dinsdag 31 oktober 2023

Zoon van medeoprichter WEF: ‘De WHO is géén gezondheidsorganisatie’

 

De Zwitser Pascal Najadi heeft Pfizer voor het Hooggerechtshof van de staat New York gesleept vanwege de vaccinatieschade die hij heeft opgelopen.

Najadi, wiens vader het World Economic Forum mede heeft opgericht, stelt dat het Pfizer-vaccin zijn gezondheid heeft beschadigd en zijn leven met 20 jaar heeft verkort.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gigantische misdaad

Dit is de tweede zaak die hij heeft aangespannen. Eerder klaagde hij de Zwitserse president Alain Berset aan wegens het misleiden van het Zwitserse volk over de vaccinaties.

Nadat hij drie vaccinaties had gehaald, bleek uit bloedonderzoek dat Najadi een auto-immuunziekte heeft die dodelijk lijkt te zijn.

“Dit is een gigantische misdaad,” zei hij in een interview met Rebel News.

Stop deze machine

Tegen alle gevaccineerden zegt hij: 

“Ten eerste: wees niet bang. 

Ten tweede: spreek je uit, ga naar je artsen, probeer erachter te komen hoe erg de schade is. Ze hebben gif geïnjecteerd bij mensen. 

Doe aangifte. Praat met Kamerleden. Stop deze machine, de WHO, die adviseert om zulk spul te injecteren.”

“De WHO is géén gezondheidsorganisatie,” benadrukte Najadi.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Er voltrekt zich voor onze ogen nog een genocide waar de media niet over (willen) berichten


Jonge mensen – twintigers, dertigers en veertigers – krijgen agressieve en snelgroeiende ‘turbokankers’. De Canadese arts William Makis, die in zijn carrière zo’n 20.000 kankergevallen heeft gediagnosticeerd, zegt: “Dit is iets wat ik nog nooit eerder heb gezien.”

Vrouwen van in de 20 worden gediagnostsiceerd met stadium IV borstkanker. Mannen en vrouwen van in de 20 en 30 worden gediagnosticeerd met stadium IV darmkanker. Mensen worden gediagnosticeerd met leukemie die binnen dagen of zelfs uren na diagnose dodelijk is. Lymfomen die je binnen enkele maanden doden. “Ik heb dit nog nooit gezien,” benadrukt de oncoloog in gesprek met Jim Ferguson.

Nog nooit kankers gezien die zich zo gedragen

Het begon Makis op te vallen dat relatief jonge artsen opeens extreem agressieve kankers kregen. Een arts van in de 30 bleek stadium IV maagkanker te hebben. Hij was binnen een jaar dood. Jonge individuen van in de 20 en 30 met zeer zeldzame hersenkankers. En in alle gevallen stadium IV. En in alle gevallen binnen enkele maanden dodelijk.

“Ik heb nog nooit kankers gezien die zich zo gedragen. Ze groeien zeer snel en dienen zich pas in een laat stadium aan,” aldus Makis.

Stille genocide

Canada telt ongeveer 100.000 artsen. De oncoloog schat dat 99,9 procent van hen ‘gevaccineerd’ is tegen corona.

Er voltrekt zich nog een genocide waar de media niet over (willen) berichten. De betrokkenen zijn nog steeds op vrije voeten en vertellen jou dat je meer moet nemen van datgene wat deze genocide veroorzaakt. Het is de stille genocide. Geen bommen. Slechts naalden. ‘Haal gewoon je prik’, aldus auteur en spreker David Icke.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Huizenbezitters moeten verplicht renoveren en dit gaat het kosten

Dit jaar voerde de regering van Vlaanderen een renovatieplicht in. Uit onderzoek blijkt dat deze maatregel een gemiddeld gezin tot zo’n 80.000 euro gaat kosten.

Vanaf nu moeten huizen in Vlaanderen binnen vijf jaar na verkoop aan een zogeheten EPC-score voldoen. Hiermee wordt verwezen naar de energieprestatiecoëfficiënt. Huizenbezitters die daar niet aan voldoen, riskeren een boete tot maximaal 200.000 euro of zelfs een onbewoonbaarverklaring.

