zondag 30 juni 2024

Het gaat allemaal om het geld: Er zijn tientallen biljoenen redenen waarom beide partijen zo vastbesloten zijn om te winnen in Oekraïne

 juni 30, 2024   23

 
Amerikaanse verkenningspatrouille Syrië / Photo by Spc. Jensen Guillory / Wikimedia / (Public Domain)

Als je de kans had om natuurlijke hulpbronnen te grijpen die tientallen biljoenen dollars waard zijn en je geloofde dat je ermee weg kon komen, zou je het dan doen? Veel mensen in westerse landen kunnen Oekraïne niet herkennen op een onbewerkte wereldkaart, maar de waarheid is dat het niet zomaar een land is. Het blijkt dat Oekraïne over natuurlijke hulpbronnen beschikt die tientallen biljoenen dollars waard zijn. De meeste van die natuurlijke hulpbronnen bevinden zich in Oost-Oekraïne, en dat is natuurlijk waar alle gevechten plaatsvinden. Wie dit conflict wint, krijgt al die rijkdom in handen. Ik denk dat dit helpt verklaren waarom de Russen en de westerse elite zo geobsedeerd zijn door het winnen van deze oorlog.

Deze week kwam ik een buitengewoon artikel tegen dat de Washington Post publiceerde op 10 augustus 2022. In dat artikel gaf de Post openlijk toe dat de natuurlijke rijkdommen waar Oekraïne op zit “tientallen biljoenen dollars waard zijn“… schrijft Michael Snyder.

Oekraïne herbergt enkele van de grootste titanium- en ijzerertsreserves ter wereld, velden met onontgonnen lithium en enorme steenkoolvoorraden. Samen zijn ze tientallen biljoenen dollars waard.

Het leeuwendeel van deze steenkoolvoorraden, die decennialang de cruciale staalindustrie van Oekraïne van energie hebben voorzien, bevindt zich in het oosten, waar Moskou het meest is doorgedrongen. Daardoor zijn ze in Russische handen gekomen, samen met aanzienlijke hoeveelheden andere waardevolle energie- en mineraalafzettingen die worden gebruikt voor van alles en nog wat, van vliegtuigonderdelen tot smartphones, volgens een analyse voor The Washington Post door het Canadese geopolitieke risicobedrijf SecDev.

Tijdens een recente uitzending van Face the Nation maakte de Amerikaanse senator Lindsey Graham een soortgelijke bewering.

Hij zei dat dit een oorlog is die “we ons niet kunnen veroorloven om te verliezen” omdat “$10 tot $12 biljoen aan kritieke minerale activa gebruikt zou kunnen worden door Oekraïne en het Westen”…

“Als we Oekraïne nu helpen, kunnen ze de beste zakenpartner worden waar we ooit van gedroomd hebben”, vervolgde Graham. “Die 10 tot 12 biljoen dollar aan kritieke bodemschatten zou gebruikt kunnen worden door Oekraïne en het Westen, in plaats van aan Poetin en China gegeven te worden.”

De Amerikaanse senator stelde vervolgens dat het Westen “het zich niet kan veroorloven om te verliezen” in de oorlog in Oekraïne.

“Dit is van groot belang, hoe Oekraïne eindigt. Laten we hen helpen een oorlog te winnen die we ons niet kunnen veroorloven te verliezen. Laten we een oplossing vinden voor deze oorlog. Maar ze zitten op een goudmijn. Poetin 10 of 12 biljoen dollar aan kritieke mineralen geven die hij zal delen met China is belachelijk,” herhaalde hij.

Wacht eens even.

 

Jarenlang hebben politici als Lindsey Graham ons verteld dat deze oorlog allemaal draait om “democratie” en “vrijheid” en dat soort dingen.

Maar nu leren we de waarheid.

Als Oekraïne een waardeloos stuk rots was, zouden we niet zoveel geld uitgeven aan deze oorlog.

Tot nu toe is de totale rekening voor de Amerikaanse belastingbetaler opgelopen tot ongeveer 175 miljard dollar

Met de recente goedkeuring van de nationale veiligheidssupplementen heeft het Congres nu bijna $175 miljard aan hulp en militaire bijstand goedgekeurd om de Oekraïense regering en de geallieerde landen te steunen, twee jaar nadat Rusland zijn invasie begon. Het meest recente supplement met betrekking tot de nationale veiligheid omvat $61,7 miljard voor Oekraïne, 64 procent van de totale begrotingsautoriteit die in de wet is opgenomen, terwijl de rest bestemd is voor Israël en de Indo-Pacifische regio. Dit komt bovenop de $113,1 miljard aan nooduitgaven die eerder zijn goedgekeurd voor heel 2022.

