woensdag 17 juli 2024

VREDESTICHTERS: Orbán schrijft aan EU-leiders dat Trump ‘gedetailleerde en goed onderbouwde plannen’ heeft om de oorlog in Oekraïne te beëindigen

2

    Presidential Press and Information Office / Attribution: Kremlin.ru / (CC BY 3.0 DEED)

We volgen nauwgezet alle zeer belangrijke stappen van de Hongaarse premier Viktor Orbán, die nu ook roulerend voorzitter van de Europese Unie is – tot grote ergernis van de liberaal-globalistische elites.

Terwijl er wijdverspreide bewegingen zijn om alle bijeenkomsten te boycotten die Hongarije heeft belegd tijdens zijn EU-voorzitterschap, geeft Orbán niet op, zoals we nu leren over de brief die hij EU-functionarissen en nationale leiders heeft gestuurd, schrijft Paul Serran.

CNN meldt:

“Orbáns brief, gericht aan de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en verzonden aan alle leiders van de Europese Unie, werd geschreven in de nasleep van zijn controversiële ontmoetingen met de voormalige president Trump, de Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping.

“Ik kan met zekerheid zeggen dat hij kort na zijn verkiezingsoverwinning niet zal wachten tot zijn inauguratie, [Trump] zal klaar zijn om onmiddellijk als vredesmakelaar op te treden. Hij heeft hiervoor gedetailleerde en goed onderbouwde plannen,“ schreef Orbán.”

Zoals we zien kan Orbán na zijn ontmoeting met Trump zeggen dat er ‘gedetailleerde en goed onderbouwde’ plannen zijn voor vrede tussen Rusland en Oekraïne – wat betekent dat het niet slechts een loze campagneclaim is.

Er wordt algemeen verwacht dat deze brief de spanningen rond Orbáns vredesinitiatief verder zal doen oplaaien.

Orbán ontmoette Trump vorige week op zijn landgoed in Palm Beach en zei dat Trump bereid is om ‘onmiddellijk’ na zijn verkiezing als vredesmakelaar op te treden.

The Guardian bericht:

“De ‘waarschijnlijke uitkomst’ van een overwinning van Trump betekende dat de EU ‘directe lijnen van diplomatieke communicatie’ met Rusland en ‘politieke gesprekken op hoog niveau’ met China zou moeten heropenen, schreef Orbán in de brief gericht aan de voorzitter van de raad , Charles Michel, die voor het eerst werd gemeld door de Financial Times. The Guardian heeft een kopie gezien.”

De overwinning van Trump zal betekenen dat de last van het betalen voor de oorlogsinspanningen van Oekraïne zal verschuiven in het nadeel van de EU.

“Ik ben er meer dan van overtuigd dat in de waarschijnlijke uitkomst van de overwinning van president Trump, de verhouding van de financiële lasten tussen de VS en de EU aanzienlijk zal veranderen in het nadeel van de EU als het gaat om de financiële steun aan Oekraïne,” schreef hij.

Orbán zei ook dat na zijn recente gesprekken met de Russische president Vladimir Poetin, de Chinese president Xi Jinping en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, “de algemene observatie” was dat “de intensiteit van het militaire conflict in de nabije toekomst radicaal zal escaleren.”

In een ongekende sneer zei een woordvoerder van de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, dat de EU-Commissie tijdens de door Orbán belegde bijeenkomsten alleen op het niveau van hoge ambtenaren vertegenwoordigd zal zijn.

Dit volgt op besluiten van sommige EU-lidstaten om ambtenaren op lager niveau naar EU-evenementen in Hongarije te sturen.

In een reactie op de uitgelekte brief op X, verdubbelde de politiek directeur van de Hongaarse premier, Balázs Orbán (die geen familie is), de boodschap om Hongarije’s EU-partners te provoceren. “In plaats van het pro-oorlog beleid van de VS/EU te kopiëren, heeft #Europa een soevereine en onafhankelijke strategie nodig met een focus op een staakt-het-vuren en het starten van vredesonderhandelingen,” schreef hij.

[…] En in een verklaring die waarschijnlijk de ongerustheid in de EU-hoofdsteden zal aanwakkeren, voegde hij eraan toe: “We zijn ervan overtuigd dat we – in politieke termen – de volledige periode van het Hongaarse voorzitterschap van de EU moeten gebruiken om de juiste voorwaarden voor vredesonderhandelingen te creëren.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 
Bron: https://www.frontnieuws.com/vredestichters-orban-schrijft-aan-eu-leiders-dat-trump-gedetailleerde-en-goed-onderbouwde-plannen-heeft-om-de-oorlog-in-oekraine-te-beeindigen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...