35 miljoen woningen

De regering beweert dat dit moet van Europa, maar dat blijkt niet te kloppenschrijft Lode Goukens voor website Doorbraak. De renovatieplicht bestaat nergens in Europa, ook niet in Nederland.

Wel is er in maart dit jaar een soort Europese renovatieplicht goedgekeurd waar 35 miljoen woningen in de EU onder zouden vallen. Die renovatieplicht zou huizenbezitters in Duitsland alleen al 254 miljard euro kosten, becijferde de bank KfW. Deze Europese renovatieplicht is nog niet rond en het is nog maar de vraag of hij er ook daadwerkelijk gaat komen.

Moet dat nou?

“De Vlaamse regering zadelt de huiseigenaren op met een fors bedrag aan verbouwingskosten. Vaak tienduizenden euro’s voor een energiebesparing van jaarlijks enkele honderden euro’s. Moet dat nou?” vraagt Goukens.

Auteur Steven Arrazola de Oñate reageert: “Helaas is de Vlaamse regering al even totalitair als onze federale Vivaldi-maffia.”

Straks ook bij ons?

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Stedelijk veldvoedsel: 5 eetbare planten om te foerageren in de stad

 oktober 31, 2023

Wil je naar veldvoedsel zoeken? Dat is gemakkelijk als je op een afgelegen plek in het wild woont. Maar wie in meer landelijke gebieden woont, wordt geconfronteerd met uitdagingen als het gaat om plantendiversiteit en beschikbaarheid. Het goede nieuws is dat stadsmensen niet buitengesloten hoeven te worden, schrijft Lyza Hayn.

Ze moeten alleen buiten de gebaande paden denken.

Hoewel stedelijke landschappen niet het smörgåsbord van smakelijke eetbare dingen bieden dat je in een echt bos vindt, kunnen ze een ware schatkamer van vitale voedingsstoffen zijn – als je weet waar je op moet letten.

5 Eetbare planten om te zoeken in de stad

De volgende lijst is zeker niet volledig. Het is gewoon een startpunt met vijf eetbare planten die er in overvloed zijn, rijk aan voedingsstoffen en gemakkelijk te herkennen. Als je deze eenmaal onder de knie hebt, kun je verder gaan met zeldzamere planten en meer regiospecifiek veldvoedsel.

1. Paardenbloem


   Taraxacum. (2023, 16 oktober). In Wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/Taraxacum

 

Paardenbloem, in de wetenschappelijke gemeenschap bekend als Taraxacum officinale, is een hardnekkige vaste plant die op elk continent groeit behalve Antarctica. Het is niet alleen een mild antimicrobieel middel dat je kunt gebruiken voor persoonlijke hygiëne als de SHTF toeslaat, maar het is ook een heerlijk en ongelooflijk voedzaam stedelijk voedsel.

Wanneer: Paardenbloem kun je vinden van de vroege lente tot de late herfst. Het is echter het beste om de groente in de late lente of vroege herfst te oogsten. Ze zijn het verst en het malst voordat de bloemen bloeien, maar blijven smakelijk tot ze verdwijnen voor de winter.

Waar: Paardenbloem is ongelooflijk veerkrachtig en gedijt zelfs in de slechtste omstandigheden. Je vindt deze felle bloem misschien in je eigen tuin of in de gemeenschappelijke buitenruimte van een appartementencomplex. Hij groeit in open weiden en komt vaak voor in parken, bermen en sloten. Paardebloemen groeien zelfs tussen straatstenen of op het trottoir!

Hoe: Paardenbloemen, wortels en bladeren zijn allemaal goed om te eten. De wortels moet je koken – ze zijn lekker als je ze roostert, stoomt of zelfs frituurt. De felgele bloemen voegen een vleugje sappige kleur toe aan thee, salades en gebakken producten. De groene bladeren zitten boordevol voedingsstoffen en zijn een krachtpatser van vitamine A, C, K en mangaan. Je kunt ze mengen in smoothies, stoven of rauw eten in salades.

