zondag 28 juli 2024

Terwijl alle ogen gericht waren op de Olympische Spelen vond hier een enorm protest plaats tegen omvolking

 


Zaterdag verzamelden tienduizenden Britten zich in Londen voor ‘de grootste patriottische demonstratie die Groot-Brittannië ooit heeft gezien’, georganiseerd door de Britse onafhankelijk journalist en activist Tommy Robinson.

Afgelopen maand organiseerde hij ook een protest, toen zijn baanbrekende documentaire ‘Silenced’ in première ging.

“Vandaag geven de Britten een signaal af richting de rest van de wereld. We zwijgen niet langer. We willen ons land terug,” schreef Robinson op X.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Genoeg is genoeg

“De lijn in het zand is getrokken. Patriotten van Europa. Verenig jullie landen. Genoeg is genoeg. We worden niet langer vervangen!” zei hij.

Er waren diverse sprekers en een speciale gast: Tamara Lich van het Canadese vrijheidskonvooi. Ze werd in de gevangenis gegooid omdat ze zich verzette tegen het coronabeleid van de overheid.

Europeanen nemen de straten terug

In hartje Londen waren zaterdag talloze Engelse, Britse, Schotse en Ierse vlaggen te zien. De betogers verzamelden zich op Trafalgar Square, waar ze werden toegesproken.

Onafhankelijk journalist Lewis Brackpool, die verslag deed van het protest, schat dat er tienduizenden mensen waren. Volgens Robinson waren het er 100.000.

“Indrukwekkend. Europeanen nemen de straten terug,” constateert journalist Joost Niemoller.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...