donderdag 29 februari 2024

100 miljoen euro om nog meer mensen dood te maken in Oekraïne: ‘Eigen volk kan stikken’


Nederland draagt meer dan 100 miljoen euro bij aan een Tsjechisch initiatief om snel honderdduizenden artilleriegranaten te leveren aan Oekraïne. Dat schrijft demissionair premier Rutte op X.

“We weten dat Poetin zich instelt op een lange oorlog. We moeten blijven tonen dat we standvastig zijn en dat de tijd niet aan zijn zijde staat. Daarom sluit Nederland ook een veiligheidsovereenkomst met Oekraïne om het land sowieso de komende 10 jaar te blijven steunen,” voegt hij toe.

Moet daar niet even een debatje over worden gevoerd?

Voor nu is meer munitie voor de Oekraïners topprioriteit, beweert demissionair minister van Defensie Ollongren. “Naast onze aanhoudende steun voor de lange termijn.”

Journalist Daan de Wit vraagt: “Moet daar niet even een debatje over worden gevoerd, 100 miljoen euro, om nog meer mensen dood te maken in Oekraïne? Het is ver achter de komma vergeleken met de 28.000 miljoen die wordt verbrand aan klimaatmaatregelkosten, maar toch…”

Machtsdronken psychopaat

“We zitten toch krap bij kas, demissionair, Sinterklaas, eigen volk kan stikken, Tweede Kamer akkoord?” vraagt moleculair bioloog Rogier Louwen.

Neuroloog Jan Bonte trekt fel van leer. “We moeten deze machtsdronken psychopaat zo snel mogelijk zien te lozen. Waarnaar toe maakt niet uit,” zegt hij over Rutte.

Hij roept op: “Niet meer granaten sturen! Onderhandelen!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...