woensdag 29 mei 2024

Prepping Basics: essentiële tips voor de voorbereiding op een langdurige verstoring van de watervoorziening

 28/05/2024 // HRS-redacteuren // 3,1K Weergaven

Tags: clean waterdisasteremergency stockpileemergency suppliesGearhomesteadinghow-tooff gridpreparednessprepperpreppingprepping suppliesSHTFsurvivalsurvival kitsurvivalisttipswater filterswater purifiersWater safetywater storagewater supply

Het hebben van een assortiment overlevingsuitrusting is leuk, maar als de SHTF, heb je ook schoon drinkwater nodig in je voorraad.

Leer voordat het noodlot toeslaat hoe u water kunt opslaan en zuiveren voor uw dagelijkse behoeften. (h / t om BackdoorSurvival.com)

Schoon water is iets dat veel mensen, vooral niet-preppers, als vanzelfsprekend beschouwen. Als u zich met een noodsituatie bezighoudt, hoeft u zich minder zorgen te maken als u weet dat u toegang heeft tot schoon drinkwater, dus het is essentieel om te leren hoe u water voor uw voorraad kunt vinden, opslaan en zuiveren.

De Federale dienst voor noodbeheer (FEMA) raadt aan om minimaal drie dagen minimaal één liter water per persoon en huisdier per dag op te slaan. Preppers weten echter dat je misschien meer nodig hebt als SHTF.

Een redelijkere aanbeveling is dat u gedurende ten minste twee weken voldoende water opslaat. Dat betekent dat als je je voorbereidt op twee personen, je 28 gallons nodig hebt. Zoveel water moet voorzien in uw basisbehoeften voor drinken, voedselbereiding en hygiëne. (Related: HRS solutions: Must-have survival drinks for your pantry.)

DIY wateropslag

Om geld op te besparen water opslag, u kunt uw voorraad starten door grondig gewassen plastic of glazen containers te vullen met leidingwater en ze stevig af te dichten.

Volg deze stappen naar water opslaan voor noodgebruik:

1.    Reinig plastic flessen en kannen grondig met afwasmiddel en water. Spoel ze goed af om eventuele restzeep te verwijderen.

2.    Reinig de containers door een oplossing van één theelepel ongeparfumeerd vloeibaar huishoudelijk chloorbleekmiddel toe te voegen aan één liter water. Zorg ervoor dat het bleekmiddel dat u gebruikt vers is.

3.    Zwaai met de ontsmettingsoplossing in de containers om alle binnenoppervlakken te bedekken. Reinig ook de deksels en doppen.

4.    Spoel de bleekmiddeloplossing na het reinigen van de containers en doppen grondig uit met schoon water.

5.    Draag latex- of nitrilhandschoenen om de sanitaire voorzieningen te behouden en te voorkomen dat de doppen worden verontreinigd door de binnenkant met uw vingers aan te raken. Vul alle gezuiverde containers bovenaan met leidingwater.

6.    Voeg twee druppels niet-geurende vloeibare huishoudelijke chloorbleekmiddel toe aan het water en sluit de containers vervolgens stevig met de originele doppen.

7.    Label de buitenkant van de flessen met de datum met een permanente marker.

8.    Bewaar de containers op een koele, donkere plaats.

Draai uit voorzorg uw watervoorziening om de zes maanden tot een jaar. Dump het water, reinig de kannen opnieuw en start het proces helemaal opnieuw. Als je de ruimte hebt, markeer de kannen dan als "niet-drinkbaar" en bespaar het water voor niet-drinkende nooddoeleinden.  

Waar kunt u hoogwaardige waterfilters krijgen

De Health Ranger Store zet zich in om u te helpen zich voor te bereiden op elke noodsituatie en ervoor te zorgen dat u een handig middel heeft om water na SHTF te filteren.

Daarom zijn we er trots op producten te introduceren zoals het AquaPail-waterfilter en de Berkey PF-2 Fluoride- en Arsenic Reduction Elements.

De AquaPail waterfilter is een must-have voor uw voorbereidende voorraad.

AquaPail is 's werelds enige Gravity-Fed noodwaterfilter met' end-of-life 'tests. Dit betekent dat het DuraFlo ™ waterfilter dat in de AquaPail wordt gebruikt, is getest en gecertificeerd door onafhankelijke Amerikaanse laboratoria om het 'levenseinde' van het waterfilter of de werkelijke gebruikscapaciteit ervan vast te stellen.

Aquapails zijn verkrijgbaar in 3 maten:

·         Klein - 1.100 gallons = Equivalent aan de totale waterbehoefte van één persoon voor één jaar

·         Gemiddeld - 3.300 gallons = Komt overeen met de totale waterbehoefte van drie personen voor een jaar

·         Groot - 5.500 gallons = Komt overeen met de totale waterbehoefte van vijf personen voor een jaar

Ezels PF-2 Fluoride en arseenreductie-elementen (set van 2 filters) zijn ontworpen om te worden gebruikt met Black Berkey-waterzuiveringselementen om ongewenste elementen in drinkwater zoals fluoride, arseen V en voorgeoxideerd arseen III, samen met andere resterende zware metaalionen.

Merk op dat hoge fluoridegehaltes, arseen en zware metalen kunnen de capaciteit en efficiëntie van Berkey PF-2 Fluoride en Arsenic Reduction Elements verminderen.

Bezoek SurvivalGear.news voor meer artikelen over onmisbare items en tools voor uw overlevingsvoorraad.

Je kunt ook uitchecken Health Ranger Store en Brighteon Store voor meer schone voedselvoorraden voor uw voorbereidingsbehoeften.

Bekijk de onderstaande video voor meer tips over overleven, water- en afvalbeheer.

Video Link: https://www.brighteon.com/beec5654-5436-4b6f-b939-1cf54b94ed6e

Deze video is van de Dr. John Bergman D.C. kanaal op Brighteon.com.

Meer gerelateerde verhalen:

Prepper essentials: Tips voor het bouwen van een noodvoorbereidingsset.

Waterveiligheid: bespaar water met zilveren munten.

Prepper musthaves: uw watervoorziening veiligstellen voordat de ramp toeslaat.

Verloopt water? Een basisgids voor het opslaan van leidingwater om te overleven.

Bronnen zijn onder meer:

BackdoorSurvival.com

HealthRangerStore.com 1

HealthRangerStore.com 2

HealthRangerStore.com 3

Brighteon.com

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...