zaterdag 28 september 2024

Migrant die deportatie ontliep na veroordeling voor verkrachting, nu in hechtenis voor brute moord op Franse tiener

28/09/2024

Ze zetten ze opzettelijk niet uit, zodat ze meer misdaden kunnen plegen.

De moord op een 19-jarige studente door een Marokkaanse migrant die een uitzettingsbevel had gekregen, heeft een schokgolf door Frankrijk gestuurd. Veel mensen roepen op om eindelijk strenger op te treden tegen immigratie, meldt The Publica. 

Dinsdag arresteerde de politie recidivist Taha Oualidat nadat ze zaterdag het halfbegraven lichaam van de Filipijnse Le Noir de Carlan hadden gevonden in een bos in het 21e arrondissement van Parijs.

Het 19-jarige meisje werd voor het laatst gezien op 20 september door haar klasgenoten op de campus van de Paris-Dauphine University. Ze zou die avond haar ouders bezoeken in de buitenwijken van Montigny-le-Bretonneux, maar ze kwam nooit opdagen.

Later die nacht, rond 23:00 uur, belde Philippines zus de autoriteiten om te melden dat ze vermist was. Minder dan 24 uur nadat de politie een grondige zoektocht had uitgevoerd in de stad en de omliggende gebieden, werd haar lijk gevonden in een bos in Boulogne, een gebied in Parijs dat bekendstaat om mensenhandel en prostitutie.

Hoewel de politie autopsie heeft uitgevoerd op het lichaam van de economiestudent, dat bedekt was met snijwonden en wonden, is de exacte doodsoorzaak nog niet vastgesteld.

De verdachte, die onlangs uit de gevangenis is vrijgelaten, werd dinsdag door de politie in Genève (Zwitserland) aangetroffen en zal aan Frankrijk worden uitgeleverd om daar terecht te staan.

Het nieuws over de brute moord op Philippine leidde tot publieke verontwaardiging onder politici en burgers. Velen van hen riepen de overheid op om strenger op te treden tegen het deporteren van migranten met een strafblad.

“Philippine’s leven werd haar ontnomen door een Marokkaanse migrant onder een OQTF. Deze migrant had dus geen plek op onze bodem, maar hij kon met volledige straffeloosheid opnieuw de fout ingaan. Ons rechtssysteem is laks, onze staat is disfunctioneel, onze leiders laten de Fransen leven met menselijke bommen. Het is tijd dat deze regering in actie komt: onze landgenoten zijn boos en gaan geen lippendienst bewijzen,” schreef Jordan Bardella, leider van de rechtse partij Rassemblement National op X in Frankrijk.

François Hollande, de voormalige socialistische president van Frankrijk, deelde zijn gevoelens en voegde eraan toe dat “de deportatiebevelen snel moesten worden uitgevoerd.”

Daarom kondigde de conservatieve Franse minister van Binnenlandse Zaken Bruno Retailleau aan dat hij de immigratiewetgeving zou aanscherpen, zodat veroordeelde migranten gemakkelijker terug naar huis kunnen worden gestuurd.

“Dit is een afschuwelijke misdaad”, zei hij, en merkte op dat de regering “haar juridische arsenaal moet uitbreiden om de Fransen te beschermen … Als we de regels moeten veranderen, laten we ze dan veranderen.”

Volgens Barrons werd Oualidat, die destijds minderjarig was, in 2021 aangeklaagd en veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor het verkrachten van een andere studente in Frankrijk in 2019. Hij was ook het onderwerp van een uitzettingsbevel uit de Franse Republiek dat nog steeds niet is uitgevoerd.

De Marokkaanse staatsburger voltooide zijn straf in juni en werd tijdelijk vastgehouden in een administratief detentiecentrum. Een rechter beval zijn vrijlating eerder deze maand op voorwaarde dat hij zich regelmatig bij de autoriteiten zou melden.

Hoewel hij zich tijdens zijn straf niet schuldig heeft gemaakt aan criminele activiteiten of bedreigend gedrag, heeft hij kort voor zijn tweede aanval de voorwaarden voor zijn vrijlating overtreden en is hij op een opsporingslijst geplaatst.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.


https://dissident.one/migrant-die-deportatie-ontliep-na-veroordeling-voor-verkrachting-nu-in-hechtenis-voor-brute-moord-op-franse-tiener

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...