maandag 16 september 2024

‘Schok voor het systeem’: uitzonderlijke sneeuwval en kou in Europa

 

Terwijl de klimaatactivisten van Extinction Rebellion snelwegen blokkeren, wordt Europa getroffen door extreme sneeuwval en kou.

Een ‘schok voor het systeem’, schreef de Schotse meteoroloog Scott Duncan op X. Hij voegde toe dat ‘ongewoon koude lucht’ vanuit het noordpoolgebied richting Europa stroomt.

Het gevolg is buitengewone sneeuwval in de Alpen, waar sinds donderdag al een flink pak sneeuw ligt. Op sommige plaatsen in de deelstaat Salzburg valt tot twee meter sneeuw. De Oostenrijkse nieuwszender ORF waarschuwde voor een ‘winterstorm’ in de bergen.

Buitengewone hoeveelheid

Volgens meteorologen gaat het om een buitengewone hoeveelheid, zeker voor midden september. De kans is groot dat de sneeuw in de gletsjerskigebieden een hele tijd blijft liggen.

Zeker in de noordelijke regio’s van Oostenrijk valt opvallend veel sneeuw voor de tijd van het jaar. Ook in Duitsland, Polen en Tsjechië worden sneeuwbuien verwacht. De Duitse weerdienst waarschuwt bovendien voor een wind met ‘orkaankracht’.


Ondertussen in Italië:


Klimaatalarmisten zullen koeienscheten en de privéjet van Taylor Swift de schuld geven van de kou en sneeuw in Europa.

[ZeroHedge]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...