zondag 2 juli 2023

Artsen koppelen Pfizer, Moderna vaccins aan levensbedreigende bloedziekte

 februari 10, 2021  20952   3 

 


Trombocytopenie betekent dat er te weinig bloedplaatjes (trombocyten) in het bloed aanwezig zijn. Normaal heeft men tussen de 150 en 450 miljard bloedplaatjes per liter bloed.

Een tweede New York Time’s artikel citeert artsen die zeggen dat de mRNA-technologie die wordt gebruikt in Covid-vaccins immuun trombocytopenie kan veroorzaken, een bloedaandoening die vorige maand leidde tot de dood van een arts in Florida na zijn eerste dosis van het Pfizer-vaccin.

Voor de tweede keer in minder dan een maand tijd heeft The New York Times een artikel gepubliceerd over mensen die een zeldzame auto-immuunziekte ontwikkelden na het ontvangen van Covid-vaccins.

Het artikel van maandag ging over twee vrouwen, die beiden als gezond werden beschreven voordat ze het Moderna-vaccin kregen. De vrouwen, 72 en 48 jaar oud, worden nu behandeld voor immuun trombocytopenie (ITP), een aandoening die ontstaat wanneer het immuunsysteem bloedplaatjes aanvalt (een bloedbestanddeel dat essentieel is voor de bloedstolling) of de cellen die ze aanmaken, aldus de Times.

Op 13 januari berichtte de Times over de dood van Dr. Gregory Michael, een arts uit Florida die 15 dagen na de toediening van het Pfizer-vaccin overleed. Michael, die 56 jaar oud was en door zijn vrouw werd omschreven als “kerngezond”, kreeg drie dagen na zijn vaccinatie ITP. Hij stierf aan een hersenbloeding op 3 januari. Zoals Frontnieuws op 15 januari meldde, zei Dr. Jerry L. Spivak, een expert op het gebied van bloedstoornissen aan de Johns Hopkins Universiteit, dat het een “medische zekerheid” was dat het Pfizer vaccin tot Michael’s dood had geleid.

Spivak, die werd geïnterviewd voor het artikel in de Times van maandag, herhaalde het verband tussen het vaccin en ITP. Een andere arts, Dr. James Bussel, een hematoloog en professor emeritus aan Weill Cornell Medicine die meer dan 300 wetenschappelijke artikelen heeft geschreven over de bloedplaatjesaandoening, zegt ook dat hij denkt dat er een “mogelijk” verband is tussen de vaccins en ITP.

“Ik ga ervan uit dat er iets is dat de mensen die trombocytopenie ontwikkelden vatbaar maakte, gezien het kleine percentage van ontvangers. Dat dit gebeurt na een vaccin is bekend en is bij veel andere vaccins gezien. Waarom het gebeurt, weten we niet”, vertelt Bussel de Times.

Bussel en een collega, Dr. Eun-Ju Lee, hebben 15 gevallen van ITP geïdentificeerd bij ontvangers van Covid-vaccins door te zoeken in de database van de Amerikaanse overheid – het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) – of door overleg met andere artsen die patiënten behandelen, en hebben een artikel over hun bevindingen ingediend bij een medisch tijdschrift, aldus de Times.

In een verklaring aan de Times zei Pfizer dat het op de hoogte was van gevallen van ITP bij “vaccinontvangers” en dat het bedrijf “relevante informatie verzamelt” om te delen met de U.S. Food and Drug Administration.

De vaccinmaker voegde er echter aan toe dat “we op dit moment niet in staat zijn geweest om een oorzakelijk verband met ons vaccin vast te stellen”. Moderna gaf ook een verklaring, maar ging niet in op de gevallen van ITP, en zei alleen dat het “voortdurend toezicht houdt op de veiligheid van het Moderna Covid-19-vaccin met behulp van alle gegevensbronnen” en routinematig veiligheidsinformatie deelt met regelgevende instanties.

Direct na Michael’s dood zei Pfizer dat er “geen aanwijzingen waren – noch uit grote klinische studies, noch onder mensen die het vaccin hebben gekregen sinds de overheid het gebruik ervan vorige maand goedkeurde – dat er een verband zou kunnen zijn met trombocytopenie”.

Maar, zoals Lyn Redwood, RN, MSN, presidente emeritus en directeur van Children’s Health Defense destijds zei, de verklaring van Pfizer strookte niet met de feiten – omdat ITP een bekende bijwerking is die in verband wordt gebracht met vaccinaties.

Het vaccin dat het vaakst betrokken is bij ITP is het mazelen-bof-rubella (MMR) vaccin, waarbij de ziekte voorkomt bij ongeveer 1 op de 25.000 tot 40.000 doses van het vaccin, zei Redwood.

ITP is ook in verband gebracht met hepatitis A en B virus (HBV)humaan papilloma virus (HPV)varicella-zoster, difterie-tetanus-acellulaire pertussis (DTap)polio en pneumokokken vaccins.

Volgens de Times is ITP “over het algemeen goed te behandelen”, maar kan het maanden aanhouden of chronisch worden en jaren aanhouden. De American Hematology Society adviseert patiënten die al ITP hebben zich te laten vaccineren, “maar na overleg met hun hematoloog”.

Intussen zijn de twee vrouwen die gisteren in de Times werden genoemd, herstellende. Luz Legaspi, 72 jaar, werd op 19 januari in het ziekenhuis van New York City opgenomen met een ernstig geval van ITP, maar is nu weer thuis en wordt door haar dochter verzorgd.

Een 48-jarige vrouw uit Texas, die vroeg of de Times haar naam niet wilde gebruiken, lag vier dagen in het ziekenhuis en kreeg bloedplaatjestransfusies, immuunglobulinen en steroïden om haar aantal bloedplaatjes weer op peil te krijgen – een situatie die ze als “angstaanjagend” omschreef. Ze zei dat haar dokter haar had gezegd dat ze de tweede dosis van het Moderna-vaccin moest nemen, maar ze heeft nog niet besloten of ze dat zal doen.

The Defender heeft contact opgenomen met het Florida Department of Health voor een update over het onderzoek naar Michael’s dood, maar had binnen de gestelde termijn nog niets gehoord. De gezondheidsdienst van Florida en de Centers for Disease Control and Prevention onderzoeken de dood.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/artsen-koppelen-pfizer-moderna-vaccins-aan-levensbedreigende-bloedziekte/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...