vrijdag 17 februari 2023

De burgers van de EU zijn in een moeras gesleurd en er is geen weg terug


Woensdag werd in het Europees Parlement gedebatteerd over het jaarverslag van de Europese Centrale Bank. Europarlementariër Gerolf Annemans (Vlaams Belang) had er geen goed woord voor over.

“Dit jaarverslag behoort tot de vele obligate nummertjes die in dit halfrond worden opgevoerd om de instellingen overeind te houden door een blanco cheque uit te delen met de goedkeuring van het Parlement. Even obligaat zijn in dit verslag zinnen verwerkt waarin het Parlement ‘zijn bezorgdheid uit’, dit jaar meer bepaald over de historisch hoge inflatie, die zoveel Europeanen in de misère duwt,” zei Annemans.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Onnatuurlijke munt

“Laten we elkaar in de ogen kijken en nagaan waar deze inflatie vandaan komt. Deze inflatie is het gevolg van een geldcreatie waarvan wij dit jaar de tiende verjaardag vieren. De euro is een onnatuurlijke munt, die gecreëerd is om politieke redenen, met louter politieke criteria en tegen de wetenschappelijke vragen in of één muntzone wel geschikt is voor landen en entiteiten die economisch zo ver uit elkaar liggen,” voegde het Europarlementslid toe.

Wurginstrument

“De elite van de Europese Unie, de meerderheid in het Parlement, heeft niettemin volgehouden om meer politieke eenheid te kunnen afdwingen en het begrotings-, het economisch en zelfs het sociaal beleid van de lidstaten te kunnen bepalen. De munt is een wurginstrument van deze eenheidsstaat. Toen deze onnatuurlijke munt begon te destabiliseren, hebt u bij Mario Draghi aangeklopt om koste wat het kost geld in dit systeem te pompen. Nu is er geen weg terug en tracht u met de verhoging van de rente weer greep te krijgen op de situatie,” benadrukte hij.

De burgers van de Unie zijn de slachtoffers van dit verhaal. Uw politieke dromen over een eengemaakt Europa hebben hen in een monetair en economisch moeras gesleurd, aldus Annemans.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...