2. Paarse dovenetel

    Door Jordon Fuquea – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67733681

 

Paarse brandnetel, of Lamium purpureum als je je een beetje sjiek voelt, is een voorbode van de lente en een trots lid van de muntfamilie. Met zijn kleine maar betoverende paarse bloemen en opvallende stapels gekartelde driehoekige bladeren scoort deze laagliggende plant hoog op het gebied van gezondheid en voeding.

Wanneer: Paarse dovenetel is vaak het eerste wilde eetbare dat je kunt verzamelen zodra de sneeuw smelt. De plant verschijnt vroeg in de lente en kan het een maand of twee volhouden, maar foerageer zolang het nog kan. Deze plant is niet competitief en zal afsterven als het seizoen warmer wordt en er sterkere soorten opkomen.

Waar: Paarse dovenetel overspoelt mijn gazon in het vroege voorjaar. Hij groeit rond stadsparken, begraafplaatsen, tuinen of wandelpaden. Kijk langs zelden gebruikte bermen om dikke plekken te vinden of speur de plantenbakken van lokale bedrijven af om een paar bladeren te pakken.

Hoe: Paarse dovenetel zit boordevol antioxidanten, vitaminen, vezels en heeft zelfs een beetje ijzer. De paarsachtige bladeren en bloeiende toppen zijn een uitstekende thee, toevoeging aan salades of basis voor smoothies. Je kunt met paarse dovenetel koken net als met spinazie of boerenkool, of je kunt het drogen en gebruiken als een aards kruid.

3. Perilla munt

    Door User:Dalgial – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5645075

 

Perilla munt staat in de wetenschappelijke wereld bekend als Perilla frutescens. In mijn streek noemen we het biefstukplant of Chinese basilicum. Verschillende variëteiten gedijen goed in stedelijke omgevingen, waardoor het een perfecte plant is om je tanden in te zetten.

Wanneer: Perilla steekt zijn kop op als het weer warm wordt en houdt aan tot het begint te vriezen. Ik vind de beste exemplaren van juli tot november, hoewel ze ook buiten deze periode kunnen verschijnen, afhankelijk van waar je woont.

Waar: Perilla is veelzijdig. Hij houdt van vochtige grond en groeit vaak langs wegen in afwateringssloten. Als je een groenstrook hebt in je stad, zoek dan langs de beekbeddingen en de onderbegroeiing. Perilla gedijt ook op andere plekken met verstoorde grond. Zoeken in akkers, voederplaatsen en schuren aan de rand van de stad kan vruchtbaar zijn.

Hoe: Perilla heeft een heerlijk pittige smaak en werkt goed als kruid. Door het te koken wordt de pittigheid wat afgezwakt. Als je een uitzonderlijk grote oogst hebt, kun je het koken en gebruiken als koolrabi of spinazie. Ik maak graag geïnfuseerde azijn, kruidenmengsels en perilla soep met de bladeren. De zaden zitten vol met hart-gezonde omega’s en hebben een lekkere smaak als je ze perst voor olie.

Pro Tip: Perilla is geweldig voor mensen maar kan dieren ziek maken, dus boeren, ranchers en huiseigenaren hebben er een hekel aan. Als je stukken ziet groeien op privéterrein, is het vaak de moeite waard om te vragen of je ze mag plukken. Als de eigenaar weet wat het is, wil hij er misschien graag vanaf!

4. Grote klis

    Door Christian Fischer, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4470042

 

Je hebt klis ongetwijfeld wel eens gezien. Dit reusachtige, belachelijk uitziende tweejarige onkruid is lid van de Arctium familie en er komen wereldwijd tientallen verschillende eetbare soorten voor. Je herkent het aan de stekelige paarse bolbloemen, maar het is belangrijk om te onderzoeken welke soorten er in jouw omgeving groeien en je vertrouwd te maken met hoe ze eruit zien.

