vrijdag 17 maart 2023

Sinds de oudheid zijn dennennaalden een belangrijk onderdeel van een levendige gezondheid

Woensdag 15 maart 2023 door: Ethan Huff

Tags: alternatieve geneeskunde, antiviraal, voedselkuren, eten is medicijn, lekker eten, goede gezondheid, genezing, gezondheidswetenschap, kruidengeneeskunde, kruiden, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke gezondheid, natuurlijke geneeskunde, natuurgeneeskunde, fytonutriënten, dennennaalden, remedies, superfoods, thee

Dit artikel kan uitspraken bevatten die de mening van de auteur weergeven


(Natural News)  Gedurende honderden jaren hebben inheemse bevolkingsgroepen ten volle   ten volle geprofiteerd geprofiteerd van dennennaalden en verschillende andere stoffen die zijn verzameld uit pijnbomen en die levendige immuniteit, ademhaling en cardiovasculaire en neurologische prestaties ondersteunen.

Enkele van de vroegst bekende toepassingen van dennen voor de gezondheid dateren uit 1536 toen de Iroquois Jacques Cartier schors en naalden van dennen gaven om hem en zijn ernstig zieke bemanning te behandelen. Deze dennenverbindingen leverden de vitamine C die de mannen destijds nodig hadden om scheurbuik te behandelen.

Snel vooruit naar vandaag en dennennaalden en thee gemaakt van dennennaalden krijgen prominente aandacht van zowel wetenschappers als artsen die werkzaam zijn op het gebied van gezondheid en welzijn.

"Dennennaalden, vooral die van oostelijke witte dennen (Pinus strobus), staan erom bekend veel verschillende verbindingen en voedingsstoffen te leveren, waaronder antioxidanten, vitamine C, etherische oliën, aminozuren en flavonoïden", schrijft Lance Schuttler voor The Epoch Times.

"Een van de meest fascinerende verbindingen die wetenschappers in 2021 opnieuw begonnen te bespreken, is het natuurlijk voorkomende  natuurlijk voorkomend shikiminezuur dat wordt aangetroffen in sommige dennensoorten, zoals de (in de VS) oostelijke witte dennen."

(Gerelateerd: bekijk onze  eerdere berichtgeving  met Jeffrey Prather die tijdens de “pandemie” de Health Ranger alles vertelde over de gezondheidsvoordelen van dennennaalden en andere natuurlijke remedies voor covid.)


Het primaire actieve ingrediënt in Tamiflu is afkomstig van dennennaalden

Als het gaat om covid en andere vormen van griep en verkoudheid, zijn dennennaalden een krachtige, maar algemeen over het hoofd geziene remedie die de afgelopen jaren talloze levens had kunnen redden.

Dennennaalden zitten boordevol shikiminezuur, dat toevallig het belangrijkste actieve ingrediënt is in het antivirale medicijn Oseltamivir, dat ook in de handel bekend staat als Tamiflu.

Tamiflu werd gepusht tijdens de "pandemie" als remedie tegen het Chinese virus, terwijl er weinig of geen aandacht werd besteed aan de planten waarvan de bestanddelen, met name shikiminezuur, zijn afgeleid.

Voor het eerst ontdekt in 1885 door de Nederlandse chemicus Johan Fredrik Eykman, is shikiminezuur in de biologie ook bekend als de Shikimate Pathway. Dit pad is cruciaal voor het leven en omvat een pad in zeven stappen dat wordt gebruikt door bacteriën, schimmels, archaea, algen, sommige protozoën en planten voor de biosynthese van vitamines, folaten en de aromatische aminozuren fenylalanine, tyrosine en tryptofaan.

"Deze aminozuren helpen bij de productie van neurotransmitters en verbindingen zoals serotonine, melatonine, epinefrine, dopamine, CoQ10 en schildklierhormoon - met name door de hulp van gunstige darmbacteriën", legt Schuttler uit.

Een ander ding dat shikiminezuur doet, is een gezonde bloedplaatjes- en cardiovasculaire functie bij mensen ondersteunen. Het ondersteunt ook een gezond darm- en spijsverteringssysteem en verbetert tegelijkertijd de integriteit en functionaliteit van de myeline-omhulling, een vetachtige substantie die neuronen omringt en functioneert als "isolatie" voor al hun elektrische communicatie.

"Shikiminezuur staat er ook om bekend antibacteriële, schimmelwerende, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen uit te oefenen, naast andere belangrijke eigenschappen", voegt Schuttler toe.

Misschien niet verrassend, veel van de chemische verontreinigingen die de toxische  Amerikaanse voedselvoorziening teisteren, interfereren met de ‘shikimate pathway’. Verschillende pesticiden en herbiciden, waaronder het beruchte Roundup (glyfosaat) herbicide van Monsanto, zijn vijanden van het shikimate-pathway.

“Het pesticide creëert een aantal verschillende schadelijke en opmerkelijke effecten, zoals het remmen van de cruciale cytochroom p450-enzymen en het onderdrukken van de functie van het p53-gen. Dit specifieke gen staat bij wetenschappers losjes bekend als de 'bewaker van het genoom',' merkt Schuttler verder op.

“Met betrekking tot de ‘shikimate pathway’ richt glyfosaat zich op dit proces van zeven stappen door een sleutelenzym te remmen dat bekend staat als EPSPS (5-enolpyruvylshikimaat-3-fosfaatsynthase). Wanneer EPSPS wordt geremd, wordt de opbouw van de aminozuren die nodig zijn voor de aanmaak van eiwitten geblokkeerd en sterft de plant af.”

Het laatste nieuws over natuurlijke remedies zoals dennennaalden vind je op Cures.news.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

TheEpochTimes.com

NaturalNews.com

Bron: https://www.naturalnews.com/2023-03-15-pine-needles-important-part-vibrant-health.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...