zondag 16 juni 2024

Beurs van Moskou (MOEX) schort alle handel in dollars en euro’s op terwijl de wereldwijde verschuiving weg van westerse valuta versnelt

 juni 16, 2024   9 

   Image by freepik

Het Amerikaanse ministerie van Financiën onder leiding van Janet Yellen is systematisch bezig de Amerikaanse dollar (Federal Reserve Note) te vernietigen door de beer van Rusland eindeloos te porren met de zoveelste ronde nieuwe sancties.

Nadat het ministerie van Financiën zijn nieuwste sanctiepakket tegen Rusland onthulde, schortte de Moscow Exchange (MOEX) alle handel in zowel dollars als euro’s op, waarmee de laatste stap werd gezet in de richting van de-dollarisering, schrijft Ethan Huff.

In een verklaring onthulde de MOEX dat de opschorting van invloed is op alle handel in buitenlandse valuta en edelmetalen en op de handel in aandelen en geld op de grootste openbare handelsmarkten van Rusland.

“Met uitzondering van dollars en euro’s blijven alle andere financiële instrumenten operationeel,” meldde RT over de verandering, waarbij werd opgemerkt dat de derivatenmarkt niet wordt beïnvloed door de veranderingen en dat de handel gewoon doorgaat.

The Health Ranger gaf ook een verklaring uit over de verandering, die je hieronder kunt lezen van X:

Janet Yellen richt zich op de “fundamentele financiële infrastructuur” van Rusland
Het nieuwe pakket beperkingen van Financiën tegen Rusland is expliciet gericht op de “fundamentele financiële infrastructuur” van het land. Yellen beweert dat Rusland volledig is veranderd in een “oorlogseconomie” en nu “diep geïsoleerd” is van het internationale financiële systeem.

 “De acties van vandaag treffen hun overgebleven wegen naar internationale materialen en apparatuur, inclusief hun afhankelijkheid van kritieke leveringen uit derde landen”, aldus Yellen.

De Russische Centrale Bank gaf ook commentaar op de zaak en verklaarde dat “transacties in de Amerikaanse dollar en euro zullen doorgaan op de over-the-counter markt.” De wisselkoersen zullen worden berekend door de Bank van Rusland met behulp van “bankgegevens en informatie van digitale over-the-counter handelsplatformen,” voegde de bank eraan toe.

Het Amerikaanse sanctiepakket tegen Rusland richt zich niet alleen op MOEX, maar ook op haar twee dochterondernemingen: het National Clearing Center (NCC) en het National Settlement Depository (NSD).

In februari meldde MOEX een recordaantal particuliere beleggers met in totaal 4,1 miljoen personen die transacties uitvoerden op het platform. Vorige maand bedroeg het totale handelsvolume op de markten van het platform 126,7 biljoen roebel ($ 1,4 biljoen), vergeleken met slechts 94,2 biljoen roebel ($ 1 biljoen) in dezelfde periode in 2023.

Vanaf donderdag 13 juni 2024 ging de schorsing van de dollar en euro op MOEX officieel van start.

“De afhankelijkheid van USD en euro zal drastisch worden beperkt door deze Russische maatregel,” schreef een commentator op RT over deze nieuwste ontwikkelingen. “Hoe meer sancties er tegen Rusland worden ingesteld, hoe irrelevanter de dollar wordt.”

“Het opschorten van de handel in dollars en euro’s had al veel eerder moeten gebeuren,” schreef een ander. “Beleggers hebben ruim de tijd gehad om af te stappen van de handel in fiatvaluta.”

Op X reageerde iemand op het bericht van de Health Ranger over MOEX die zich ontdoet van dollars en euro’s door te stellen dat er “geen twijfel over bestaat dat deze nieuwe sancties ook een averechts effect zullen hebben op de VS, net als eerdere sancties, en Rusland onafhankelijker en sterker zullen maken dan ooit tevoren.”

 “Alles gaat zoals gepland,” schreef een ander. “Dag Federal Reserve. Snel terug naar gezond ‘geld’ na de grote shake-up. Hou je vast!”

Een ander wees erop dat de stap slechts één dag na 9 juni 2024 kwam, wanneer het petrodollar-oliecontract met Saoedi-Arabië afliep.

“Dit was onvermijdelijk,” voegde deze persoon eraan toe. “Alle landen hebben of zullen klaar zijn met het gebruik van de dollar om deze en vele andere redenen.”

Westerse machten gooien alles wat ze kunnen naar Rusland om het onvermijdelijke tegen te houden, maar het zal nooit werken.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/beurs-van-moskou-moex-schort-alle-handel-in-dollars-en-euros-op-terwijl-de-wereldwijde-verschuiving-weg-van-westerse-valuta-versnelt/



Als de dollar sterft, sterft ook het Amerikaanse leger, Israël, Argentinië en alle andere dwazen die zo dom zijn om hun economische toekomst te koppelen aan een instortende munt

Vorige week interviewde Maria Zeee mij in de Alex Jones Show (zie hieronder), en ik noemde iets dat iedereen lijkt te missen in de huidige maalstroom van geopolitiek: als de dollar sterft, sterft ook elk ander land dat afhankelijk is van de geldcreatie door de VS. Gezien de grote afhankelijkheid van Israël van Amerikaanse buitenlandse … Meer lezen overAls de dollar sterft, sterft ook het Amerikaanse leger, Israël, Argentinië en alle andere dwazen die zo dom zijn om hun economische toekomst te koppelen aan een instortende munt

Frontnieuws  https://www.frontnieuws.com/als-de-dollar-sterft-sterft-ook-het-amerikaanse-leger-israel-argentinie-en-alle-andere-dwazen-die-zo-dom-zijn-om-hun-economische-toekomst-te-koppelen-aan-een-instortende-munt/


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...