zondag 7 april 2024

Zit er verborgen KREKEL-meel in je voedingsmiddelen?

 april 7, 2024   15

 

   Takeaway / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DEED)

Het is een goed idee om goed op te letten bij alles wat je in de supermarkt koopt, vooral als het afkomstig is van een groot levensmiddelenconcern als PepsiCo, dat naar verluidt op zoek is naar nieuwe mogelijkheden om krekeleiwit in populaire verpakte voedingsmiddelen te stoppen.

Cheetos, Quaker Granola Oats en andere bewerkte voedingsmiddelen kunnen, afhankelijk van het merk, al krekeleiwit bevatten, dus zorg ervoor dat je de ingrediëntenlabels goed leest, schrijft Ethan Huff.

“Er zijn op zijn minst zes of zeven bedrijven in deze wereld die nu krekels, insecten gebruiken om meel van te maken,” legt de Amerikaanse boer uit in de video hieronder.

“Insect Gourmet zegt dat aan insecten gerelateerde bedrijven in de westerse wereld insecteneiwitten produceren voor voedingsmiddelen, dranken, snoepgoed en andere dingen zoals boters, oliën en kruiden.”

 


Van het eten van krekels krijg je parasieten

Geloof het of niet, maar ingrediënten van insecten kunnen blijkbaar ook worden toegevoegd aan voedingsmiddelen zonder expliciete etikettering. Het plan is om in een paar jaar tijd gemalen insecten te verwerken in alles wat verkocht wordt in conventionele supermarkten.

Het plan is om tegen 2027 een omzet van 4,6 miljard dollar te halen uit insecteningrediënten, wat neerkomt op ongeveer 1,4 miljoen ton in totaal gewicht.

 

Archer Daniels Midland (ADM) produceert al insecteningrediënten in zijn fabriek in Decatur, Ill., in samenwerking met Innova Foods. Op de website van het bedrijf staat ten onrechte dat krekels 60 procent eiwit bevatten.

De afdeling etymologie van de Iowa State University (ISU) zegt dat krekels maar ongeveer 12,9 procent eiwit bevatten, wat betekent dat ADM liegt (grote schok) om krekels “voedzamer” te laten lijken.

Hoe dan ook, krekels zijn geen geschikt voedsel voor mensen. De Cleveland Clinic waarschuwde dat ongeveer 30 procent van alle krekelkwekerijen, dat wil zeggen de faciliteiten waar krekels nu worden gekweekt voor menselijk “voedsel”, vol zitten met parasieten die overgaan op mensen die ze eten.

De National Institutes of Health (NIH) uitte ook haar onzekerheid over de vermeende verteerbaarheid van krekels. Van het exoskelet van de insecten, ook wel chitine genoemd, wordt beweerd dat het een “verteerbare vezel” is, maar de NIH zegt geen idee te hebben hoe het zogenaamd verteert.

Met andere woorden, het menselijk lichaam kan krekels niet als voedsel verwerken. En zelfs het deel waarvan wordt beweerd dat het werkt als “vezel” lijkt niet te verteren, ook al houden bedrijven als ADM vol dat dit wel het geval is.

Omdat de machthebbers willen dat alleen zijzelf vlees eten, moet iedereen insecten of “planten” eten, de enige twee eiwitopties voor arme mensen.

Het is trouwens al een slecht idee om bewerkt voedsel van PepsiCo te eten. Graanproducten van Quaker zitten bijvoorbeeld vol met pesticiden zoals glyfosaat die in verband worden gebracht met kanker en voortplantingsproblemen.

 

“Ik eet geen insecten en koop alleen vers vlees van mijn plaatselijke slager,” schreef een commenter over dit alles. “Niet gelabeld? Boycot gewoon hun producten.”

“Stop met het eten van bewerkt voedsel,” schreef een ander. “Eet meer voedsel met maar één ingrediënt, zoals eieren, avocado en biefstuk, want bewerkt voedsel vergiftigt je al.”

“Hoe meer bewerkt, hoe meer vergif ze kunnen binnensmokkelen. Kijk maar naar de gezondheid van de jeugd van tegenwoordig.”


 

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/zit-er-verborgen-krekel-meel-in-je-voedingsmiddelen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...