dinsdag 30 januari 2024

Knijp me, maak me wakker, sla me – Heeft Newsweek dit gedrukt?

januari 30, 2024   1

    Navy Medicine from Washington, DC, USA / Wikimedia / (Public Domain)

Ik geloof mijn ogen niet. Het hele artikel staat hier omdat ik hier graag wil horen wat jullie hiervan vinden! schrijft James Lyons-Weiler.

Stormvloed aan vaccinrechtszaken dwingt Biden-regering tot het inhuren van meer advocaten

De regering van president Joe Biden huurt extra advocaten in om de werklast van vaccinrechtszaken te verlichten na een piek in het aantal mensen dat een claim indient.

De COVID-19 pandemie zette de mogelijke bijwerkingen van vaccins in de schijnwerpers, wat leidde tot een fel debat over de vraag of de voordelen opwegen tegen de mogelijke negatieve gevolgen. Hoewel de bijwerkingen van COVID-vaccins beperkt zijn gebleven, hebben verschillende rechtszaken van eisers die bijwerkingen hebben ondervonden geprobeerd om farmaceutische bedrijven aansprakelijk te stellen.

Een post op LinkedIn van het Ministerie van Justitie adverteerde voor procesadvocaten die gespecialiseerd is in zaken die verband houden met de National Childhood Vaccine Injury Act. De wetgeving voorziet in compensatie voor mensen die gewond zijn geraakt door bepaalde vaccins.

Het is onduidelijk of de advocaten die de regering Biden inhuurt verantwoordelijk zullen zijn voor COVID-19 vaccinclaims. COVID-19 vaccins vallen volgens de Health Resources and Services Administration onder het Countermeasures Injury Compensation Program (CICP), niet onder het National Vaccine Injury Compensation Program (VICP). Vaccins die onder het VICP vallen zijn onder andere tetanus, mazelen, bof en rode hond en polio.

Newsweek heeft het ministerie van Justitie maandag via een mediaformulier om commentaar gevraagd, maar kreeg geen antwoord op tijd voor publicatie.

In de vacature die online is geplaatst, wordt sollicitanten gemeld dat ze te maken krijgen met een zware werklast en dat ze moeten werken aan zaken die complexe wetenschappelijke kwesties betreffen waarvoor getuigen-deskundigen nodig zijn. Aangezien de meeste zaken worden opgelost zonder rechtszaak, moeten advocaten bereid zijn om deel te nemen aan onderhandelingen over schikkingen en schadevergoeding, aldus de vacature.

 

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn bijwerkingen van het COVID-19 vaccin zeldzaam, hoewel sommigen eraan zijn overleden. Myocarditis, een van de bijwerkingen, komt het meest voor bij jonge mannen.

Mensen die negatieve gevolgen hebben ondervonden van het vaccin hebben hun frustratie geuit over het krijgen van compensatie van de Amerikaanse overheid. In een recente rechtszaak in Louisiana noemden de aanklagers het proces ongrondwettelijk en een “zwart gat” in de rechtsgang. In de rechtszaak wordt gesteld dat de CICP “geen tijdlijn” biedt voor het oplossen van hun zaken en van één eiser werd de zaak afgewezen. De aanklagers beweren dat het COVID-19 vaccin bij hen leidde tot Bell’s palsy, bloedstolsels in de hersenen, vaatontsteking en hartkloppingen.

Het CICP werd in 2005 opgericht en werd gebruikt om claims af te handelen die het gevolg waren van noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, zoals blootstelling aan miltvuur en het ebolavirus. Volgens Reuters biedt het beperkte compensatie en heeft het niet de mogelijkheid om schadevergoedingen of juridische kosten te betalen.

Het programma was niet gewend om een groot aantal zaken te behandelen en werd overspoeld met meer dan 12.000 COVID-gerelateerde claims. Slechts 32 kwamen in aanmerking voor compensatie en 1.129 werden in oktober afgewezen, volgens Reuters.

Indieners voerden aan dat ze niet de mogelijkheid hadden om het bewijsmateriaal dat tegen hen gebruikt werd te bekijken of om deel te nemen aan andere basispraktijken die ze wel zouden hebben in een rechtszaak. Er zijn geen hoorzittingen in CICP-zaken en de beslissing wordt genomen door onbekende ambtenaren op basis van wat een eiser indient.

 

Frustraties over schadeclaims voor vaccins zijn niet uniek voor COVID-claims. Advocaten en activisten dringen al jaren aan op hervormingen en op het aannemen van extra personeel om de VICP-zaken te behandelen. In oktober was er een achterstand van bijna 4.000 claims, volgens Bloomberg. Advocaten die aan de zaken werken hopen dat het Congres wetgeving zal aannemen om de manier waarop vaccinverwondingen worden behandeld te hervormen en dat mensen actie kunnen ondernemen tegen farmaceutische bedrijven en niet alleen tegen de overheid.

“Dit is de eerste domino die valt,” vertelde David Carney, een advocaat van Green & Schafle LLC die mensen vertegenwoordigt die gewond zijn geraakt door vaccins, aan Bloomberg. “We gaan een meevaller zien.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/knijp-me-maak-me-wakker-sla-me-heeft-newsweek-dit-gedrukt/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...