donderdag 14 maart 2024

EU verschuift naar een OORLOGS ECONOMIE-modus om zijn wapenindustrie te stimuleren

 13/03/2024 // Ethan Huff // 1,2K Weergaven

Tags: arms industrybig governmentBubblechaosconspiracydebt collapseeconomic collapseeconomic riotEUEuropeEuropean Unionfinancefinance riotglobalistsgovernment debtmilitary techmoney supplynational debtnational securityriskUkrainewar economyweapon technologyWWIII



Om de falende westerse economieën overeind te houden, wil de Europese Commissie (EC) Europa verschuiven naar een "oorlogseconomie", die de wapenindustrie zal stimuleren om de bedrijfswinsten te laten stromen.

In een voorstel aan leiders van de Europese Unie (EU), heeft de Europese commissaris voor de industrie, Thierry Breton, een plan opgesteld om meer wapens van Europese wapenfabrikanten te kopen om hun productiecapaciteit en de handel die bij hun verkoop en overdracht betrokken is, te helpen vergroten.

"We moeten het paradigma veranderen en overgaan op de oorlogseconomie', zei Breton over het plan. "Dit betekent ook dat de Europese defensie-industrie met onze steun meer risico's moet nemen."

Breton, een Franse voormalig CEO van een technologiebedrijf, waarschuwde dat een nieuwe mogelijke overwinning van Donald Trump voor de Amerikaanse president dit najaar ertoe zou kunnen leiden dat Washington niet langer meewerkt aan de NAVO-agenda, waardoor Europa in de mix zou blijven hangen voor zijn eigen zelfverdediging.

"In de huidige geopolitieke context moet Europa een grotere verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen veiligheid, ongeacht de uitkomst van de 4 jaarlijkse verkiezingen van onze bondgenoten", zei Breton. Die vervolgens, pleitte voor de uitvoering van zijn plan, ongeacht wie er in november wordt gekozen.

(Related: Did you hear? Deep state war hawk Victoria Nuland quit her post this week amid failing pro-Ukraine agenda.)

Oorlog om de winst

Het is gebruikelijk voor de ‘powers that be’ elke keer dat hun corrupte economieën beginnen te wankelen, en de laatste conflicten tussen Oekraïne en Rusland, en tussen Israël en zijn Palestijnse buren, vormen daarop geen uitzondering.

Een nieuwe oorlog beginnen is een gemakkelijke manier voor de miljardairklasse van de wereld om hun onrechtmatig verkregen bezittingen te beschermen en tegelijkertijd nog meer rijkdom en macht in hun schatkist over te hevelen. Dit is typisch de reden voor oorlog in het algemeen, zoals blijkt uit deze laatste oproep om de Europese wapenindustrie te stimuleren voor een nieuwe economische snelle oplossing.

Europa realiseerde zich nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen dat het bijna geen goede verdediging heeft, althans dat is wat degenen die aandringen op deze veranderingen beweren. Het is te moeilijk gebleken om op verzoek grote hoeveelheden wapens en munitie uit te delen aan het Zelensky-regime in Kiev.

Om het voorstel te laten slagen, zouden de 27 nationale regeringen van de EU het erover eens moeten zijn. Dit lijkt onwaarschijnlijk, aangezien de regeringen doorgaans terughoudend zijn om de macht op te geven voor zaken met betrekking tot defensie en het leger.

De NAVO zou het voorstel bestuderen om te zien of het in haar agenda past, en voegt eraan toe dat zij de poging en inspanningen om meer productiecapaciteit voor wapens en munitie te produceren, verwelkomt. Tegelijkertijd zegt de NAVO zich zorgen te maken dat het plan haar bestaande trans-atlantische agenda zal verstoren.

Als het Breton zijn pakket aan maatregelen erin slaagt, zal het tot eind 2027 ongeveer 1,5 miljard euro ($ 1,63 miljard) aan nieuwe financiering voor de Europese wapenindustrie opnemen. In het grote geheel van dingen op het wereldtoneel is dit een relatief bescheiden som geld.

Breton vraagt dan ook om de oprichting van een nieuw EU-fonds van 100 miljard euro voor verschillende defensieprojecten.

"Onze missie hier is om Oekraïne te behandelen als bijna gelijkwaardig aan een lidstaat", zei een EU-functionaris, sprekend op voorwaarde van anonimiteit, over hoe het Zelensky-regime een speciale behandeling krijgt als EU-lidstaat, ook al is dat niet het geval.

Het zal nog enige tijd duren voordat er een definitief besluit wordt genomen over het voorstel van Breton. Er zijn aanstaande verkiezingen voor het Europees Parlement in juni, wat betekent dat er een hele nieuwe EG wordt benoemd met mogelijk een andere agenda dan de huidige aflevering.

"Als de vraag die van een commissaris voor defensie-industrie is, lijkt het mij dat we er al een hebben', aldus de voorzitter van de EG, Ursula von der Leyen.

Dankzij uw genereuze steun bouwen we aan de menselijke infrastructuur vrijheid en actief doneren onze technologie naar onafhankelijk uitgevers, auteurs en thuisonderwijsorganisaties. Lees meer over ons baanbrekende niet-commerciële AI-project hier. Steun onze voortdurende inspanningen naar behouden en menselijke kennis verbeteren door te winkelen bij HealthRangerStore.com.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

Reuters.com

NaturalNews.com

https://www.naturalnews.com/2024-03-13-eu-shifting-war-economy-boost-arms-industry.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...