zondag 30 juni 2024

Orban: “EU-bureaucraten vechten fel voor hun oorlog”

 juni 30, 2024   3

    European People's Party / Wikimedia / (CC BY 2.0)

Terwijl het leiderschap van de EU haar unie in de richting van een oorlog met Rusland duwt, negeert het volledig de belangen van de Europese bevolking die het geacht wordt te vertegenwoordigen, aldus de Hongaarse premier.

In een artikel dat zaterdag werd gepubliceerd in de Hongaarse krant Magyar Nemzet en de volgende dag werd samengevat in Russia Today, beschrijft de Hongaarse premier Viktor Orban hoe een verblinde EU door haar corrupte leiderschap wordt geleid in de richting van een economische crisis, steeds zichtbaarder terroristische dreigingen – en een grote oorlog.

Tot overmaat van ramp heeft de Brusselse bureaucratie, die in een bubble leeft, de afgelopen jaren een aantal slechte beleidsbeslissingen genomen… Europa wordt steeds dichter naar een oorlog geduwd, met niets te winnen en alles te verliezen.

De Brusselse bureaucraten willen deze oorlog, ze zien hem als hun eigen oorlog en ze willen Rusland verslaan. Ze blijven het geld van de Europese bevolking naar Oekraïne sturen, ze hebben Europese bedrijven in de voet geschoten met sancties, ze hebben de inflatie aangewakkerd en ze hebben het voor miljoenen Europese burgers moeilijk gemaakt om in hun levensonderhoud te voorzien.

In het artikel beschuldigt Orban de EU-leiding er ook van “hun eigen ideologieën op te leggen” aan de mensen in Europa, in plaats van “de belangen van de mensen te verdedigen.”

De opmerkingen van de Hongaarse leider komen kort nadat de EU officieel Ursula von der Leyen heeft voorgedragen voor een derde termijn als voorzitter van de Europese Commissie. Tegelijkertijd is de Estse minister van Buitenlandse Zaken Kaja Kallas genomineerd om Josep Borrell op te volgen als chef buitenlandse zaken en topdiplomaat van de Unie.

 

In haar buitenlands beleid heeft Kallas in relatief korte tijd naam gemaakt als oorlogshavik en is ze een van de meest uitgesproken voorstanders van strengere sancties tegen Rusland en meer en grotere wapenleveranties aan Oekraïne. Ze is ook een groot voorstander van het voor Rusland funeste gebruik van in beslag genomen Russische tegoeden voor hulp aan Oekraïne.

Orban heeft op zijn beurt consequent kritiek geuit op de EU-aanpak van het lopende Oekraïne-conflict en pleit voor een diplomatieke oplossing via onderhandelingen in plaats van voortdurende verdere escalatie. In tegenstelling tot veel NAVO-leden heeft Hongarije geweigerd wapens naar Kiev te sturen en heeft het gelobbyd tegen onvoorwaardelijke economische hulp aan Oekraïne.

De heer Orban heeft eerder beweerd dat de VS en de EU “voortdurend de oorlogswaanzin aanwakkeren die over het continent raast” en beschuldigd Brussel ervan “het geduld van Rusland op de proef te stellen.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/orban-eu-bureaucraten-vechten-fel-voor-hun-oorlog/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...