donderdag 14 maart 2024

WEF voorspelling komt akelig dichtbij

 donderdag, 14 maart 2024 12:00   Hits: 4901

alles op basis van abonnementHet WEF heeft jaren geleden voorspeld dat wij rond 2030 niets meer zullen bezitten en toch gelukkig zullen zijn.

Er komen berichten uit Amerika dat dit scenario voor heel veel mensen nu al werkelijkheid wordt en dat als gevolg daarvan de moedeloosheid toeslaat bij vooral de jonge generatie.



Uit een gesprek dat wij hadden met iemand uit Amerika die daar de ontwikkelingen nauwlettend volgt, blijkt dat veel jonge mensen te maken hebben met een ongekende vorm van moedeloosheid.

We praten dan over wat ze noemen generatie Z. Het is de generatie die komt na generatie Y, ook wel de millennials genoemd. Generatie Z betreft jonge mensen die geboren zijn tussen 1995 en 2011.

Deze generatie lijdt aan een soort moedeloosheid en ziet weinig of geen kansen voor een gelukkige toekomst.

Ook in Amerika heeft de inflatie keihard toegeslagen en zijn veel dingen voor veel mensen onbereikbaar geworden. Veel jonge mensen moeten, net zoals bij ons, noodgedwongen thuis blijven wonen.

Maar, er is nog iets anders dat nogal zwaar schijnt bij te dragen aan die moedeloosheid. En dat is dat daar veel dingen beschikbaar gemaakt worden op basis van een abonnement.

Mensen kopen dan iets niet meer waardoor ze eigenaar zijn, maar nemen een abonnement waardoor ze de beschikking krijgen over bepaalde zaken zolang ze maandelijks blijven betalen.

Alles gaat stukje bij beetje over naar een abonnement. Vroeger kocht je bijvoorbeeld een Office pakket van Microsoft, nu betaal je daar voor maandelijks een abonnement en het gebruik van de software.

Er wordt dan ook steen en been geklaagd op het grote Amerikaanse forum Reddit:

Waarom is alles tegenwoordig zo gebaseerd op abonnementen? Wat is er gebeurd met het kopen van een product, of het downloaden van een app, en toegang hebben tot alles wat het te bieden heeft? Waarom alles zo opsluiten achter betaalmuren en abonnementen? Je kunt sommige dure producten tegenwoordig niet eens meer kopen en de functies ervan gebruiken, tenzij je ook betaalt voor het abonnement. Ik heb hier echt een hekel aan.

Ook grote autobedrijven werken steeds vaker op die basis.

Zo kan je een Tesla of andere dure auto kopen voor een basisbedrag en wil je allerlei extra opties, dan betaal je daarvoor een maandelijks abonnementsbedrag. Wil je stoelverwarming, prima, dan betaal je een X aantal dollars per maand extra en betaal je niet, dan wordt die optie op afstand uitgezet en zit je op een koude stoel.

Ze spreken in Amerika dan ook van een ‘subscription economy’, een abonnement economie.

Je kunt daar zelfs een ondergoed abonnement afsluiten voor 33 dollar per maand.

In de praktijk betekent het echter dat men zich krom werkt om iedere maand de vele abonnementen te kunnen betalen en aan het eind van de rit bezitten ze niets.

Dat werkt ontzettend demotiverend voor velen, met als gevolg dat depressie en zelfmoord schering en inslag zijn onder de jonge generatie.

Met dank aan de sekte en voorman Klaus Schwab die ons stap voor stap richting communisme willen voeren.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...