donderdag 14 maart 2024

Ingenieur verandert $ 115-drone in een AI-gedreven wapen dat kan worden gebruikt om te jagen, mensen te doden

 13/03/2024 // Richard Brown // 650 Weergaven

Tags: AIkunstmatige intelligentiemoord dronegrote regeringcomputergebruikcyborgGevaarlijkDARPAtoekomstige wetenschaptoekomstige technologieinformatietechnologieuitvindingenmilitaire technologienationale veiligheidregelgevende maatregelenroboticarobotsOekraïnewapentechnologie



Het eens zo vergezochte concept van door kunstmatige intelligentie gedreven huurmoordenaars-drones is overgestapt van het rijk van sciencefiction naar een verontrustende realiteit, zoals blijkt uit ingenieur en ondernemer Luis Wenus.

Met behulp van een relatief goedkope $ 115-drone veranderde Wenus deze vakkundig in een "moord drone" door de integratie van AI-technologie voor gezichtsherkenning. (Gerelateerd: Israëlische drone-aanval vermoordt de plaatsvervangend leider van Hamas in Beiroet. .)

Ondanks het aanvankelijk inlijsten van de creatie als onderdeel van een spel, erkende Wenus openhartig zijn diepere bedoeling om het bewustzijn te vergroten over het alarmerende potentieel dat dergelijke technologie wordt misbruikt voor terroristische aanslagen.

Wenus presenteerde de mogelijkheden van de AI-aangedreven drone in een video gepost op X, waar het apparaat, gewapend met een objectdetectiemodel, autonoom gezichten identificeerde en de erkende individuen achtervolgde. Terwijl Wenus de technologie introduceerde onder het mom van een recreatieve activiteit, nam de demonstratie een ontnuchterende wending en onthulde de potentiële gevaren van de drone.

De "moorddrone" -modus was selectief gericht op specifieke personen die bekend zijn bij het AI-systeem, waarbij de betreffende toepassingen van dergelijke technologieën worden benadrukt.

Hoewel Wenus onderstreepte dat de gedemonstreerde drone zelf een beperkt gevaar vormde, strekte zijn overkoepelende bezorgdheid zich uit tot de bredere risico's die aan de technologie zijn verbonden. Hij wees op het gemak waarmee dergelijke apparaten konden worden gemaakt, wat de onheilspellende mogelijkheid bood om kleine met explosieven beladen drones in zwermen in te zetten.

Autonome drones worden al gebruikt in conflicten in Oekraïne

Deze openbaring komt op een moment dat autonome drones al worden gebruikt in geopolitieke conflicten voor militaire doeleinden, waardoor de urgentie voor regelgevende maatregelen verder wordt versterkt.

Explosief beladen drones van bescheiden omvang maken al een aanzienlijke impact in de context van het conflict in Oekraïne.

Oekraïense operators maken gebruik van in de handel verkrijgbare drones en brengen granaten, mortieren en andere explosieven aan om krachtige wapens te creëren. Deze drones, gecontroleerd door menselijke operators, hebben een opmerkelijke effectiviteit getoond bij het richten en neutraliseren van verschillende militaire middelen, van individuele troepen tot tanks en bunkers.

Het cruciale onderscheid ligt in het directe menselijke toezicht op deze drones, in tegenstelling tot het potentieel onheilspellende vooruitzicht van autonome AI-gecontroleerde zwermen.

Hoewel deze door mensen bediende drones zorgen hebben gewekt, ligt het echte gevaar in de mogelijke opkomst van autonome drone-zwermen, kosteneffectief en eenvoudig te produceren, wordt ingezet in militaire theaters of openbare ruimtes.

Wenus heeft een sombere voorspelling geuit, in de verwachting dat er de komende jaren een terroristische aanslag met gebruikmaking van autonome dronetechnologie. Wenus benadrukt het toenemende gemak van het bouwen van deze apparaten, waardoor ze toegankelijk zijn voor personen met technische basiskennis.

Het spook van autonome drone-zwermen is niet beperkt tot speculatie, aangezien het Defense Advanced Research Project Agency (DARPA) naar verluidt een Autonomous Multi-Domain Adaptive Swarms-of-Swarms (AMASS) drone-zwermwapen ontwikkelt.

Terwijl nog in de planningsfase, heeft DARPA een aanbestedingsproces gestart met biedingen tot $ 78 miljoen.

De betreffende realiteit, zoals benadrukt door Wenus, is het ontbreken van speciale anti-dronesystemen voor belangrijke evenementen en openbare ruimtes. Dit onderstreept de dringende noodzaak om anti-dronetechnologieën te ontwikkelen en te implementeren die specifiek zijn toegesneden op civiele gebieden om de potentiële bedreigingen van deze autonome apparaten te verminderen.

Naarmate de technologische vooruitgang zich ontvouwt, moeten ook de inspanningen om te beschermen tegen kwaadwillende toepassingen worden voortgezet, wat zorgt voor een verantwoorde en veilige integratie van AI-gestuurde apparaten in de samenleving.

Dankzij uw genereuze steun bouwen we aan de menselijke infrastructuur vrijheid en actief doneren onze technologie naar onafhankelijk uitgevers, auteurs en thuisonderwijsorganisaties. Lees meer over ons baanbrekende niet-commerciële AI-project hier. Steun onze voortdurende inspanningen naar behouden en menselijke kennis verbeteren door te winkelen bij HealthRangerStore.com.

Bekijk deze video met een Russische colonne geteisterd door Oekraïense zwermdrones.

Deze video is van de High Hopes-kanaal op Brighteon.com.

Meer gerelateerde verhalen:

Russische schoolkinderen leren dronetechnologie terwijl Amerikaanse studenten zich richten op 'genderideologie."

Iran heeft een nieuwe, hightech gevechtsdrone ontwikkeld die Rusland in Oekraïne kan gebruiken.

Bronnen zijn onder meer:

DailyMail.co.uk

Brighteon.com

https://www.naturalnews.com/2024-03-13-engineer-turns-cheap-drone-ai-driven-weapon.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...