donderdag 22 februari 2024

Kijk: Enorm boerenprotest legt Spaanse hoofdstad lam


Woensdag was er een enorm boerenprotest in de Spaanse hoofdstad Madrid. Vanaf vijf verschillende routes trokken boeren met hun trekkers naar het centrum.

Vele honderden trekkers bereikten het centrum. Rond de Puerta de Alcala kwamen boeren oog in oog te staan met de politie, die op grote schaal was uitgerukt.

Luis Cortes van de overkoepelende boerenvakbond zei voorafgaand aan het protest zeker 1500 trekkers in het centrum te verwachten. Er waren ook 200 bussen met betogers onderweg.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Polen

In heel Spanje waren woensdag boerenprotesten, die daar ‘tractoradas’ worden genoemd.

Dinsdag voerden de Poolse boeren hun acties weer op. Ze blokkeerden wegen richting de grens met Oekraïne. Er zouden acties zijn tot half maart.

Tsjechië

Maandag blokkeerden boze boeren met vele honderden trekkers wegen in de Tsjechische hoofdstad Praag. Ze verzamelden zich bij het ministerie van Landbouw, waar ze ‘schande’ en ‘stap op’ scandeerden. Ook hadden ze spandoeken bij zich met teksten als ‘red de stervende landbouwsector’ en ‘stop de bureaucratische terreur’.

Eerder gingen in Frankrijk, Duitsland, Italië, België en Nederland boeren de straat op.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...