donderdag 22 februari 2024

Wetenschappers proberen riskante lucht- en waterexperimenten in de hoop ‘klimaatverandering’ te stoppen

 februari 15, 2024   64 

Wetenschappers die wanhopig proberen de ‘klimaatverandering’ te stoppen of om te keren, dumpen chemicaliën in de oceaan en spuiten zout water in de lucht. Wat kan er misgaan? Ik bespreek de korte en lange termijn.

De Wall Street Journal meldt dat wetenschappers hun toevlucht nemen tot ondenkbare oplossingen om de planeet af te koelen, bericht Mish Talk.

Chemicaliën in de oceaan dumpen? Zout water in wolken spuiten? Reflecterende deeltjes in de lucht injecteren? Wetenschappers nemen hun toevlucht tot ooit ondenkbare technieken om de planeet af te koelen omdat de wereldwijde inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken mislukken.

Deze benaderingen van geoengineering werden ooit als taboe beschouwd door wetenschappers en regelgevers die vreesden dat het sleutelen aan het milieu onbedoelde gevolgen zou kunnen hebben, maar nu ontvangen onderzoekers belastinggeld en privé-investeringen om uit het lab te komen en deze methoden buiten te testen.

Het klimaat manipuleren


Experimenten aan de gang

·         Marine Cloud Brightening: Onderzoekers aan boord van een schip voor de noordoostkust van Australië bij de Whitsunday-eilanden spuiten een pekelachtig mengsel door hogedruksproeiers in de lucht in een poging om laaghangende wolken die zich boven de oceaan vormen helderder te maken. Wetenschappers hopen dat grotere, helderdere wolken zonlicht van de aarde zullen weerkaatsen, het oceaanoppervlak in de schaduw zullen stellen en de wateren rond het Groot Barrièrerif, waar de opwarming van de oceaan heeft bijgedragen aan de massale koraalafsterving, zullen afkoelen. Het onderzoeksproject, bekend als marine cloud brightening, wordt geleid door de Southern Cross University als onderdeel van het 64,55 miljoen dollar of 100 miljoen Australische dollar kostende Reef Restoration and Adaptation Program.

·         Stardust Solutions: In Israël is een startup genaamd Stardust Solutions begonnen met het testen van een systeem om een wolk van kleine reflecterende deeltjes te verspreiden op een hoogte van ongeveer 60.000 feet, waardoor zonlicht van de aarde wordt weggekaatst om de atmosfeer af te koelen in een concept dat bekend staat als zonnestralingsbeheer, of SRM.

·         Loog dumpen in de oceaan: In Massachusetts zijn onderzoekers van het Woods Hole Oceanographic Institution van plan om deze zomer 6.000 gallons van een vloeibare oplossing van natriumhydroxide, een bestanddeel van loog, in de oceaan te gieten 10 mijl ten zuiden van Martha’s Vineyard. Ze hopen dat de chemische basis zal werken als een grote tablet Tums, die de zuurgraad van het oppervlaktewater zal verlagen en 20 ton kooldioxide uit de atmosfeer zal absorberen en veilig zal opslaan in de oceaan.

Dit doet me denken aan een halfbakken idee uit de jaren zestig dat we op de middelbare school bespraken.

Het idee was toen om houtskool op het pakijs te spuiten om de wereldwijde afkoeling te stoppen.

Vulkanen nodig?

Experimenten om de atmosfeer af te koelen door zonlicht van de aarde weg te reflecteren zijn een poging om na te bootsen wat er gebeurt als een vulkaan uitbarst. In 1991 spuwde Mount Pinatubo, een actieve vulkaan op de Filippijnen, zwavel en as in de bovenste atmosfeer, waardoor de temperatuur van de aarde een jaar lang met 0,5 graden Celsius daalde.

Maar tot een paar jaar geleden verzetten veel wetenschappers zich tegen menselijke interventies, uit angst voor een glibberig pad dat de samenleving in staat zou stellen om moeilijke beslissingen over het verminderen van de uitstoot te vermijden en dat uiteindelijk een averechts effect zou kunnen hebben.

Zon-klimaatinterventie


Diagram van de zon-klimaatinterventie uit het document van het Witte Huis waarnaar hieronder wordt verwezen.

Ja, laten we as in de lucht gooien. Wat kan er misgaan? Loog in de oceaan? Hé, waarom niet?

Als we te veel as in de lucht en loog in de oceaan krijgen, kunnen we het eruit halen, toch?

Richtlijnen Witte Huis

Maak je geen zorgen, president Biden heeft Richtlijnen voor  Solar Radiation Modification.

Dit onderzoeksplan is opgesteld naar aanleiding van een eis in de gezamenlijke toelichting bij afdeling B van de geconsolideerde begrotingswet voor 2022, waarin het Office of Science and Technology Policy (OSTP) wordt opgedragen om met steun van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) een onderzoeksplan op te stellen voor “zon en andere snelle klimaatinterventies”.

We hebben niet alleen helderdere wolken nodig, we hebben ook meer as in de lucht nodig om hem donkerder te maken.

Ik weet zeker dat als we biljoenen dollars kunnen uitgeven om wolken helderder te maken door zout water in de lucht te spuiten en tegelijkertijd de hemel donkerder te maken, dat alles dan geweldig zal zijn.

Maar serieus, denkt iemand echt dat dit idee wereldwijd kan worden toegepast? Tegen welke kosten?

Risico’s op korte en lange termijn

Ironisch genoeg is het risico op korte termijn dat een van deze plannen daadwerkelijk succesvol is.

En vergeet niet dat gegevens zullen worden gemanipuleerd om succes aan te tonen, alleen maar om meer financiering te krijgen. Dan zullen we de uitgaven opvoeren tot een bedrag van tientallen biljoenen dollars, waarbij we moeder natuur overhoop halen, om vervolgens het risico op de lange termijn tegen te komen.

Het risico op de lange termijn is dat we iets heel stoms doen zoals houtskool op de Noordpool dumpen, zoals in de jaren zestig werd voorgesteld om het ijs op de Noordpool te laten smelten.

In ander klimaatgerelateerd nieuws ….

Waarom zijn zonnepanelen 44 procent goedkoper in China dan in de VS?

Denk eens na over de vraag Waarom zijn zonnepanelen 44 procent goedkoper in China dan in de VS?

De ware kosten van netto-nul worden onmogelijk te verbergen

Op 6 februari, schreef ik The True Costs of Net Zero Are Becoming Impossible to Hide

Bloomberg meldt dat een kostenstijging van 48% de veelgeprezen windenergieplannen van Biden de grond in boort.

Zelfs met enorme subsidies zijn deze projecten niet rendabel.

Biden’s Grootste Hulpmiddel

Woordvoerder Michael Kikukawa van het Witte Huis zei dat Biden “elk beschikbaar middel heeft gebruikt om de groeiende Amerikaanse offshore windindustrie te bevorderen.”

Inderdaad!

Zijn grootste instrument is een pak leugens, beginnend met de bewering dat deze projecten goedkoper zijn en zichzelf terugbetalen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/wetenschappers-proberen-riskante-lucht-en-waterexperimenten-in-de-hoop-klimaatverandering-te-stoppen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...