donderdag 14 maart 2024

Europese machten steken elkaar in de rug over nederlaag proxy-oorlog Oekraïne

Het falen om vazallen te zijn voor het Amerikaanse imperium en de dreigende ramp van een nederlaag voor de NAVO proxyo-orlog in Oekraïne weegt zwaar.

maart 14, 2024   1

President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy Official website / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Europa is vergeven van verraad in de eeuwenoude manier van imperiale rivaliteit. Het is pathetisch om naar te kijken, maar zeer leerzaam over wie de echte schurken van het stuk zijn.

Het falen om vazallen te zijn voor het Amerikaanse imperium en de dreigende ramp van een nederlaag voor de NAVO proxy-oorlog in Oekraïne weegt zwaar, schrijft Finian Cunningham.

Elke Europese macht duwt de ander over de afgrond om zijn eigen politieke huid te redden.

De Franse Emmanuel Macron heeft zich ontpopt tot een kleine koningsrat. Hij begon over het inzetten van NAVO-troepen in Oekraïne om de proxy-oorlog tegen Rusland te redden. Macron loopt rond als een rat in laarzen die te groot zijn voor zijn voeten en roept andere Europese leiders op om geen lafaards te zijn.

De voormalige Rothschild bankier Macron draait zich vervolgens om en annuleert zijn zoveelste reis naar de Oekraïense hoofdstad Kiev. Misschien is de Franse leider geschrokken van de Russische luchtaanval op Odessa vorige week, toen de Griekse premier samen met de Oekraïense marionettenpresident Zelensky door de stad toerde.

Macron stuurde zijn minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné afgelopen vrijdag naar Litouwen om met de rabiaat russofobe Baltische staten het idee te bespreken om NAVO-troepen naar Oekraïne te sturen. Gezien de geschiedenis van de Baltische staten die het Derde Reich hielpen en bijstonden bij de invasie van de Sovjet-Unie in Operatie Barbarossa in 1941, kunnen we gerust stellen dat dezelfde staten een open deur zijn voor dergelijke door Frankrijk geïnspireerde waanzin.

Maar met klassieke elitaire lafheid wil Macron natuurlijk niet in de buurt van de frontlinie zijn als de actie heet wordt. Beter is het om in een comfortabele leunstoel in het Elysée-paleis te gaan zitten en van daaruit je boze poedelbevelen af te blaffen.

Ondertussen is dat andere bastion van Europese beschaafdheid (wat verraderlijk bedrog betekent), de goede oude Britten, Duitsland aan het overhalen om langeafstandsraketten naar Oekraïne te sturen om diep in Rusland toe te slaan.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz aarzelt om de Taurus kruisraketten aan het Oekraïense regime te leveren. Het wapen van Duitse makelij heeft een bereik van 500 kilometer. Gezien de doorgedraaide neonazi’s in Kiev (onder leiding van een Joodse marionet Zelensky) is het een zekerheid dat de Taurus raketten op Moskou zouden worden afgevuurd om “Untermenschen Russen” te doden.

Daarom maakt Scholz zich zorgen. Zijn topcommandanten van de Luftwaffe zijn al op heterdaad betrapt toen ze planden hoe de Taurus “superwerktuigen” gebruikt zouden worden om diepe Russische doelen te raken.

De altijd zo beleefde Britten helpen de Duitsers een handje. De Britse minister van Buitenlandse Zaken “Lord” David Cameron bezocht vorige week Berlijn om er bij de Duitsers op aan te dringen de Taurus raket aan Oekraïne te leveren.

Cameron zei dat Londen bereid was om Duitsland te helpen “het probleem op te lossen” van zijn onwil om het langeafstandswapen te leveren.

De Britse topdiplomaat bood een ruilregeling aan waarbij Londen Taurus-raketten van Duitsland zou kopen en tegelijkertijd meer van zijn Storm Shadow kruisraketten aan Oekraïne zou leveren. Op die manier zou Berlijn niet betrokken raken bij een aanval op Rusland, aldus Cameron.

Lachwekkend genoeg zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock dat ze het Britse aanbod haalbaar vond.

Haar zogenaamde baas, kanselier Scholz, staat officieel nog steeds afwijzend tegenover het idee om Taurus-raketten te sturen.

Duitsland zou er goed aan doen om elk Brits voorstel met diepe argwaan te behandelen. Het waren tenslotte de Britten die Duitsland in twee wereldoorlogen hebben gelokt. De eerste was bedoeld om een imperiale rivaal te vernietigen, terwijl de tweede werd ontworpen om Hitlers oorlogsmachine op de Sovjet-Unie los te laten.

De kille feiten zijn dat de Verenigde Staten en hun Europese NAVO-vazallen een proxy-oorlog tegen Rusland begonnen met Oekraïne als strijdtoneel. Die oorlog was minstens 10 jaar in de maak vanaf de door de CIA gesponsorde staatsgreep in Kiev in 2014, die het huidige neonazi-regime aan de macht bracht.

De twee jaar durende proxy-oorlog is een kolossale mislukking gebleken voor het Amerikaanse imperium en zijn Europese satellieten. Het regime in Kiev bezwijkt onder de overweldigend superieure Russische vuurkracht. De vernietiging van het Oekraïense leger – maar liefst 500.000 man – en tot 200 miljard dollar aan financiële en militaire hulp, uiteindelijk betaald door de Westerse belastingbetaler, zal terugslaan met enorme politieke gevolgen voor de oorlogszuchtige Westerse elites.

Elk van deze imperialistische criminele machten wil zijn eigen hachje redden als de strop van publieke woede onvermijdelijk strakker wordt.

De Franse haan Macron die tot rat is omgeturnd, zou ongetwijfeld graag het slagveld met NAVO-troepen modderen – terwijl hij natuurlijk vermijdt dat er drek op zijn sierlijke laarsjes spat.

De Amerikanen beginnen te beseffen dat ze niet kunnen winnen en snijden eindelijk het geld af, waardoor de Europeanen een continentale puinhoop moeten oplossen. Joe Biden kan zich niet eens meer herinneren of het Oekraïne of Irak was waar hij een fatale fout maakte.

Groot-Brittannië, altijd de machiavellistische made, zou Duitsland graag in de frontlinie tegen Rusland gooien. Ongetwijfeld kan de City of London wat broodnodige kapitalistische zaken binnenhalen met contracten voor de wederopbouw van de oorlog.

De proxy-oorlog in Oekraïne is voorbij en de westerse ratten kruipen van het schip.

Het Westerse publiek moet elk van hen ter verantwoording roepen en niet toestaan dat ze een grotere oorlog met Rusland ontketenen als een manier om zich af te leiden van hun schuld.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/europese-machten-steken-elkaar-in-de-rug-over-nederlaag-proxy-oorlog-oekraine/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...