Wanneer: Klis ontspruit in de lente en leeft twee jaar. In het eerste jaar ontwikkelt de plant een smakelijke penwortel, maar het volgende jaar komt de bloem uit. Om te oogsten is het beter om de plant te pakken voordat hij bloeit, omdat hij daarna bitter wordt. De optimale tijd om te oogsten is de winter van het eerste jaar van een klisplant, omdat de wortel dan al genoeg gegroeid is om de moeite waard te zijn.

Waar: Klis hangt rond bij paden en bosranden waar de zaadverspreidende dieren rondzwerven. Je vindt klis op plaatsen waar de grond is verstoord op wandelpaden en hij houdt ervan om rond te dolen op braakliggende terreinen. Kijk rond parken, sloten en eigendomsgrenzen waar niemand graag maait.

Hoe: Het beste deel van klis is de wortel. Die is niet alleen mals en smaakvol als je hem op de juiste manier bereidt, maar zit ook boordevol antioxidanten, vitamine B6 en kalium. De bladeren zijn minder lekker, maar zijn eetbaar als ze gekookt zijn. Je kunt ze gebruiken als omhulsel voor het koken van andere dingen, net zoals je druivenbladeren of maïschillen zou gebruiken.

5. Kattenstaarten

    https://en.wikipedia.org/wiki/Typha Door Silverije

 

Ik heb kattenstaarten altijd “corndogplanten” genoemd omdat de bloeiende delen lijken op gefrituurde deegcilinders. Ze smaken helemaal niet naar maïskoekjes, maar ze zijn veel gezonder en veel goedkoper. Ik maak deze statige leden van de Typha-familie elk jaar tot een vast onderdeel van mijn lentedieet en ik bewaar de restjes om de hele winter van te genieten.

Wanneer: Kattenstaarten schieten omhoog in de lente en groeien de hele zomer door tot in de herfst. Het beste deel van de plant zijn de eetbare scheuten, die je het beste kunt oogsten in het late voorjaar voordat de plant bloeit. Als de plant eenmaal bloeit, kun je de knoppen en het stuifmeel nog steeds verzamelen als voedsel.

Waar: Dit is een waterplant. Kattenstaarten groeien in stilstaand water en gedijen zelfs in enkele centimeters modder. Je moet je flink inwerken om ze te oogsten, maar het resultaat is de moeite waard. Ze groeien meestal in dichte clusters, dus je kunt er in één keer veel verzamelen. Kijk in de altijd natte gebieden rond je stad, zoals afwateringssloten, kanalen en vijvers.

Hoe: De meeste delen van de kattenstaart zijn eetbaar, maar het beste deel is de jonge scheut, die meer dan een meter lang kan worden. Eenmaal geoogst, verwijder dan de schil door hem af te pellen. Je kunt de jonge scheuten rauw eten, inmaken of koken zoals uien.

Pro Tip: Als je het ene jaar kattenstaarten ziet, ga dan het volgende jaar terug naar dezelfde plek om malse scheuten te oogsten. Soms kun je jonge scheuten van kattenstaart vinden waar de kattenstaart van vorig jaar nog zichtbaar is.

Heb je ooit naar eetbare planten gezocht in de stad?

Heb je al honger? Ik kan het je niet kwalijk nemen! Nu je een aantal veelvoorkomende eetbare planten in de stad kent, kun je naar buiten gaan en gaan foerageren, waar je ook woont.

Heb jij al eens foerageerwerk gedaan? Heb je tips voor andere voedselbronnen? Zijn er andere wilde eetwaren die je aanbeveelt en die overal makkelijk te vinden zijn?

Laten we het bespreken in de commentarensectie!

