donderdag 29 februari 2024

Wat wist overheid wanneer over gevaren covidprik? Arts dient informatieverzoek in en krijgt schok van haar leven



Uit documenten die Pfizer 75 jaar achter slot en grendel wilde bewaren bleek dat er negen A4’tjes met bijwerkingen van de coronaprik waren. Arts Lily Nightingale wilde weten wat de Nieuw-Zeelandse overheid hierover wist en diende in maart 2022 een zogeheten OIA-verzoek (Wet open overheid) in.

De overheid beweerde dat het coronavaccin ‘veilig en effectief’ was. Nightingale wilde weten wanneer de overheid de informatie over de bijwerkingen kreeg en of ze voor de uitrol van de prikken over die informatie beschikten. Hadden ze weet van de bijwerkingen toen de prik voor verschillende beroepsgroepen werd verplicht?

Ronduit verbijsterend

Nightingale was geschokt door het antwoord dat ze kreeg. Allereerst maakten ze het haar niet gemakkelijk. Ze kreeg te horen dat de vragen die ze had toegestuurd al waren beantwoord. Via een aantal links kreeg ze toegang tot eerdere OIA-verzoeken hierover.

Wat bleek? De overheid wist voordat er überhaupt één prik was gezet van alle bijwerkingen op de negen A4’tjes.

“Dit is ronduit verbijsterend,” zei leider van de New Zealand Loyal Party Liz Gunn in een gesprek met Nightingale.

Stomverbaasd

“Ik was stomverbaasd,” reageerde de arts. “Negen pagina’s aan bijwerkingen zou ik niet ‘veilig en effectief’ willen noemen.”

De overheid wist dus van tevoren al dat het coronavaccin tot talloze gevallen van ernstige bijwerkingen zou leiden, maar rolde het toch uit.

Lees hier het antwoord van het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid:

Lees hier het eerdere antwoord van de Nieuw-Zeelandse medicijnwaakhond Medsafe:

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...