dinsdag 8 oktober 2024

Zoon van corrupte Oekraïense functionaris gevonden liggend in bed met enorme som geld, in totaal $ 6 miljoen in beslag genomen bij medische fraude

7/10/2024

 

Corrupte ambtenaren in Oekraïne verdienen enorme winsten aan hun eigen volk.

In Khmelnytskyi, in het westen van Oekraïne, is een groot corruptieschandaal aan het licht gekomen. De autoriteiten hebben het hoofd van het medisch centrum van de regio Hmelnytskyi gearresteerd op beschuldiging dat hij grote sommen geld heeft aangenomen om Oekraïense mannen medische vrijstellingen aan te bieden, zodat zij niet hoefden te worden opgeroepen, meldt REMIX.

De ambtenaar, Tetyana Krupá, was verantwoordelijk voor medische onderzoeken in het gebied, volgens het Trankarpatische nieuwsmedium Kárpáti Igaz Szó, dat nieuws in de Hongaarse taal produceert. De krant onthult dat de verdachte ook de vertegenwoordiger van de Khmelnytskyi-provincie is van de partij van president Volodymyr Zelensky, Dienaar van het Volk.

Tijdens een huiszoeking in het huis van de ambtenaar werd de man gevonden met verschillende valuta’s ter waarde van in totaal $ 6 miljoen, wat een buitengewoon bedrag is voor Oekraïne. Agenten vonden $ 5,24 miljoen, € 300.000 en 5 miljoen hryvnia, wat de Oekraïense valuta is. Daarnaast werden sieraden en andere waardevolle spullen in beslag genomen.

Tijdens de arrestatie probeerden de autoriteiten volgens Krupá zakken met geld uit het raam te gooien, met daarin een half miljoen dollar. Er is ook een foto gepubliceerd van zijn gearresteerde zoon tussen stapels geld die over zijn bed verspreid lagen, hoewel het onduidelijk is of de zoon op deze manier door de politie is gevonden of dat de foto in scène is gezet, mogelijk om de gearresteerde familieleden te beschamen. Er is ook een video gepubliceerd waarop de zoon op het bed ligt met het geld.

Onderzoekers hebben ook vastgesteld dat Krupá 30 panden bezit in Khmelnytskyi, Lviv en Kiev, negen luxe auto’s heeft, een hotel- en restaurantcomplex bezit, panden heeft in Oostenrijk, Spanje en Turkije en nog eens 2,3 miljoen dollar op buitenlandse rekeningen aanhoudt.

De functionaris van Zelensky’s partij wordt ervan beschuldigd enorme sommen geld te hebben vergaard door op illegale wijze mannen af ​​te persen die een invaliditeitsverklaring aanvroegen om militaire dienst te ontlopen.

Er werden vervalste medische documenten gevonden in Krupa’s kantoor, waaronder lijsten van mensen die mobilisatie vermeden met fictieve diagnoses. Er zijn ook aanklachten in behandeling voor fraude met hoge waarde, witwassen, verkeerde voorstelling van zaken en onrechtmatige verrijking.

Opvallend is dat in Krupá’s eigen familie alle mannelijke leden ook als ‘gehandicapt’ werden geregistreerd, althans volgens de officiële vrijstellingen die Krupá had afgegeven. Dit betekende dat niemand van hen in militaire dienst hoefde te gaan.

Een Oekraïense website tegen corruptie, Anticor, meldt dat de hele familie Krupa in overheidsdienst was.

Deze zaak zal ongetwijfeld nog meer publieke verontwaardiging in Oekraïne teweegbrengen, omdat mannen van straat worden gehaald om aan het front te vechten, terwijl corrupte ambtenaren en oligarchen de gevechten ontlopen. Deze gevechten hebben honderdduizenden slachtoffers geëist, de Oekraïense economie verwoest en geleid tot de ergste demografische crisis in de geschiedenis van het land.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/zoon-van-corrupte-oekraiense-functionaris-gevonden-liggend-in-bed-met-enorme-som-geld-in-totaal-6-miljoen-in-beslag-genomen-bij-medische-fraude 

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...