zaterdag 30 maart 2024

Poetin – Westerse “Elites” leven in een “Droomwereld”

 juni 17, 2022

14


Poetin beschuldigt de westerse landen ervan de grondslagen van de internationale orde opzettelijk te ondermijnen om hun geopolitieke illusies te bevredigen. Hij merkt op dat de reputatie van het bedrijfsleven en het vertrouwen in valuta door hun optreden ondermijnd worden. De president wijst er ook op dat de VS het geld van om het even welke persoon, groep of staat kunnen stelen, gewoon over iets wat Washington niet goedkeurt.

Sputniknews.com:

Poetin beschuldigde de westerse landen ervan de grondslagen van de internationale orde opzettelijk te ondermijnen om hun geopolitieke illusies te bevredigen. Hij merkte op dat de reputatie van het bedrijfsleven en het vertrouwen in valuta door hun optreden ondermijnd worden. De president wees er ook op dat de VS het geld van om het even welke persoon, groep of staat kunnen stelen, gewoon over iets wat Washington niet goedkeurt.

In zijn toespraak tot het Internationaal Economisch Forum van Sint-Petersburg (SPIEF) verklaarde de Russische president Vladimir Poetin dat de unipolaire wereld tot een einde is gekomen, ondanks alle pogingen van de baathebbers om haar tegen elke prijs in stand te houden. De president voegde eraan toe dat de VS na het einde van de Koude Oorlog verklaard hebben dat hun nationale belangen “heilig” zijn en niet mogen worden ondermijnd.

Hij benadrukte verder dat de zogenaamde “gouden miljard” landen nog steeds geloven dat zij superieur zijn en de rest van de wereld als hun koloniën beschouwen. Hij voegde eraan toe dat de heersende elites van het Westen in een droomwereld leven en weigeren te zien dat er veranderingen in de wereld plaatsvinden.

 

“In de afgelopen decennia zijn er op de planeet nieuwe machtige centra ontstaan […] die elk hun eigen politieke systeem en hun eigen overheidsinstellingen ontwikkelen, hun eigen modellen van economische groei toepassen, en natuurlijk het recht hebben om zichzelf te beschermen, om de nationale soevereiniteit te waarborgen. Wij hebben het over echte processen, over waarlijk revolutionaire, tektonische veranderingen in de geopolitiek, de wereldeconomie, de technologische sfeer, in het hele stelsel van internationale betrekkingen”.

Poetin beschuldigde de westerse landen ervan de grondslagen van de internationale orde opzettelijk te ondermijnen om hun geopolitieke illusies te bevredigen. Hij merkte op dat de reputatie van het bedrijfsleven en het vertrouwen in valuta door hun optreden worden ondermijnd. De president wees er ook op dat de VS het geld van om het even welke persoon, groep of staat kunnen stelen, gewoon over iets wat Washington niet goedkeurde.

EU bezig met zelfvernietiging

De Russische president bekritiseerde de Europese Unie over het besluit om anti-Rusland sancties op te leggen, en noemde het “dwaas” en “niet goed doordacht”. Poetin zei dat het hun doel was om de Russische economie in één keer te verpletteren, maar dat zij daar niet in geslaagd zijn.

In plaats daarvan hebben de politici van de EU hun eigen economieën een zware slag toegebracht, met een hoge inflatie als gevolg, benadrukte de president. Hij schatte de kosten van de “sanctiekoorts” alleen al dit jaar op ongeveer 400 miljard dollar en merkte op dat de maatregelen een last op de schouders van de gewone mensen zullen worden.

 

De Russische president verklaarde dat de EU haar politieke soevereiniteit verloren heeft, omdat haar elites naar de pijpen van een ander land dansen, zelfs als dat hun eigen Europese bevolkingen en zakenbelangen schaadt.

Poetin voorspelde dat dit zal leiden tot een verdieping van de financiële ongelijkheid en sociale verdeeldheid in de Europese samenlevingen. Het is mogelijk dat het uiteindelijk zal leiden tot een golf van radicalisme en een verandering van elites in het blok.

Poetin voegde eraan toe dat de wereldwijde prijsstijgingen en de problemen op energiegebied het rechtstreekse gevolg zijn van een fout beleid van de VS en de EU.

De president verwierp de termen “Poetin’s belasting” en “Poetin’s inflatie” die door westerse politici, met name de Amerikaanse president Joe Biden, gebruikt worden om de stijgende brandstof- en consumptieprijzen te verklaren. De Russische president stelde dat alleen ongeschoolde mensen de verhalen zouden geloven dat de acties van Rusland in Donbass de prijzen hebben doen stijgen.

Tegelijkertijd benadrukte Poetin dat de voorspellingen van de westerse landen over de grimmige vooruitzichten van de Russische economie niet zijn uitgekomen.

“Het is duidelijk waarom zij deze propagandacampagne voerden, waar al die spreuken over wisselkoersen van 200 tegen 1 roebel-dollar en beweringen dat onze economie zou instorten op neerkwamen. Dit alles was – en blijft – een instrument in de informatieoorlog, een poging om psychologische druk uit te oefenen op de Russische samenleving”.

Hij onderstreepte dat ondanks de sancties, de buitenlandse druk en de strategie van Rusland om buitenlandse import te vervangen door binnenlandse productie, de Russische economie nooit een autarkie zal worden – een geïsoleerde economie met geen of beperkte buitenlandse economische banden.

 


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/poetin-westerse-elites-leven-in-een-droomwereld/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...