De meeste mensen hebben wel gehoord dat suiker slecht is voor je tanden en dat klopt. Als je vindt dat je wel heel vaak in die tandartsstoel terechtkomt omdat je weer eens een vulling nodig hebt dan zou suiker wel eens het probleem kunnen veroorzaken.

Suiker nestelt zich overal op en tussen je tanden waar het kan zorgen voor het wegrotten van je tandglazuur en het kan je tanden infiltreren waardoor pijnlijke gebitsproblemen kunnen ontstaan.

9) Diabetes

Het teveel eten van suiker kan overgewicht veroorzaken en door het overgewicht vergroot je ook de kans op het krijgen van diabetes type II.

Zelfs als je geen diagnose hebt ontvangen van diabetes, dan nog kan je in een voorstadium verkeren zonder dat je het beseft. Wanneer je merkt dat je permanent dorst hebt of honger, ondanks het feit dat je regelmatig eet en drinkt kan dit een symptoom zijn van mogelijke diabetes.

Mensen in het voorstadium van diabetes hebben vaak geen echte symptomen, behalve dat de glucosewaarden in hun bloed hoger zijn dan normaal.

10) Hartproblemen

Een suikerrijk dieet kan funest zijn voor het hart.

Uit een onderzoek met ratten van de Case Reserve Western University in Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio is gebleken dat een dagelijks dieet dat veel suiker bevat een groter risico vormde voor de dieren om te overlijden en/of last te krijgen van hartproblemen dan een dieet met teveel vet of zetmeel.

Uit een onderzoek van de Harvard universiteit is gebleken dat er ook bij mensen een verband ligt tussen teveel suiker en hartproblemen.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...