Over Lyza

Lyza Hayn is een inheemse Ozark bosbewoner en doorgewinterde survival keuken whiz. Foerageren is haar passie en wildcrafting is haar (vlierbessen)jam. Ze weet hoe ze honderden wilde eet- en drinkwaren moet verzamelen, koken en conserveren en ze kan nog tientallen andere producten tinctureren en farmaceutiseren. Door zich te richten op alternatieve voedselbronnen en natuurlijke remedies, weet Lyza dat we allemaal een onafhankelijkere levensstijl kunnen leiden. Haar missie is om anderen te helpen de wereld om hen heen te gebruiken om hun afhankelijkheid van gevestigde systemen te verminderen en een meer zelfvoorzienende toekomst te creëren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/stedelijk-veldvoedsel-5-eetbare-planten-om-te-foerageren-in-de-stad/

Hulleman: ‘Wat u misschien niet wilt horen is dat dit uw verdiende loon is

Het doet pijn aan mijn ogen om te zien wat er allemaal gebeurt, zegt jurist Sven Hulleman in een nieuwe video. “Ik kan het eigenlijk niet langer aanzien.”

“Uw pensioenen zijn weg,” zegt hij tegen de 50-plussers. 

“Uw boerderijen zijn onderdeel van het slavensysteem van overheid en bank,” zegt hij tegen de boeren. 

“Uw vrijheden en burgerrechten zijn niets waard,” zegt hij tegen de burgers.

“Uw overheid is er niet voor u, u bent slaaf van het systeem. 

Het geld dat u verdient, is niets waard,” vervolgt Hulleman. “U verliest altijd. 

En wat u misschien niet wilt horen, is dat dit uw verdiende loon is.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Eén grote pijnlijke ellende

Universiteiten die zichzelf verkopen aan grote bedrijven en zo kennis en wetenschap verkwanselen, verkocht hebben aan de hoogste bieder. “Dat heeft u gedaan.”

De EU die soevereiniteit heeft afgepakt van dit land, die belastinggeld uit de zakken klopt, de ECB die ongelimiteerd geld bijdrukt en zo uw economie ondermijnt, waarin u uw dagelijks brood moet verdienen. “Dat heeft u zelf gedaan en/of laten gebeuren.”

Uw zogenaamde onafhankelijke media, in de handen van de adverteerders en van de Belgische mediamagnaten, die ervoor zorgen dat u geen nieuws en informatie meer krijgt, maar alleen maar propaganda. “Ook dat heeft u gedaan.”

Uit luiheid en comfort is deze samenleving één grote pijnlijke ellende geworden, stelt Hulleman vast.

Daarmee bedreigen zij uw veilige wereldbeeld

“En het is hier prachtig. We hebben het toch goed? En ach, al die camera’s, we hebben toch niets te verbergen? Al die nare complotdenkers die u confronteren met al die onzin die zij bedenken over wat er hier gebeurt. Die mensen zoeken overal wat achter. En daarmee bedreigen zij uw veilige wereldbeeld,” zegt hij.

“En dan is het maar goed dat er organisaties zoals de VN en het WEF en allerlei niet-bestaande geheime organisaties zijn die even de kam erdoorheen halen, vindt u niet?”

“Bent u de frustratie niet beu, dat u zegt: dit gaat fout? En dat iedereen u aankijkt alsof u gek bent. Laat ze toch branden. Laat ze hun pensioen verliezen. Laat ze hun vrijheid verliezen. Laat ze hun gezondheid verliezen. Het is niet alsof ze niet gewaarschuwd zijn,” aldus Hulleman.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Pfizer bevestigt wat velen al lang vermoedden: pak de popcorn erbij, want dit wordt smullen


Afgelopen week vond in het Australische parlement een gedenkwaardige bijeenkomst plaats die nagenoeg onopgemerkt voorbijging. Vijf minuten voor het einde mocht senator Gerard Rennick de laatste vraag stellen. Wat volgde was misschien wel de meest opzienbarende onthulling in het coronadrama tot nu toe.

