dinsdag 23 juli 2024

Ouders en schoolfunctionarissen van een kleine Ierse stad verenigen zich met BAN SMARTPHONES voor kinderen vanaf 13 jaar

 09/06/2023 // Olivia Cook // 3,8K Weergaven


Ouders in het kleine Ierse stadje Greystones aan zee in County Wicklow zijn samengekomen om een verbod op smartphonegebruik voor hun kinderen in te voeren.

Alle acht basisscholen in Greystones, ongeveer 15 mijl ten zuiden van Dublin en met een bevolking van 18.000, hebben zich bij de verenigingen van ouders aangesloten bij het adopteren van de "geen smartphone-code. ."

Dit vrijwillige pact verbiedt kinderen om smartphones – thuis, op school of ergens anders – te hebben totdat ze op 12 of 13 jaar de middelbare school bereiken. De ouders en schoolbestuurders hopen dat het toepassen van deze code op alle kinderen in de stad de gevallen van groepsdruk zal beteugelen en de wrok van kinderen die zien dat hun vrienden ook smartphones hebben, zal temperen.

De impact van de code was voor sommige ouders onmiddellijk omdat het hen ondersteuning bood en het gemakkelijker maakte om "nee" te zeggen als ze weten dat een aanzienlijke meerderheid het eens is met de beperking.

'Als iedereen het over de hele linie doet, heb je niet het gevoel dat je een vreemde bent. Het maakt het zoveel gemakkelijker om 'nee' te zeggen ',' zei Laura Bourne, die een kind heeft op de basisschool. 'Hoe langer we hun onschuld kunnen behouden, hoe beter.

Scholen in Greystones hadden dat eerder verboden of beperkte smartphones op hun terrein, maar waren bezorgd omdat ze nog steeds de negatieve effecten van sociale media zagen op kinderen die smartphones buiten hun campussen hadden en gebruikten.

De ouders en scholen wilden de bezorgdheid over smartphones wegnemen zorgen bij kinderen en ze blootstellen aan ongepaste inhoud, inclusief materiaal voor volwassenen.

Een stadsbreed beleid verkleint de kans dat een kind een peer heeft met een smartphone en ouders kunnen de code als schoolregel presenteren, zei Racher Harper, de directeur van St. Patrick's school, die het initiatief leidde. 'Ze vinden het geweldig – nu kunnen ze de scholen de schuld geven.'

"Kinderen worden steeds korter", voegde Harper eraan toe. 'Negenjarigen waren begonnen met het aanvragen van smartphones. Het kruipt steeds jonger, we konden het zien gebeuren. ' (Gerelateerd: Poll: Ouders die zich het meest zorgen maken over overmatig gebruik van SOCIALE MEDIA en mobiele apparaten als kinderen weer naar school gaan. .)

Het initiatief van Greystones trekt overal in Ierland belangstelling

Het initiatief heeft belangstelling getrokken van ouderverenigingen in binnen- en buitenland. Het heeft zelfs de Ierse minister van Volksgezondheid Stephen Donnelly, een vader van drie kinderen die toevallig ook in de buurt van Greystones woont, ertoe aangezet, om de code zonder smartphones aan te bevelen als landelijk beleid.

"Ierland kan en moet een wereldleider zijn om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren niet het doelwit zijn en niet worden geschaad door hun interacties met de digitale wereld", schreef Donnelly in een opiniestuk dat werd gepubliceerd in The Irish Times. . 'We moeten het voor ouders gemakkelijker maken om de inhoud waaraan hun kinderen worden blootgesteld te beperken.'

Het Greystones-pact kwam voort uit kinderen die angstniveaus vertoonden die slechts gedeeltelijk te wijten waren aan de lockdowns van 2020 en 2021, zei Harper. Scholen verspreidden vragenlijsten onder ouders, wat leidde tot een bijeenkomst van belanghebbenden uit de gemeenschap en een initiatief genaamd "It Takes a Village".

Niet alle ouders zullen hun basisschoolkinderen een smartphone – ontzeggen, de code is vrijwillig – maar genoeg hebben zich aangemeld om een gevoel van kritische massa te creĆ«ren, zei Harper. 'Hopelijk wordt het de nieuwe norm.'

Net als Bourne zei Nikkie Barrie, die een 11-jarige heeft op de basisschool, dat de impact onmiddellijk was. 'Deze code maakt zo'n verschil voor mijn leven. Als ik weet dat 90 procent van de klas het daarmee eens is, maakt het mijn werk gemakkelijker om nee te zeggen. '

Barrie zou willen dat het pact zou kunnen worden uitgebreid tot de eerste jaren van de middelbare school, gezien het effect van een smartphone op haar 13-jarige. 'Het is de vloek van mijn leven geweest, ik heb mijn dochter' verloren '. Als er technologie bij betrokken is, zitten ze daar als robots die in deze wereld van TikTok zijn opgeslokt of wat dan ook. "

Bezoek FutureTech.news voor meer over de negatieve effecten van smartphonegebruik.

Bekijk de volgende video om meer over te leren smartphones en hoe ze verbinding maken met je hersenen om je gedachten te manipuleren.

Deze video is van de VoiceForTruth-kanaal op Brighteon.com.

Video Link: https://www.naturalnews.com/2023-09-06-parents-school-officials-irish-town-bans-smartphones-children.html

Meer gerelateerde verhalen:

Schermtijd in verband met ontwikkelingsachterstanden bij jonge kinderen.

Finland introduceert 's werelds eerste telefoonvrije eiland dat de effecten van verslaving aan sociale media bestudeert.

Geestelijke gezondheid in het digitale tijdperk: 7 manieren om het gebruik van uw smartphone te regelen.

Schooldistricten in Alabama vervolgen sociale mediabedrijven voor het veroorzaken van een crisis in de geestelijke gezondheid van jongeren.

Bronnen zijn onder meer:

The-Sun.com

TheGuardian.com

IrishTimes.com

Brighteon.com

Bron: https://www.naturalnews.com/2023-09-06-parents-school-officials-irish-town-bans-smartphones-children.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...