vrijdag 25 februari 2022

Coronacijfers: Aantal ziekenhuisopnames schiet omhoog onder gevaccineerden

 

Foto: Oregon National Guard CC BY 2.0

in CoronaBuitenland 25 februari 2022 16:30 0

Het aantal coronagevallen onder mensen die een boosterprik hebben gekregen, is ook omhooggeschoten, met maar liefst 2400 procent, schrijft de krant The Epoch Times.

Tweede booster

Daarnaast is het aantal ziekenhuisopnames onder de gevaccineerden in diezelfde periode gestegen, van 1,4 per 100.000 naar 35,2 per 100.000, blijkt uit de gegevens. Er kwamen ook meer geboosterden in het ziekenhuis terecht. En ook de coronasterfte onder gevaccineerden, inclusief de geboosterden, nam in die periode toe.

Stéphane Bancel, de directeur van vaccinmaker Moderna, heeft tegen investeerders gezegd dat een tweede booster nodig is vanwege afnemende bescherming van het vaccin en de eerste booster. Deze vierde dosis zou in de tweede helft van dit jaar toegediend moeten worden.

Minder sterk

Ook onder de ongevaccineerden steeg tussen 11 december vorig jaar en 8 januari het aantal gevallen, ziekenhuisopnames en overlijdens, maar minder sterk dan onder de gevaccineerden.

De afgelopen weken zijn de coronacijfers juist gedaald, wat ertoe heeft geleid dat veel Amerikaanse staten coronamaatregelen hebben afgeschaft.



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...