donderdag 4 januari 2024

Hoe België zijn ziel heeft verkocht aan het World Economic Forum: ‘Misselijkmakend’


Extremistische partijen schurken graag aan bij autoritaire leiders, zei de Belgische premier Alexander De Croo (Open Vld) in het parlement. Over autoritaire leiders gesproken: het kabinet van De Croo is gepenetreerd door Klaus Schwab van het World Economic Forum.

In 2015 werd de toenmalige vicepremier door het WEF aangeduid als één van de Young Global Leaders. Die zijn vooral bedreven in één ding: glashard liegen.

Onze oude systemen zijn niet meer geschikt voor de 21e eeuw, sprak Schwab. “We hebben behoefte aan een Great Reset.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Crimineel en asociaal

Vincent Van Quickenborne (Open Vld), tot voor kort justitieminister van De Croo, werd al in 2010 door het WEF geselecteerd als Young Global Leader. Het Forum van Young Global Leaders werd eind 2004 opgericht als netwerk van leidende figuren in de economie, technologie en communicatie, en internationale samenwerking.

De selectie van Van Quickenborne lag in het verlengde van zijn deelname aan de activiteiten van het WEF.

Op 13 december 2020 noemde de Young Global Leader de organisatoren van coronafeesten ‘crimineel en asociaal’. In 2021 overtrad hij zijn eigen coronaregels op een feest, wat afgelopen maand leidde tot ophef. Waar hebben we dat eerder gezien?

Ziel verkocht aan het WEF

De partij Open Vld – of wat daar nog van over is – is rot tot op het bot, stelt advocaat Carine Knapen. “Alexander De Croo en Vincent Van Quickenborne hebben lang geleden hun ziel verkocht aan het WEF, net zoals de kopstukken van N-VA.”

“Misselijkmakend.”

In België kruipen N-VA en Open Vld samen in bed, net zoals GroenLinks en PvdA in Nederland. Over N-VA zegt Knapen: “De partij die burgers verkocht heeft, volksverraad van de bovenste plank pleegt en meeheult met het WEF. Niet voor u of mij, maar uit eigenbelang.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...