We hebben gigantische bergen geld in dit conflict gestoken, maar de Russen winnen nog steeds terrein.

Dus wat is de oplossing?

Nou, Joe Biden overweegt nu een plan dat “Amerikaanse militaire aannemers [huurlingen] zou toestaan zich in te zetten in Oekraïne“…

De regering van president Joe Biden werkt aan een plan dat Amerikaanse militaire aannemers voor het eerst in beperkte mate zou toestaan zich in te zetten in Oekraïne, meldt CNN.

Vier Amerikaanse functionarissen die bekend zijn met de zaak vertelden de krant dat er gewerkt wordt aan een beleid dat het Pentagon toestaat privécontracten uit te geven om militairen te sturen voor het onderhoud en de reparatie van door de VS geleverde systemen in Oekraïne.

Zoals je je zult herinneren, vertrouwde de VS in Irak heel zwaar op militaire aannemers.

En dat werkte niet echt goed.

Maar ze vertellen ons dat het deze keer anders zal zijn.

We zullen zien.

Natuurlijk escaleren beide partijen. Deze week hoorden we dat Noord-Korea heeft besloten om “een eenheid van militaire genietroepen” te sturen om de Russische troepen in Oost-Oekraïne te helpen…

De Russische leider en zijn gastheer Kim Jong Un ondertekenden op 19 juni in Pyongyang een defensiepact, waarin ze elkaar militaire bijstand beloofden.

Binnen enkele dagen na de ondertekening van het akkoord heeft Noord-Korea aangekondigd dat het een eenheid van militaire geniesoldaten zal sturen om zich bij het Russische leger in de Donetsk regio te voegen.

Verwacht wordt dat de Noord-Koreaanse eenheid volgende maand al in Oekraïne aankomt, wat de vrees wekt dat Pyongyang een actieve strijder in de oorlog wordt.

Als beide partijen de inzet blijven opvoeren, waar zal dit dan eindigen?

Eindigt het in een kernoorlog?

Op dit moment zijn de Russen hun nucleaire doctrine aan het “updaten” om het nog makkelijker voor ze te maken om kernwapens te gebruiken…

Rusland, ’s werelds grootste nucleaire macht, is begonnen met het bijwerken van zijn nucleaire doctrine, zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov maandag, verwijzend naar een eerdere verklaring van president Vladimir Poetin.

“President Poetin heeft gezegd dat er wordt gewerkt om de doctrine in overeenstemming te brengen met de huidige realiteit,” vertelde Peskov tijdens een briefing, zonder verder uit te weiden.

Een hooggeplaatst lid van het Russische parlement zei zondag dat Moskou de in het officiële beleid vastgelegde besluitvormingstijd voor het gebruik van kernwapens zou kunnen verkorten als het van mening is dat de dreigingen toenemen.

De Russen blijven zeer ernstige dreigementen uiten, maar onze leiders nemen ze niet serieus.

Na de recente aanval op burgers op de Krim verklaarde Dmitri Medvedev stoutmoedig dat zowel de Verenigde Staten als Oekraïne “zullen branden” voor wat ze hebben gedaan…

“Beiden zullen branden in de hel. Ik hoop niet alleen in heilig vuur, maar zelfs eerder – in aards vuur,” voegde Medvedev eraan toe. “Alles wat er gebeurd is, was geen militaire actie, maar een verachtelijke en gemene terroristische aanval tegen ons volk, gepleegd op een orthodoxe feestdag.”

Op dit moment zijn de leiders aan beide kanten bereid om zo ongeveer alles te doen om te winnen.

En zoals ik al eerder heb besproken, staan er natuurlijke hulpbronnen op het spel die tientallen biljoenen dollars waard zijn.

Maar als er een regelrechte oorlog uitbreekt tussen de Verenigde Staten en Rusland, kan dat apocalyptische gevolgen hebben voor de hele wereld.

Ik zou de leiders aan beide kanten ten zeerste aanraden om rond de tafel te gaan zitten en een vreedzame uitweg uit deze puinhoop te vinden nu het nog kan.

Maar dat gaat niet gebeuren.

Er staat veel te veel geld op het spel.

Beide partijen zijn geobsedeerd om de natuurlijke rijkdommen in Oost-Oekraïne in handen te krijgen en als gevolg daarvan zouden enorme aantallen mensen kunnen sterven.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/het-gaat-allemaal-om-het-geld-er-zijn-tientallen-biljoenen-redenen-waarom-beide-partijen-zo-vastbesloten-zijn-om-te-winnen-in-oekraine/  

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...