Rennick besloot het Australische Office of the Gene Technology Regulator (OGTR) eens stevig aan de tand te voelen over een aantal documenten die hij heeft opgediept. Een document op de website van Pfizer maakt duidelijk dat transfectie een cruciaal onderdeel is van het productieproces van gentherapie. Transfectie is een techniek waarbij een fragment DNA of RNA in een gekweekte cel wordt geïntroduceerd. Dat stukje DNA of RNA bevat instructies om celprocessen te manipuleren. “Dat staat op de website van Pfizer,” zei Rennick.

pfizer

Op de website van de American Society of Gene and Cell Therapy valt daarnaast te lezen over het mRNA-coronavaccin dat ‘het vaccin korte tijd nieuw genetisch materiaal introduceert in cellen om antilichamen op te wekken’. Er staat letterlijk: “Het is een gentherapie.”

pfizer

De senator hield ook een document van de Australische medicijnwaakhond TGA omhoog, waarin staat dat het mRNA voor het coronavaccin van Pfizer is aangemaakt met behulp van plasmide DNA dat gelinealiseerd wordt.

“Pfizer geeft dus zelf toe dat de mRNA-vaccins gentherapie zijn, de American Society of Gene and Cell Therapy geeft toe dat mRNA-vaccins gentherapie zijn en de TGA geeft toe dat er DNA is gebruikt in het productieproces. Waarom is het mRNA-vaccin dan niet getest op genotoxiciteit en waarom beschouwde het OGTR het niet als gentechnologie?” vroeg senator Rennick.

Pak de popcorn erbij, want dit wordt smullen:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dr. Raj Bhula van het OGTR stond een beetje met haar mond vol tanden. Ze zei dat de mRNA-coronavaccins zijn geïmporteerd door Australië, wat inhoudt dat er geen mRNA in Australië is geproduceerd. Als het mRNA werd geproduceerd in Australië en als gentechnologie werd gebruikt bij de modificatie van het mRNA, dan zou volgens de Gene Technology Act wel goedkeuring verleend moeten worden voor die productiestap, beweerde Bhula.

“Dat staat haaks op wat u eerder heeft gezegd. U zei eerder dat er geen gebruik is gemaakt van gentherapie en gentechnologie. Nu zegt u dat u niet verantwoordelijk bent voor het beoordelen van de gentherapie omdat het [vaccin] in een ander land is geproduceerd,” beet Rennick haar toe.

Bhula herhaalde nog eens dat de Gene Technology Act niet van toepassing is op het productieproces in andere landen. “Maar hier vindt wel transfectie plaats. Het transfecteert cellen van Australische burgers,” bracht de senator daar tegenin.

“Ik ben het daar niet mee eens,” reageerde dr. Bhula.

“Dat is wat Pfizer zegt. Zelfs zij geven toe dat transfectie onderdeel is van gentherapie,” benadrukte Rennick.

Dr. Bhula: “Nee, senator.”

“U bent het oneens met Pfizer, de mensen die het vaccin daadwerkelijk hebben gemaakt.”

Dat hangt af van welke definitie van gentherapie je hanteert, claimde Bhula.

De senator linkt op X, voorheen Twitter, naar de Gene Technology Act 2000, die duidelijk maakt dat de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna wel degelijk gereguleerd hadden moeten worden door het OGTR. “Het is duidelijk dat de wet is overtreden en dat mensen als gevolg daarvan hebben geleden. De autoriteiten moeten verantwoordelijk worden gehouden.”

Senator Rennick heeft meerdere documenten opgesnord van Pfizer, de TGA en de American Society of Cell and Gene Therapy die bevestigen dat de mRNA-coronavaccins gentherapieproducten zijn. Dat terwijl de autoriteiten jarenlang hebben beweerd dat de mRNA-vaccins geen gentherapie waren. We kunnen in dit geval gerust spreken van ’s werelds grootste experiment ooit.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

John Kerry eist dat burgers “klimaatherstel” betalen aan WEF om te herverdelen onder de rest van de wereld

oktober 31, 2023 

Biden’s klimaattsaar John Kerry heeft geëist dat Amerikaanse belastingbetalers de rekening betalen voor “klimaat herstelbetalingen” die betaald moeten worden aan globalistische organisaties, waaronder het World Economic Forum, voordat het geld wordt verdeeld onder ontwikkelingslanden in het “mondiale zuiden”.

