dinsdag 23 juli 2024

Groot bevolkingsonderzoek toont aan dat totale sterfgevallen stijgen in lijn met de vaccinatiegraad tegen Covid

22/07/2024


Uit een groot nieuw regionaal bevolkingsonderzoek is gebleken dat er een direct verband bestaat tussen de vaccinatiegraad tegen Covid en een stijgend aantal sterfgevallen door welke oorzaak dan ook, meldt Slay News.

Het onderzoek werd uitgevoerd door een groep Italiaanse onderzoekers die kritisch keken naar alle sterfgevallen tijdens de COVID-19-vaccinatie.

In het onderzoeksartikel, gepubliceerd in het medische tijdschrift MDPI, beschrijven de onderzoekers hun verontrustende bevindingen.

Uit het onderzoek bleek dat het aantal COVID-19-doden niet afnam door de grootschalige inzet van tegenmaatregelen.

Bovendien ontdekten ze dat het aantal sterfgevallen door welke oorzaak dan ook gestaag toenam naarmate de vaccinatiegraad tegen Covid toenam.

De onderzoekers, onder leiding van professor Marco Alessandria van de afdeling Levenswetenschappen en Systeembiologie van de Universiteit van Turijn, analyseerden officiële overheidsgegevens van het Italiaanse nationale zorgstelsel.

Ze segmenteerden en bestudeerden de gegevens afkomstig van mensen die vanaf 1 januari 2021 in Pescara aan de centraal-oostelijke kust woonden.

Degenen die in het segment werden opgenomen, waren 10 jaar en ouder, zonder een positieve SARS-CoV-2-swab bij aanvang van de follow-up.

Vaccinatiegegevens zijn verkregen uit de officiële regionale SARS-CoV-2-vaccinatiedataset, tot en met 31 december 2022.

De overwogen follow-up vindt plaats tussen 1 januari 2021 en 15 februari 2023.

In hun abstract noemen prof. Alessandria en zijn team een ​​type vervorming dat kan optreden in observationele studies wanneer informatie van een toekomstige gebeurtenis wordt gebruikt in de analyse bij de basislijn, bekend als de onsterfelijke tijdsbias of “ITB”.

Deze vertekening kan optreden wanneer de blootstellings- of behandelingsstatus van een proefpersoon pas na aanvang van de vervolgperiode kan worden vastgesteld.

Als deelnemers bijvoorbeeld in groepen worden ingedeeld op basis van informatie die ze verzamelen nadat ze aan het onderzoek zijn begonnen, of als de behandeling pas begint nadat de follow-upperiode is begonnen, kan ITB gevolgen hebben voor het onderzoek.

De auteurs merken in dit artikel in MDPI Microorganisms op dat de vertekening de schattingen van de associatie tussen behandeld en onbehandeld vertekent.

Het onderzoek had tot doel ‘de werkelijke impact van de vaccinatiecampagne te verifiëren door het risico op sterfte door welke oorzaak dan ook te vergelijken tussen de gevaccineerde bevolking en de niet-gevaccineerde bevolking.’

Door gebruik te maken van een Italiaans onderzoek naar de effectiviteit van het COVID-19-vaccin, samen met een groot cohort, een lange follow-up, een onderzoek met correctie voor verstorende factoren en beïnvloed door ITB, werden alle proefpersonen op één indexdatum geplaatst en werd de uitkomst van ‘alle doodsoorzaken’ in overweging genomen om de overlevingsverdelingen van de niet-gevaccineerde groep te vergelijken met verschillende vaccinatiestatussen.

Bevindingen

Door een univariate analyse uit te voeren voor gevaccineerde mensen met 1, 2 en 3/4 dosis versus niet-gevaccineerde mensen, genereerden de auteurs de volgende all-cause hazard ratio’s:

Houd er rekening mee dat als de hazard ratio >1 is, dit erop duidt dat de behandelingsgroep in werkelijkheid een kortere overleving heeft dan de controlegroep. Als de hazard ratio <1 is, betekent dit dat de kans kleiner is dat de relevante groep een kortere tijd tot de gebeurtenis heeft dan de referentiegroep.

De verhouding kwantificeert niet de omvang van het verschil, zoals uitgelegd in Science Direct.

Zij suggereren mogelijke redenen voor de waargenomen trend in de hazard ratio’s naarmate het aantal vaccinaties toeneemt.

Dit zou het gevolg kunnen zijn van ‘een oogsteffect; een kalendertijdbias, rekening houdend met seizoensgebondenheid en pandemiegolven; een bias in het tellen van gevallen; een bias in het aantal gezonde gevaccineerden; of een combinatie van deze factoren.

“Bij 2 en zelfs bij 3/4 doses hebben de berekende beperkte gemiddelde overlevingstijd en beperkte gemiddelde verloren tijd een klein maar significant nadeel laten zien voor de gevaccineerde populaties.”

Het onderzoek wordt uitgevoerd op een moment dat er steeds meer zorgen zijn over de langetermijngevolgen van de Covid mRNA-injecties.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

BRON: https://dissident.one/groot-bevolkingsonderzoek-toont-aan-dat-totale-sterfgevallen-stijgen-in-lijn-met-de-vaccinatiegraad-tegen-covid 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...