rsz oekraine miljoenen vluchtelingenHet lijkt nog slechts een kwestie van tijd voordat Oekraïne toestemming krijgt voor het afvuren van raketten die doelen diep in Rusland kunnen raken.

Zoals Poetin reeds aangaf beschouwt Rusland zich vanaf dat moment in oorlog met de NAVO, maar welke opties heeft Poetin?



Wat niemand van ons wil is dat er een allesvernietigende kernoorlog ontstaat als gevolg van de voortdurende escalatie richting Rusland.

Ook Rusland wil dat liever niet, maar het zal toch iets moeten doen als de Westerse raketten zullen inslaan in Moskou en andere grote steden.

Naast een kernoorlog zijn er natuurlijk nog andere alternatieven voor Poetin en één van die mogelijke alternatieven kwamen we tegen op sociale media.

Een man met de naam Jaap Jan de Vries, bijgenaamd ‘sneuvelweigeraar’, schrijft daar het volgende:

Bent u bang voor WO III ??

Een kernbom op Rotterdam?

Niet bang zijn !!

Althans niet daarvoor. Maar wel iets anders.

Ik laat even mijn gedachten de vrije loop.

Op dit moment wordt er een interne strijd gevoerd tussen MinDef (het Pentagon) van de VS en BuZa. Pentagon is terughoudend m.b.t. faciliteren van lange afstands wapens diep in Rusland, maar BuZa (Blinken) is voorstander.

Voorlopig is deze strijd binnen de Biden/Harris regering nog onbeslist.

Het VK is wel akkoord (Storm shadow raketten), maar Duitsland (Taurus raketten) niet. Duitsland weet dat deze raketten niet bediend kunnen worden door Oekraïense militairen, dus zullen de Duitsers dit moeten doen: een rechtstreekse aanval op Rusland.

Verstandig besluit van de Duitsers en een dom besluit van de Britten. Wat de VS gaan doen moeten we afwachten.

Stel dat er Westerse raketten, volledig geprogrammeerd door NAVO (ja, een Oekraïnse officier mag op het knopje drukken) een belangrijk doel in bijvoorbeeld Moskou raken, gaan de Russen dan een bom op Rotterdam gooien? Nee, natuurlijk niet.

President Putin is een schaker. Hij is BRICS aan het opbouwen, samen met China en India. Op 23/24 oktober is de grote BRICS summit in Kazan in Rusland. Steeds meer landen sluiten zich aan of willen zich aansluiten. De meeste van deze landen hebben ook belangen in het Westen, dus is terughoudendheid is geboden.

Wat gaat er dan wel gebeuren? Ik denk een VOLLEDIGE vernietiging van de Oekraïnse elektrische infrastructuur. Geen restanten overlaten, zoals nu. Maar dit keer volledig.

Wat dat betekent? Natuurlijk geen verlichting, maar vooral de water- en energiesystemen zullen worden geraakt. Pompen zullen niet meer functioneren, dus geen drinkwater, rioolwater wordt niet meer weggepompt, brandstofstations functioneren niet meer, geen waterzuivering, gasstations voor verwarming zullen grotendeels stilvallen, voedsel kan niet meer worden gekoeld, fabrieken vallen volledig stil. Absolute duisternis.

Een stad als Kiev met 4,5 miljoen inwoners (ik heb er gewerkt) wordt onleefbaar. Niet een beetje, maar volledig. En dat geldt voor alle grotere steden.

Het zal een ongekende vluchtelingenstroom richting de EU tot gevolg hebben. Miljoenen extra Oekraïners zullen onze kant op komen en geef ze eens ongelijk. Het is 'Onze Oorlog', zoals premier Rutte zei. Niet hun oorlog.

En de wraak op de Amerikanen dan? Ach, ze hebben ca 800 bases wereldwijd. Dus keuze genoeg. Maar het leegvegen van de olievelden in Oost Syrië van de ongewenste Amerikanen lijkt me een realistisch scenario, waarmee ze tevens kredietpunten scoren bij de nieuwe BRICS-leden Saudi-Arabië en Iran.