dinsdag 2 juli 2024

VK installeert op elke school defibrillatoren vanwege plotselinge toename hartproblemen

 juli 1, 2024   13

 

Defibrillator at the Duke of York public house by Ian S / Wikimedia / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0)

De Britse regering staat op het punt om een nieuwe wet aan te nemen die vereist dat alle scholen defibrillatoren installeren vanwege de plotselinge toename van hartproblemen bij kinderen die een prik hebben gekregen.

Wales wordt het eerste land in het Verenigd Koninkrijk dat defibrillatoren gaat installeren in alle scholen, na de recente plotselinge hartstilstand van rugbyspeler Steffan Howells, bericht Thepeoplesvoice.

Howells, die nu ambassadeur is voor de liefdadigheidsinstelling Hearts Cymru, zei dat de beslissing het verschil tussen leven en dood zou kunnen betekenen.

bbc.co.uk meldt:

Uit een informatieverzoek van Newyddion S4C bleek dat de meeste lokale autoriteiten in Wales niet wisten welke scholen de machines hadden.

De regering van Wales zei dat “alle middelbare scholen die door de staat worden gefinancierd een defibrillator hebben gekregen” en dat ze bezig was om het aantal apparaten in gemeenschappen te vergroten.

De heer Howells was 26 toen hij een hartstilstand kreeg terwijl hij rugby speelde in Cardiff in 2022.

Hij zei: “We hebben de neiging om te denken dat het meer bij oudere mensen gebeurt, maar ik ben het bewijs dat mensen onder de 30 ook een hartstilstand kunnen krijgen.

“De meeste jongeren zitten op school, dus als er iets gebeurt en er is geen defibrillator, dan kun je een leven verliezen.”

“We zouden niet moeten wachten tot er zoiets gebeurt voordat er veranderingen worden doorgevoerd – het zou bij wet verplicht moeten worden om defibrillatoren op scholen te hebben.”

Een defibrillator kan de overlevingskansen met 70% verhogen als hij binnen vijf minuten na een hartstilstand wordt gebruikt.

Volgens cardiologieconsultant Dr. Gethin Ellis is het “zinvol” om een defibrillator te hebben op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals scholen.

“Je ziet echter vaak dat de defibrillatoren in scholen worden geplaatst waar al een tragedie heeft plaatsgevonden,” zei hij.

“We zouden naar de toekomst moeten kijken en defibrillatoren in al onze scholen in Wales moeten plaatsen.”

Sommige scholen hebben actief geld ingezameld voor de aanschaf van defibrillators, zoals de zesdeklasleerlingen van Ysgol Bro Teifi in Llandysul, Ceredigion, die onlangs een sponsorloop organiseerden om £1.500 in te zamelen voor een tweede defibrillator voor hun sportafdeling.

Leerling Jano Evans zei: “We hebben zoveel verhalen gehoord die thuis shockeerden.

“We hebben een defibrillator bij de receptie, maar we vonden die te ver weg van de sportafdeling, vooral omdat veel clubs daar in het weekend en na schooltijd trainen.”

“Het zou iets moeten zijn dat verplicht is in Wales, want veel mensen zijn niet in de positie om het geld bij elkaar te krijgen zoals wij.”

Caerphilly council heeft momenteel het hoogste percentage scholen met defibrillatoren, namelijk 97%, terwijl dat percentage in Carmarthenshire slechts 15% is.

Veertien lokale overheden in Wales hebben helemaal geen gegevens over welke van hun scholen een defibrillator hebben.

De regering van Wales heeft gezegd: “We hebben geld beschikbaar gesteld om gemeenschappen te voorzien van publiek toegankelijke defibrillatoren en elke middelbare school met overheidsfinanciering heeft er een gekregen.”

“Het NHS Save Lives Wales programma werkt samen met gemeenschapsgroepen, sportvelden en organisaties in de publieke sector om het aantal defibrillatoren dat beschikbaar is in gemeenschapsomgevingen te vergroten.”

“Het programma zorgt er ook voor dat de apparaten geregistreerd worden zodat de Welshe ambulancediensten weten waar ze zijn.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/vk-installeert-op-elke-school-defibrillatoren-vanwege-plotselinge-toename-hartproblemen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...