zondag 15 september 2024

'met een beetje pech' start van WO3?

 

Putin on US agression.mp4
 
 

Vrijdag de dertiende 'met een beetje pech' start van WO3?

President Biden en VP Kamala Harris starten dit weekend mogelijk de Derde Wereldoorlog. Geen burger heeft hier ooit voor gestemd. Geen burger wil dit. Maar het gebeurt toch.

President Biden en VP Kamala Harris starten dit weekend naar alle waarschijnlijkheid de Derde Wereldoorlog. Waarschijnlijk toegejuicht door onze minister van 'Defensie' zijne eminentie Brekelmans, die al jaren getuigt van een vrij teleurstellend historisch besef en ons land met het grootste plezier in een nieuwe wereldoorlog stort. En als het niet Brekelmans is, dan vast een vrolijke Mark, ijzervretende viersterren-Bauer of afstandsbestuurbare Jens.

Namens dit soort types zal US Secretary of State Tony Blinken morgen namelijk aankondigen dat de VS groen licht heeft gegeven aan Oekraïne om met guided precision weapons (van westerse makelij en met westerse intelligence, westerse guidance en westers personeel) diep in Rusland doelen aan te vallen.

Als westerse landen actief deel uitmaken van de (proxy)oorlog tegen Rusland ("alleen humanitaire hulp", "alleen helmen en kogelvrije vesten" weet u nog?) door het leveren van wapens, intelligence, training en guidance waarmee doelen diep in Rusland kunnen worden aangevallen... is het helaas logisch dat Rusland zich daarmee dan ook in directe oorlog met die landen beschouwt.

En is het ook logisch dat als Oekraïne (dat elke mogelijkheid om deze reeds lang verloren en onwinbare oorlog te escaleren naar een wereldoorlog heeft aangegrepen en zal aangrijpen) en het westen het legitiem vinden dat locaties waarvandaan Russische wapens worden aangevoerd, gelanceerd of gefabriceerd kunnen worden aangevallen, dat dat dan dus omgekeerd ook geldt voor Rusland. Alle locaties in Europa of de VS waar vanuit Oekraïne wordt bewapend, bevoorraad of getraind zijn daarmee ook legitiem oorlogsdoelwit van Rusland.

Denk aan de Rotterdamse haven.
Denk aan uw en mijn kinderen.
Onze kinderen.

Die straks vrolijk worden opgeroepen om te sterven in ‘deze oorlog, die ook de onze is’. Bepaalde Mark. Voor u. En voor mij.

Toch?

Het NOS vindt gelukkig niks van ‘de mogelijke toestemming van de UK, VS en Frankrijk’, maar labelt de reactie van Putin gretig ‘dreigement’. Het komt niet bij de NOS op om na te denken over de mogelijke consequenties van dergelijke acties. Noch vindt zij het belangrijk om haar lezers daarover te informeren. De enige terechte quote waarmee de NOS het artikel afsluit is die van de Russische Minister van Buitenlandse Zaken, Lavrov, die zegt "dat het Westen lijkt op een stel kleine kinderen dat met lucifers speelt".

We hebben geen benul.

Dus. Gaan we straks vrolijk en trots sterven (net zoals reeds zo'n 650.000 Oekraïnse en 100.000 Russische vaders en zoons die elkaar allemaal niet kenden en zeker niet haatten) om een stel oorlogszuchtige kleuters die geloven in de verhalen van het Militair Industrieel Complex, waar permanente oorlog en het uitbuiten van landen (namelijk Oekraïne, namelijk door de VS en het westen) het doel op zich is?

Putin: "Als ze dat doen, is de NAVO officieel in oorlog met Rusland. [...] Dit zou betekenen dat de NAVO-landen, de Verenigde Staten en de Europese naties in oorlog zijn met Rusland. En als dat het geval is, zullen we, gezien de fundamentele verschuiving in de aard van dit conflict, de juiste beslissingen nemen op basis van de dreigingen die ons boven het hoofd hangen."

Laat me weten in de comments.

PS. Dingen gebeuren niet zomaar. En niet zonder reden (ookal doet de NOS dat je graag geloven). Over het conflict en de drang om het conflict met Rusland koste wat kost te zoeken en te escaleren schreef ik al vaker:

"Waarom proberen we nucleaire vernietiging uit te lokken?" - Max Blumenthal bij VN Veiligheidsraad

"Waarom proberen we nucleaire vernietiging uit te lokken?" - Max Blumenthal bij VN Veiligheidsraad

·
July 14, 2023
Read full story
Wie blies de Russisch-Duitse Nord Stream I en II pijpleidingen op? Cui bono?

Wie blies de Russisch-Duitse Nord Stream I en II pijpleidingen op? Cui bono?

·
September 28, 2022
Read full story
Wil jij ook een derde wereldoorlog?

Wil jij ook een derde wereldoorlog?

·
March 27, 2022
Read full story

de grondstroom van totalitarisme is het blinde vertrouwen in een statistisch-cijfermatig onderbouwde 'wetenschappelijke fictie' die een 'radicale minachting' voor de feiten vertoont” – Hannah Arendt


Je kan ons ook volgen op Telegram. En op Twitter en Youtube. Dank voor je tijd.


Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...