vrijdag 25 februari 2022

‘De EU is een imperium en gedraagt zich ook zo’

 

                                                                     Foto: Pixabay

in Buitenland 23 februari 2022 06:00 76 Reacties

“We hebben steeds hiervoor gewaarschuwd,” benadrukte Baudet. “Wat er gebeurt, is dat de EU, de NAVO en Amerika continu aan het pushen zijn om Rusland onder druk te zetten, om Rusland te omsingelen, in te kapselen. Oekraïne is het zoveelste voorbeeld daarvan.”

“Rusland reageert op agressie vanuit de NAVO, het oprukken van de NAVO,” stelde Baudet. “Donetsk en Loehansk zijn effectief al sinds 2014 zelfstandig bestuurde regio’s, net als de Krim Russisch gebied. Ze willen liever bij Rusland horen en ik begrijp dat heel goed.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel onverstandig

Nederland heeft Oekraïne steun beloofd in de vorm van militaire middelen waaronder scherpschuttergeweren, helmen en detectierobots om mijnen op te sporen. Nederland gaat ook militairen trainen.

“Wij worden dat conflict ingetrokken, dat is zonneklaar,” zei Baudet. “Dat is heel onverstandig. We hebben niets te zoeken in die regio.”

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen zei in het tv-programma Ongehoord Nieuws dat de EU een imperium is en zich ook zo gedraagt. “Ze willen Oekraïne naar binnen trekken.”

Volkomen uit de klauwen gelopen

Hij verwees naar de Maidanrevolutie in 2014, toen het over het associatieverdrag ging. De Oekraïense regering wees het associatieverdrag af, waarna er protesten kwamen. Toen gingen Europarlementariërs Guy Verhofstadt en wijlen Hans van Baalen naar het Maidanplein om mensen op te roepen tot verzet, zei Van Houwelingen.

“Moet je je voorstellen dat Poetin naar Nederland of Frankrijk komt om de gele hesjes te ondersteunen. Dat is ondenkbaar. Toen is het volkomen uit de klauwen gelopen,” benadrukte hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)




Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...