woensdag 29 mei 2024

KIJK: Poetin waarschuwt westerse flikkers dat hij hun steden van de kaart kan vegen wanneer hij maar wil

 29/05/2024

Reuters:

De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde het Westen dinsdag dat de NAVO-leden in Europa met vuur speelden door voor te stellen Oekraïne westerse wapens te laten gebruiken om diep in Rusland aan te vallen, wat volgens hem een ​​mondiaal conflict zou kunnen veroorzaken.

Ruim twee jaar na de dodelijkste landoorlog in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog heeft Poetin steeds vaker gesproken over het risico van een veel breder mondiaal conflict nu het Westen worstelt met wat te doen aan de opmars van Russische troepen in Oekraïne.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei tegen The Economist dat de leden van de alliantie Oekraïne met westerse wapens diep in Rusland moeten laten aanvallen, een standpunt dat door sommige NAVO-leden wordt gesteund, maar niet door de Verenigde Staten.

“Voortdurende escalatie kan tot ernstige gevolgen leiden”, zei Poetin tegen verslaggevers in Tasjkent.“ Als deze ernstige gevolgen zich in Europa voordoen, hoe zullen de Verenigde Staten zich dan gedragen, rekening houdend met onze gelijkheid op het gebied van strategische wapens? ”

“Het is moeilijk te zeggen: willen ze een mondiaal conflict?”

Het interesseert de VS niets als Europa stuk geschoten wordt. Die zullen niet ingrijpen als er bommen op Parijs en Berlijn vallen.

Poetin zei dat Oekraïense aanvallen op Rusland met langeafstandswapens westerse satelliet-, inlichtingen- en militaire hulp nodig hebben – dus het Westen zou er direct bij betrokken zijn. Hij zei dat het sturen van Franse troepen naar Oekraïne een stap zou zijn in de richting van een mondiaal conflict.

Sprekend over de NAVO-leden in Europa zei Poetin dat kleine landen daar “zich bewust moeten zijn van waar ze mee spelen”, aangezien ze kleine landgebieden en een zeer dichte bevolking hebben .

“Dit is een factor die ze in gedachten moeten houden voordat ze praten over een aanval diep op Russisch grondgebied”, zei Poetin.

Je zou echt denken dat mensen zich meer zorgen zouden maken over kernwapens. In de Koude Oorlog was iedereen er voortdurend bang voor, maar terwijl we nu veel dichter bij een kernoorlog zijn, maken mensen zich alleen maar druk om het klimaat waar helemaal niks mee aan de hand is.

Nu geeft niemand er zelfs maar iets om, ondanks het feit dat we ongeveer 100 maal dichter bij deze gebeurtenis zijn dan op enig moment tijdens de Koude Oorlog.

Bron: https://dissident.one/kijk-poetin-waarschuwt-westerse-flikkers-dat-hij-hun-steden-van-de-kaart-kan-vegen-wanneer-hij-maar-wil 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...