dinsdag 2 juli 2024

X van Elon Musk sluit partnerschap met World Economic Forum, en dit zijn de gevolgen


X, het platform van Elon Musk, laat weten dat het de banden heeft aangehaald met de Global Alliance for Responsible Media (GARM). Sinds maandag is X lid van de organisatie.

GARM is een project van het World Economic Forum dat zich onder meer bezighoudt met uitdagingen rond ‘desinformatie’ en ‘haatspraak’. Lees: censuur.

Onwelgevallige geluiden censureren

Volgens GARM vormt de toenemende hoeveelheid ‘gevaarlijke, haatdragende en valse berichten’ op internet een bedreiging voor onze gemeenschap.

Vorig jaar bleek al dat de GARM onwelgevallige geluiden op internet censureert. De club wordt momenteel onderzocht door het Amerikaanse Congres.

Andere censuurclub

GARM werkt ook samen met Newsguard, een andere censuurclub die op zijn beurt weer samenwerkt met de Publicis Groupe (ook WEF).

CEO van X is Linda Yaccarino, voorzitter van de Taskforce on Future of Work van het World Economic Forum. Daarnaast zit ze in de Media, Entertainment and Culture Industry Governors Steering Committee van het WEF.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...