Kerry wil dat miljarden aan Westers belastinggeld in het globalistische plan worden gepompt om zogenaamd “de planeet te redden” van de “opwarming van de aarde” en de armere landen te compenseren voor hun “verliezen,” schrijft Baxter Dmitry.

“Hoe kun je iemand recht in de ogen kijken en niet accepteren dat er schade is, dat er verliezen zijn?” vertelde Kerry aan The Guardian.

Globalistische elites en bureaucraten van de groene agenda uit ontwikkelingslanden hebben opgeroepen tot een zogenaamd “klimaatverlies- en schadefonds” dat betaald moet worden door ontwikkelde landen, waaronder de VS.

Volgens het plan zullen belastingbetalers uit Westerse landen die van oudsher veel broeikasgassen uitstoten, zoals de Verenigde Staten, enorme sommen geld doorsluizen via globalistische organisaties om ontwikkelingslanden en arme landen te compenseren voor de beweerde gevolgen van “klimaatverandering”, aldus Axios.

Verschillende vooraanstaande energie-experts hebben echter erkend dat het geld weinig meer zal doen dan de zakken van de ongekozen mondiale elite vullen en het narratief over de groene agenda van de globalisten financieren.

Tijdens de laatste klimaatconferentie van de Verenigde Naties (VN) in 2022 gaven afgevaardigden gehoor aan de oproepen van milieuactivisten en kwamen ze in principe overeen om een “klimaatverlies- en schadefonds” op te richten.

Er is echter weinig vooruitgang geboekt bij het realiseren van die belofte nu de conferentie van dit jaar, bekend als COP28, dichterbij komt op de kalender.

Deskundigen zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat er tijdens COP28 een definitieve overeenkomst over het programma wordt bereikt.

Ondanks de overeenkomst om uiteindelijk een fonds op te richten, is er volgens Axios momenteel een impasse over de vorm die het moet aannemen.

Met name China, dat technisch gezien een “ontwikkelingsland” is in de ogen van de Verenigde Naties, hoeft volgens China Dialogue mogelijk niet aan het fonds bij te dragen.

De vrijbrief voor de Chinese Communistische Partij komt ondanks China’s rol als ’s werelds op één na grootste economie en grootste uitstoter van broeikasgassen in 2022.

In feite produceert China meer vervuilende uitstoot dan de rest van de top vijf vervuilers samen.

“Ik moet het ze nageven: ze blijven nieuwe en slimme manieren bedenken om rijkdom te herverdelen,” vertelde Tom Pyle, voorzitter van de American Energy Alliance, aan de Daily Caller.

Pyle zei dat de oproep aan de VS om substantieel bij te dragen aan het fonds een idee is dat “frivool en fantastisch” is.

Ondertussen heeft Biden’s “speciale presidentiële gezant voor het klimaat” John Kerry het idee verworpen dat zo’n fonds zou neerkomen op een vorm van klimaatherstel.

Volgens Climate Change News heeft Kerry aangegeven dat de oprichting van een “fonds voor klimaatverliezen en -schade” voor hem een prioriteit is voor COP28.

Larry Behrens, communicatiedirecteur van Power the Future, een groep die zich inzet voor energiebeleid, vertelde de Daily Caller dat deze “klimaatreparaties” niets meer zijn dan een “wereldwijde afpersing.”

“Het is geen verrassing om klimaatfanatici te zien vechten om wie het chequeboekje in handen heeft, want het verduisteren van belastinggeld is het zand waarop de groene agenda gedijt,” zei Behrens.

 “Linkse politici zoals Joe Biden en John Kerry hebben de geldkluis opengegooid voor hun klimaatmislukkingen hier in eigen land, en ze zouden niet geschokt moeten zijn dat de rest van de wereld ook een deel wil,” vervolgde hij.

“Deze klimaatreparaties zijn niets meer dan een wereldwijde afpersing georkestreerd door diegenen die leven met de misvatting dat geld het weer verandert.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/john-kerry-eist-dat-burgers-klimaatherstel-betalen-aan-wef-om-te-herverdelen-onder-de-rest-van-de-wereld/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...