dinsdag 7 mei 2024

De westerse liberale hegemonie, die ooit floreerde toen mensen nog grotendeels moreel waren, kan tegen het einde van het jaar instorten, waarschuwt Orban

mei 7, 2024   9

    European People's Party / Wikimedia (CC BY 2.0 AKTE)

De Hongaarse premier Viktor Orban is van mening dat de Westerse liberale hegemonie, oftewel de Westerse beschaving als geheel, vernietigd moet worden omdat deze “gefaald heeft.”

Al tegen het einde van 2024 zou de Westerse wereldorde, die geworteld is in vrijheid en rechtvaardigheid maar met een morele onderbouw die door infiltranten van binnenuit is vernietigd, aan zijn einde kunnen komen, bericht Ethan Huff.

Tijdens zijn toespraak op de Conservative Political Action Conference (CPAC Hongarije) in Boedapest, hekelde Orban de huidige “wereldorde gebaseerd op progressieve liberale hegemonie” en voegde eraan toe dat naar zijn mening Westerse leiders “niet geschikt zijn om leiders te zijn” vanwege hun nooit aflatende obsessie met oorlog.

Zelfs “schoonheidswedstrijd deelneemsters” weten meer over vrede dan corrupte Westerse leiders, zei Orban vervolgens op de bijeenkomst.

Orban vergeleek het Westen van vroeger met het Westen van nu en hekelde de “hegemonische ideologische controle waaraan iedereen zich moet onderwerpen,” wat op zichzelf al een vorm van fascisme is die zo afschuwelijk is dat de grondleggers van Amerika zich waarschijnlijk in hun graf wentelen.

In plaats van Wij het Volk te besturen, zoals ze grondwettelijk verplicht zijn te doen, veranderen Amerikaanse en andere Westerse politici “staatsorganen in instrumenten van onderdrukking,” wat betekent dat ze gestopt moeten worden.

“De progressieve liberalen voelen het gevaar,” voegde Orban eraan toe. “Het einde van dit tijdperk betekent ook hun einde.”

Wat brengen de verkiezingen dit najaar?

De komende verkiezingen in zowel de Europese Unie (EU) als de Verenigde Staten zullen een indicator zijn voor de volgende stap in de wereld, d.w.z. hoe het Westen in de toekomst de leiding zal nemen.

 

Afhankelijk van wie er dit najaar aan de macht komt, zal het Westen opstaan of vallen – en het lijkt er helaas op dat de tijd van het Westen voorbij is en dat er een nieuw tijdperk aanbreekt waarvan velen niet zullen genieten.

“De voorstanders van de oude wereld zitten in Brussel, en hoewel het niet mijn zaak is om me te bemoeien met de Amerikaanse politiek, vrees ik dat ze ook in Washington zitten,” zei Orban.

“Dat is wat we dit jaar doen. Dit jaar zullen we proberen ze te verdrijven.”

Orban heeft het niet helemaal bij het rechte eind, want hij heeft kritiek op het hele systeem in plaats van alleen op de corruptie binnen dat systeem, dat patriotten en anderen hopen te behouden terwijl ze de slangen verdrijven. Hopelijk begrijpt Orban het verschil.

Orban zegt dat de nieuwe wereldorde die hij wil inluiden gebaseerd zal zijn op soevereiniteit, wat nog maar de vraag is. Hij zegt dat elke individuele natie zal worden gedreven door haar eigen nationale belangen in plaats van door een globalistische ideologie, wat op papier in ieder geval goed klinkt.

“Laat het tijdperk van soevereiniteit aanbreken,” verklaarde Orban. “Laten we teruggaan naar vrede en veiligheid. Laten we Amerika weer groot maken. Laten we Europa weer groot maken.”

Orban zou waarschijnlijk Tessalonicenzen 5:3 moeten lezen, waar staat: “Want wanneer zij zullen zeggen: vrede en veiligheid, dan zal een plotseling verderf over hen komen, als barensweeën over een barende vrouw; en zij zullen niet ontkomen.”

In de commentaren benadrukte iemand hetzelfde punt dat deze schrijver probeert te maken over hoe de Westerse beschaving zelf niet het probleem is: het probleem is de welig tierende plaag van goddeloze globalisten binnen elke laag van de overheid en de media.

 

“Wat vernietigd moet worden is het hatelijke, racistische progressivisme dat de politiek van de Westerse beschaving infecteert,” schreef deze persoon.

“We moeten hier een onderscheid maken dat van onschatbare waarde is, meneer Orban,” schreef een ander. “De westerse beschaving moet NIET vernietigd worden; ze moet koste wat het kost behouden blijven. De marxistische ideologieën en de door links geïnspireerde, collectief gedomineerde dreiging erin MOETEN vernietigd worden.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/de-westerse-liberale-hegemonie-die-ooit-floreerde-toen-mensen-nog-grotendeels-moreel-waren-kan-tegen-het-einde-van-het-jaar-instorten-waarschuwt-orban/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...