donderdag 18 januari 2024

Von der Leyen legt hier uit: niet u, maar de EU bepaalt wat u wel en niet mag zien


Ursula von der Leyen maakte op het World Economic Forum in Davos in niet mis te verstane woorden duidelijk dat niet u, maar de EU bepaalt wat u wel en niet mag zien.

Het aanpakken van desinformatie en misinformatie is onze focus sinds het begin van mijn mandaat, zei de voorzitter van de Europese Commissie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

WEF-doelen

“Met onze Digital Services Act bepalen WIJ de verantwoordelijkheden van grote internetplatforms over de inhoud die zij promoten en uitdragen,” benadrukte ze.

“Von der Leyen pleit voor censuur,” constateert medisch adviseur Wendy Mittemeijer. Het bestrijden van vermeende desinformatie is het belangrijkste doel voor de komende twee jaar, belangrijker dan conflict of het klimaat, aldus Ursula. Want alleen door controle op informatie die het volk ziet, kunnen de WEF-doelen gehaald worden.

Totalitair systeem

Mittemeijer vat samen: “Iemand die niet democratisch gekozen is, streeft naar een totalitair systeem en de volledige controle over het maatschappelijk leven, de sociale en culturele samenhang en onze opinie en ons gedrag, middels censuur. Als zij haar zin krijgt, is er geen vrijheid van meningsuiting meer, geen wetenschap en geen vrijheid meer in denken en doen.”

Journalist Eric van de Beek vult aan: “Frau Von der Leyen verdedigt waar de Duitsers altijd al goed in waren: censuur. Tijdens de Duitse bezetting moesten we beschermd worden tegen ‘onjuiste berichten’. Kijk wat er daarna in de DDR gebeurde. Nu verdedigt ze de Digital Services Act.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...