maandag 10 juni 2024

Europa’s oorlogsstoker: WEF-man Macron blijft de vlammen aanwakkeren

 juni 10, 2024  1

De Franse president Emmanuel Macron blijkt voorstander van een escalatie van de spanningen met Rusland over Oekraïne. Zelfs de Amerikanen vinden zijn ambities te ver gaan en het Witte Huis zegt geen derde wereldoorlog te willen riskeren. De voormalige Rothschild-man is een geopolitieke brandstichter aan het worden, schrijft Heinz Steiner.

Er waren tijden dat de betrekkingen tussen Parijs en Moskou relatief ontspannen waren. De presidenten Macron en Poetin voerden objectieve gesprekken. Het waren eerder de Britten en de Amerikanen die zich harder opstelden, terwijl Frankrijk en Duitsland voorstander waren van een duidelijk feitenbeleid. Dit is nu echter aanzienlijk veranderd. Niet alleen zouden er volgens Russische berichten al leden van het Franse Vreemdelingenlegioen actief zijn in Oekraïne – Macron wil ook westerse militaire trainers naar de voormalige Sovjetrepubliek sturen.

Volgens het Franse staatshoofd is er al een bereidwillige coalitie van staten, maar de Amerikanen zijn terughoudend. Hoewel ze geen bedenkingen hebben over het leveren van verkenningsgegevens aan het Oekraïense leger en het toestaan van vrijwilligers om daar tegen Russische troepen te vechten, verwerpen ze de officiële inzet van soldaten – zelfs voor eenvoudige trainingsdoeleinden. Het officiële standpunt van Washington is dat het geen derde wereldoorlog of oorlog met Rusland wil.

Hoewel de oorlog in Oekraïne ook een proxyoorlog is en westerse landen ook partij in de oorlog zijn geworden door wapenleveranties aan het Oost-Europese land, is een directe militaire confrontatie met eigen grondtroepen nog niet aan de orde geweest. Maar zelfs de Britse BBC constateert een verschuiving “van duif naar havik” bij Macron. “Waarom is Emmanuel Macron veranderd van een vredesstichter in een oorlogsstoker tegen Rusland en Oekraïne?”, vragen ze.

 

Maar hoe lang zullen dergelijke provocaties nog doorgaan? Hoe vaak kan de Russische beer nog worden geprovoceerd voordat hij terugslaat? Hoe je ook denkt over de oorlog in Oekraïne, je moet je realiseren dat je een kernmacht als Rusland niet in een hoek moet duwen. Tenzij je natuurlijk de drang voelt om Europa tot puin te zien vergaan. Welke belangen dient de voormalige Rothschild-bankier eigenlijk?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/europas-oorlogsstoker-wef-man-macron-blijft-de-vlammen-aanwakkeren/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...