vrijdag 17 februari 2023

Duitse econoom: “Great Reset zal een crash veroorzaken die erger is dan in de jaren dertig”

 december 30, 2020   17   9580 


De Great Reset is echt, het gebeurt nu en zal leiden tot verwoesting erger – “veel, veel erger” – dan de Weimar Republiek, waarschuwt een Duitse econoom.

Dr. Antony Mueller, hoogleraar economie, zegt dat de Corona-pandemie wordt gebruikt als dekmantel voor de globalistische elite om kleine bedrijven te vernietigen en een nieuwe wereldorde te bespoedigen die gebaseerd is op “expertocratie, klimaatgroene religie en brute ontvolking”.

Deze globalistische elite – geïnspireerd door de “Build Back Better” campagne van het World Economic Forum voor een “Fourth Industrial Revolution” en door de “Agenda 2030” van de Verenigde Naties – vermoordt Main Street, samen met duizenden banen, door economieën in de hele westerse wereld in een bijna permanente lockdown te houden, schrijft Delingpole.

De meeste mensen hebben het nog niet gemerkt, want op dit moment kunnen regeringen het zich veroorloven om hen subsidies en bijstandsuitkeringen te geven. Maar de vraag is: “Voor hoe lang?”. We weten dat er een einde komt aan dit geld en dat het snel voorbij zal zijn. Vervolgens zie je massale werkloosheid in heel Europa, terwijl het ene land een ander land naar beneden trekt.

De komende economische crisis zal erger zijn dan ooit tevoren, omdat alle landen in de westerse wereld tegelijkertijd verarmd zullen raken en elkaar niet meer kunnen helpen.

We zien de vernietiging van de economie in alle westerse landen – van de VS en Canada tot Nieuw-Zeeland en West-Europa. 2020 als een grote catastrofe in wording. Het is gewoon nog niet zover, maar het zal erger zijn – veel, veel erger – dan Weimar.

Het was het verval van de Duitse Weimarrepubliek – een periode van hoge werkloosheid, armoede en hyperinflatie – die leidde tot de opkomst van Hitler. Maar hoe erg het ook was, de komende depressie zal veel erger zijn, omdat de samenleving meer versnipperd is en minder gezinsgericht en religieus.

In Weimar had je nog steeds grote delen van de bevolking die religieus waren – wat hen een gevoel van gemeenschap en wederzijdse hulp gaf. Ze hadden ook sterke families. Nu heb je van Spanje tot Ierland alleenstaande huishoudens, wat het veel moeilijker zal maken voor mensen om te overleven.

De andere factor die deze depressie uniek afschuwelijk zal maken, is dat, omdat alle kleine bedrijven methodisch en opzettelijk worden weggevaagd door overheidsfiat, er niets zal zijn dat het gewone leven draaglijk maakt.

We weten bijvoorbeeld dat Argentinië economische crashes heeft gekend. Maar ze waren altijd te overleven omdat er altijd kleine bedrijven waren – je kon je auto laten repareren, naar de slager gaan voor vlees, de bars en cafés bleven open. In deze nieuwe crash zullen de bars en cafés allemaal gesloten zijn.

Dit heeft niets te maken met het virus, zegt Professor Mueller, maar alles wat te maken heeft met het overheidsbeleid: “De echte pandemie zal het effect zijn van de lockdown”.

We hadden een voorproefje in 2008. Herinner je je de foto’s van rijen van mensen die wachten om hun geld bij de bank op te nemen? Dit zou wel eens kunnen gebeuren, want je zult een ineenstorting van het krediet krijgen… De werkloosheid zal komen. De regering zal geen geld hebben. Het zal een mega-inflatie zijn of een grote inkrimping.

Het was niet het virus dat dit deed. Het was de lockdown. De meeste mensen kunnen het niet begrijpen, want de dimensie explodeert alles wat we gewend zijn.

De geschiedenis kent vele voorbeelden waarbij we vragen: “Hoe konden ze dit doen?” Maar ze deden het wel.

Men moet niet rekenen op bezit van geld. Mensen zeggen: ‘Oh, ik heb een pensioen’. Maar de overheid kan je pensioen niet betalen. ‘Oh, ik heb wat spaargeld’. Maar je krijgt geen toegang tot je spaarrekening.

Mueller zegt dat de prognose somber is, maar z’n rampzalige scenario komt misschien niet uit als de westerse economieën tot bezinning komen.


Gates, WEF, Club van Rome en de wens om de wereldbevolking te verminderen

 

De beste onmiddellijke hoop was, zegt hij, zou zijn geweest als Donald Trump was herkozen.

Dit zou een einde hebben gemaakt  aan de lockdowns, met  een sterk, snel herstel, en de Europeanen zouden dan al snel volgen.

 


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/duitse-econoom-great-reset-zal-een-crash-veroorzaken-die-erger-is-dan-in-de-jaren-dertig/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...