woensdag 28 juni 2023

‘Als de ECB-president dit soort walgelijke drek kan spuwen, wordt het hoog tijd het hele instituut op te heffen’


Vrijdag zei president van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde tijdens een top in Parijs dat ‘klimaatverandering inflatie beïnvloedt’. Ja, echt.

“En inflatie is het beest dat alle centrale bankiers – of ze een groen jasje dragen of niet – willen temmen en disciplineren,” zei Lagarde.

(Video verwijderd? Klik hier...)

‘Klimaatverandering beïnvloedt onze balans’

Ze voegde toe dat het onze balans beïnvloedt. “Of het nu gaat om een balans van drie biljoen of zeven biljoen, hij wordt beïnvloed door klimaatverandering.”

Inflatie wordt dus volgens de ECB-baas niet veroorzaakt door het beleid van de ECB, maar door klimaatverandering.

Opheffen

Veiligheidskundige en auteur Bart Brands haalt op social media fel uit: “Als de president van de ECB dit soort walgelijke drek kan spuwen, wordt het hoog tijd het hele instituut op te heffen.”

Fondsmanager en auteur Ronnie Stoeferle voegt toe: “Nee. Jij beïnvloedt inflatie, Christine!”

Rente verder omhoog

De ECB gaat de rentetarieven in het eurogebied in juli verder verhogen in de strijd tegen de hoge inflatie, kondigde Lagarde deze week aan. Volgens haar is het ook onwaarschijnlijk dat de ECB op korte termijn kan zeggen dat de rente zijn piek heeft bereikt. Ze lijkt daarmee voor te sorteren op verdere verhogingen.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...