dinsdag 25 oktober 2022

Geef ons deze dag, ons dagelijks INFLATIE BROOD

Zaterdag 22 oktober 2022 door: Ethan Huff

Tags : broodburgerlijke onrustIneenstortingdollardollar overlijdeneconomieelektriciteitenergieEuropahongersnoodvoedselvoedselvoorzieningInflatiemarktcrashGeld printenrisicoschaarsteverhongeringtoeleveringsketen

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

8.150WEERGAVEN

 

(Natural news) Veel van de inputs die nodig zijn om gebakken goederen zoals brood en gebak te produceren - zaken als meel, noten en eieren - worden zo duur door corruptiegedreven inflatie dat bakkerijen in Europa nu een arm en een been moeten laten voor hun producten om te overleven.

De eigenaar van Moulins Bourgeois, een korenmolen in familiebezit in Frankrijk, zegt dat de prijs van tarwe alleen al de afgelopen maanden met meer dan 30 procent is gestegen. De elektriciteitsrekening om de molen te laten draaien schiet ook omhoog door de aanhoudende energiecrisis.

'De inflatie is brutaal hoog', zegt Julien Bourgeois, wiens familie eigenaar is van Moulins Bourgeois.

De molen levert meel aan ongeveer 1.000 bakkerijen in heel Frankrijk, die nu de prijzen voor baguettes met ongeveer 10 cent verhogen om het verschil te dekken. Dit klinkt misschien niet veel, maar het is nog maar het begin van wat snel verandert in een hyperinflatie

"Consumenten kunnen het zich veroorloven om voorlopig meer te betalen, maar de prijzen zullen blijven stijgen", waarschuwt Bourgeois. 'Het is zorgwekkend."

Zelfs vóór de recente prijsverhoging van 10 procent waren de kosten van stokbrood al met 8 procent gestegen in vergelijking met een jaar geleden. Het feit dat dit specifiek brood beïnvloedt, is nog onheilspellender omdat de Franse Revolutie, herinnert Bourgeois zich, 'begon over de prijs van brood."

De voedselprijzen stijgen sneller dan ooit tevoren

In vergelijking met een jaar geleden zijn de prijzen van bijna alles gestegen. Een eenvoudig brood, dat ongeveer de eenvoudigste vorm van voeding is, stijgt, samen met andere belangrijke essentiële zaken, met ongeveer 19 procent - de snelste stijging ooit.

Benzine en andere brandstoffen staan ook buiten de hitlijsten. En zoals je misschien hebt gemerkt, stijgen en dalen ze van dag tot dag met extreme volatiliteit, die op dezelfde manier nog nooit eerder in deze mate is voorgekomen.

De 'experts' geven allemaal de schuld aan de Russische invasie van Oekraïne, maar herinneren eraan dat inflatie en wankele markten al een probleem waren lang voordat Vladimir Poetin besloot de trekker over te halen.

Net zoals het Wuhan coronavirus (Covid-19) scamdemic die begin 2020 werd gebruikt als dekking voor de plotselinge marktcrash die toen plaatsvond - gevolgd door een kunstmatig herstel in Plunge Protection Team (PPT) -stijl - de oorlog in Oekraïne is de nieuwe politieke zondebok voor decennia van financieel misbruik, corruptie en wanbeheer door de bevoegdheden die er zijn.

In de hele Europese Unie (EU) zijn de voedselprijzen met bijna 16 procent gestegen, terwijl de energieprijzen met ongeveer 40 procent zijn gestegen. Soortgelijke inflatie doet zich ook voor in de Verenigde Staten, maar niet in dezelfde mate - althans  nog niet.

De Federal Reserve en haar Ponzi-regeling voor particuliere fiat-valuta vertonen grote scheuren die waarschijnlijk plaats zullen maken voor een massale sloop van de huidige economische orde. Zodra dat schip zinkt, zal de rest van de wereld snel volgen.

Op dit moment lijken alle ogen echter op Europa te gericht, dat op het punt staat een zeer donkere winter binnen te gaan zonder energie en betaalbaar voedsel, zoals de Times  waarschuwt:

'Als de prijs van brood stijgt, voelen mensen het meteen."

De broodinflatie is niet alleen een probleem in Frankrijk, maar ook in het nabijgelegen Duitsland, dat het afgelopen jaar met 18 procent is gestegen. Een Berlijnse bakkerij, Fine Bagels, zegt onlangs dat het zijn bagelprijzen met 10 cent heeft verhoogd na veel 'debat bij de bakkerij'."

"De eigenaren wilden de prijzen niet verhogen, maar uiteindelijk hadden we geen keus", zegt Alice Zuza, medewerker bij Fine Bagels.

De Westerse media, met inbegrip van the Times, blijft Rusland de schuld geven van dit alles, maar we weten beter. De donkere tijd waarin we binnenkomen, is lang aangebroken - en het zal lelijk worden.

To keep up with the latest news about hyperinflation and the collapse of the global economy, visit Collapse.news.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

NYTimes.com

NaturalNews.com

Bron: https://www.naturalnews.com/2022-10-22-give-us-this-our-daily-inflated-bread.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...