dinsdag 15 november 2022

Koningin Maxima houdt pleidooi voor ‘digitale gevangenis’: ‘Huiveringwekkende ontwikkelingen’


Maandag hield koningin Maxima voor de B20-bijeenkomst op Bali een toespraak waarin ze een lans brak voor de invoering van digitaal geld. Ze riep op om samen te werken met overheden om een infrastructuur voor digitaal geld te bouwen waarin je digitale identiteit gekoppeld kan worden aan je digitale portemonnee.

“Dat doen ze met liefde. Ze verdienen miljarden aan die digitale gevangenis. U wil het niet? Boeien,” twittert financieel journalist Arno Wellens.

Gevaarlijk

Maxima pleit voor een digitaal financieel systeem waar ‘iedereen van profiteert’. Ze heeft dit soort dingen al eerder gezegd en heeft zich ook bemoeid met de digitale euro.

SP-Kamerlid Mahir Alkaya heeft al een paar keer uitgelegd wat daar – potentieel – gevaarlijk aan is, waarom we daar héél goed op moeten letten en waarom we op 23 november naar het Kamerdebat over de digitale euro moeten komen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Weg uit de handen van koningin Maxima

Geen cash geld meer en alles wat jij betaalt, wordt gemonitord door de overheid. “Je kunt met digitaal geld alles in de gaten houden. Je kunt het zo programmeren dat bepaalde transacties niet meer mogelijk zijn,” aldus Alkaya.

De discussie hierover moet weg van de achterkamertjes, weg uit de handen van koningin Maxima – die niet een gekozen volksvertegenwoordiger is – en terug in het democratisch proces, stelt columnist Marianne Zwagerman, die spreekt van huiveringwekkende ontwikkelingen.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...