donderdag 9 mei 2024

NAVO wijst interventie in Oekraïne officieel af

mei 9, 2024

    TheDigitalArtist / Pixabay

Na enkele recente dreigementen van ‘westerse’ landen om met hun eigen troepen in te grijpen in de oorlog in Oekraïne heeft Rusland gereageerd door een dodelijke dreiging te onthullen:

Rusland kondigde ook een spontane oefening aan van de inzet van tactische kernwapens:

Rusland heeft gedreigd Britse militaire faciliteiten aan te vallen en zei dat het oefeningen zal houden waarin het gebruik van kernwapens op het slagveld wordt gesimuleerd als reactie op Britse wapens die door Oekraïne worden gebruikt om zijn grondgebied aan te vallen.

Het is de eerste keer dat Rusland publiekelijk oefeningen met tactische kernwapens aankondigt, hoewel de strategische kernmachten regelmatig oefeningen houden.
De oefeningen worden gehouden door de zuidelijke groep van Russische strijdkrachten die ook betrokken is bij de speciale militaire operatie in Oekraïne.

Dit zou voorlopig de luide stemmen moeten doen zwijgen die ervan dromen Rusland in Oekraïne te verslaan.

Het lijkt er nu op dat de behandeling zijn doel heeft bereikt.

De Italiaanse krant Corriere Della Serra meldt (in het Italiaans):

“No boots on the ground.” Dit is volgens de Courier een van de belangrijkste zinnen in het oorspronkelijke ontwerp van het document en zal worden goedgekeurd door de NAVO-top, die van 9 tot 11 juli in Washington wordt gehouden. De verwijzing is naar Oekraïne: de Noord-Atlantische alliantie zal geen soldaten de strijd in sturen (“no boots on the ground”). De strategie, gedicteerd door de Verenigde Staten, verandert niet. Tegelijkertijd bereiden de westerse leiders zich echter voor op een verandering van tempo.

Een officieel NAVO-besluit om geen soldaten naar Oekraïne te sturen, is een verzekering aan Rusland. Het is ook een poging om bepaalde presidenten, in dit geval de Franse Emmanuel Macron, ervan te weerhouden die strategie tegen te spreken. Dat is tenminste hoe de Oekraïense krant Strana en Rusland-correspondent Gilbert Doctorow het interpreteren. Strana:

Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera is de NAVO van plan om tijdens de top in juli een verklaring aan te nemen waarin de weigering om troepen naar Oekraïne te sturen wordt vastgelegd. “Geen laarzen op de grond” – zou dit punt moeten luiden, volgens de krant

Merk op dat het bondgenootschap herhaaldelijk heeft gezegd dat het niet zal vechten in Oekraïne. Als dit officieel wordt vastgelegd, zal deze aanpak de inspanningen van landen als Frankrijk, die het inzetten van troepen niet uitsluiten, enorm problematiseren.

Het is opmerkelijk dat informatie over de voorbereiding van een officiële NAVO-verklaring over de niet-deelname van haar troepen aan de oorlog in Oekraïne letterlijk onmiddellijk verscheen na het feitelijke ultimatum van de Russische Federatie met hints over het gebruik van kernwapens in het geval van de komst van NAVO-troepen.

In theorie zou een dergelijke verklaring de NAVO-landen er niet van weerhouden eenzijdig troepen in te zetten. In dit geval zal het echter een zeer grote vraag zijn of het hele bondgenootschap dit land te hulp zal schieten als de Russische Federatie zijn grondgebied begint aan te vallen.

In een interview met Sputnik International ondersteunt Gilbert Doctorow die interpretatie:

De grondgedachte achter de nieuwe NAVO-strategie “no boots on the ground” in Oekraïne is om oorlogszuchtige “schreeuwers” in het Westen het zwijgen op te leggen, vertelde internationaal relatie-analist Gilbert Doctorow aan Sputnik.

Het besluit van de alliantie was bedoeld om “Monsieur Macron de mond te snoeren, de premier van Litouwen de mond te snoeren en andere schreeuwers die hebben opgeroepen tot het sturen van NAVO-troepen naar Oekraïne om het regime in Kiev te redden van een dreigende militaire nederlaag,” zei Doctorow.

 “No boots on the ground” in Oekraïne is een sleutelzin in een ontwerpdocument dat volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera in juli door de NAVO-top in Washington moet worden goedgekeurd.

Ik ben het voorzichtig eens met die interpretatie. Maar ik heb nog geen enkele vermelding van deze beslissing gevonden in andere ‘westerse’ media. Het is dus nog te onofficieel om het als een vaststaand feit te beschouwen.

Daarnaast, zo schrijft Corriere Della Serra, zal de NAVO de inzameling en levering van wapens voor Oekraïne overnemen. Dit was tot nu toe de taak van de VS via de regelmatige bijeenkomsten van een contactgroep van Amerikaanse gevolmachtigden en bondgenoten in Ramstein.

De regering Biden gooit dus haar mislukte Oekraïne-project, dat bedoeld was om ‘Rusland te verzwakken‘ maar het tegenovergestelde heeft bereikt, in de handen van de Europeanen. (Dit had ik al enigszins voorspeld tijdens de eerste maand van de oorlog).

Via Moonofalabama.org.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/navo-wijst-interventie-in-oekraine-officieel-af/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...