vrijdag 25 februari 2022

Politicoloog voorspelde in 2015 precies wat er nu in Oekraïne gebeurt, dit zei hij

  

                          Foto: John Mearsheimer (Chatham House, London CC BY 2.0)

in Buitenland 25 februari 2022 11:50 6 Reacties

Hij zei voorstander te zijn van beleid dat gericht is op het neutraliseren van Oekraïne om vervolgens de economie van het land op te bouwen en het te onttrekken aan de concurrentie tussen Rusland aan de ene kant en NAVO aan de andere kant. “Dat is het beste wat de Oekraïners zou kunnen overkomen,” zei Mearsheimer.

(Video verwijderd? Klik hier...)

We sturen op die uitkomst

“We stimuleren de Oekraïners stoere taal uit te slaan naar de Russen, we stimuleren de Oekraïners om te denken dat ze uiteindelijk onderdeel van het Westen zullen worden omdat we uiteindelijk Poetin zullen verslaan en onze zin zullen krijgen. De tijd staat aan onze kant en natuurlijk spelen de Oekraïners gewoon mee. De Oekraïners zijn amper bereid om compromissen te sluiten met de Russen en willen in plaats daarvan een hard beleid voeren,” aldus de politicoloog.

“Zoals ik eerder al heb gezegd: als ze dat doen, is het eindresultaat dat het land verwoest zal worden en we sturen op die uitkomst,” zei Mearsheimer.

Weggehoond

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk, tussen 1992 en 2001 correspondent in Moskou, reageert: “Manman, wat hebben mensen als Mearsheimer en Stephen Cohen toch gelijk gekregen – ze werden weggehoond destijds toen ze waarschuwden niet met vuur te spelen.”

[Information Liberation]



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...