dinsdag 7 mei 2024

Nieuwe app vertelt je of je eten ingrediënten bevat die van insecten zijn afgeleid

mei 7, 2024   10

   McKay Savage from London, UK / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Er is een nieuwe app op de markt die consumenten helpt uit te zoeken of het voedsel dat ze kopen ingrediënten bevat die van insecten zijn afgeleid, en de ‘factcheckers’ zijn niet blij, bericht Thecountersignal.

“De Insect Scanner App is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die er zeker van wil zijn dat zijn voedsel vrij is van insecten. Met behulp van de scanner kun je snel en eenvoudig controleren of een voedingsmiddel insecten bevat, zonder dat je het hoeft te openen of uitgebreid onderzoek hoeft te doen”, luidt de beschrijving van de app in Google Play.

“… De gebruikersinterface is eenvoudig en intuïtief, waardoor iedereen de app gemakkelijk kan gebruiken. Of je nu vegetariër bent, een vleeseter, of gewoon iemand die geen insecten wil eten, de Insect Scanner App is een onmisbaar hulpmiddel tijdens het winkelen.”

De app is vooral nuttig bij het onthullen van de misleidende etikettering die sommige bedrijven gebruiken om de aanwezigheid van krekeleiwit te maskeren, dat vaak minder aanstootgevend wordt geëtiketteerd als “Acheta-eiwit”, en andere soortgelijke producten.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/nieuwe-app-vertelt-je-of-je-eten-ingredienten-bevat-die-van-insecten-zijn-afgeleid/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...